TAGS

    Ποιος ήταν ο Στάθης Ψάλτης

    Ο Στάθης Ψάλτης γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών.
    21/04/2017 • 14:52
    Ποιος ήταν ο Στάθης Ψάλτης
    • shares

    Ο Στάθης Ψάλτης έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στη δεκαετία του 1980, όταν έπαιξε μαζί με την Καίτη Φίνου και την Ρένα Παγκράτη σε εμπορικές ταινίες όπως: "Καμικάζι αγάπη μου", "Τροχονόμος Βαρβάρα""Τα καμάκια""Βασικά καλησπέρα σας""Και ο πρώτος ματάκιας""Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω""Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ""Μάντεψε τι κάνω τα βράδια", κ.α

    Έχουν μείνει αξέχαστες πολλές ατάκες από ταινίες του, όπως: «Μανούλι, είσαι να τη βρούμε;», «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!» και «Κούλα με την κουλάρα σου!»

    Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά "Οι έμποροι των εθνών" τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου. Από τότε έχει τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.

    Ο Στάθης Ψάλτης γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών, όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

    Σπούδασε στη δραματική σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και τελείωσε τη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθήνας. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη.

    Φιλμογραφία

    Έτος Ταινία Ρόλος
    1990 Ο εραστής Στάθης Μπιρμπιτσόλης
    1989 Απαγωγή στα τυφλά Στάθης Καραπίδας
    1989 Και δειλός και τολμηρός Μάρκος Τρέμουλας
    1989 Ο πανταχού παρών Λάζαρος Λαζάρου
    1989 Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα Στάθης Ξετρύπης
    1989 Τρελάδικο πολυτελείας Στάθης Ξετρύπης
    1988 Ο καβαλάρης των F.M. Stereo Στάθης Παπαστάθης
    1988 Ακαταμάχητος πιλότος Αλέξης Τόμπρας
    1988 Ένας αλλά Λέων Στάθης Φρουτάκης
    1988 Ξενοδοχείο Kastri Τιμόλαος Χατζητιμολάου
    1988 Ο μεγάλος παραμυθάς Χαρίλαος Καραπαύλος
    1987 Οι κυβερνήσεις πέφτουνε... αλλά ο Ψάλτης μένει Κάλχας / (υπεύθυνος) / Μάρκος / «αλεξιπτωτιστής» / Μήτσος
    1986 Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν Στάθης Τιμόπουλος
    1986 Ράκος Νο14 και ο πρώτος μπουνάκιας Ηρακλής Σπίνος
    1986 Ψηλός λιγνός και ψεύταρος Πίπης Παρλαπίπας
    1985 Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω Μιχάλης Βίδας
    1985 Ο ταξιτζής μας Άλκης (τηλεοπτική σειρά)
    1984 Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ Στάθης
    1984 Μάντεψε τι κάνω τα βράδια Κοσμάς Παπακοσμάς
    1983 Καμικάζι αγάπη μου Στάθης Σγουρός
    1983 Πέστα βρωμόστομε Στάθης Χρυσοστόμου / πατέρας Στάθη / μητέρα Στάθη / παππούς Στάθη (στο κάδρο)
    1982 Βασικά καλησπέρα σας (Οι ραδιοπειρατές) Στάθης Κουμπάρης
    1982 Και ο Πρώτος Ματάκιας Σίμος Αυτιάς
    1982 Τα σαΐνια Σίσυφος
    1981 Είσαι στην ΕΟΚ... μάθε για την ΕΟΚ Τηλεπαρουσιάστρια
    1981 Πάμε γιά καφέ;! «Τσίμπλας»
    1981 Τα καμάκια Ορφέας
    1981 Τροχονόμος Βαρβάρα Αχιλλέας Ταλαίπωρος / Βαρβάρα Ταλαίπωρου / πατέρας Ταλαίπωρος
    1980 Γεύση απο Ελλάδα Συνταξιούχος
    1980 Ο Κώτσος στην ΕΟΚ Απόψηλος, υπάλληλος Δήμου
    1980 Ο παρθενοκυνηγός Μάνος Μπιλάλης
    1980 Ο ποδόγυρος Ηρακλής
    1979 Οι φανταρίνες Ανθυπασπιστής-εκπαιδευτής
    1979 Τα παιδιά της πιάτσας Τηλέμαχος
    1972 Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα Κοσμηματοπώλης

    Συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές

    Έτος Τίτλος σειράς Κανάλι
    2006 Αν μ'αγαπάς ALPHA
    1994 Καλημέρα Ζωή ΑΝΤ1
    1993 Τμήμα ηθών ΑΝΤ1
    1980 Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα ΕΡΤ
    1979 Ο Συμβολαιογράφος ΕΡΤ
    1978 Η τύχη της Μαρούλας ΕΡΤ
    1973 Οι έμποροι των εθνών ΕΙΡΤ

    Θεατρικές παραστάσεις

    Έτος Τίτλος Είδος
    2015-2016 Δεν έχουν Τσίπρα πάνω τους Επιθεώρηση
    2013 Μέρκελ έτοιμη για φόλα Επιθεώρηση
    2012 Γομάρια με σαμάρια της Βουλής μας τα καμάρια Επιθεώρηση
    2011 Μας πήρανε τα σώβρακα ζητάνε και τα ρέστα Επιθεώρηση
    2010 Πού πας ρε Γιωργάκη με τέτοιο καιρό; Επιθεώρηση
    2009 Και ξανά... ΠΑΣΟΚολλητό Επιθεώρηση
    2007 Νου Δού η άσχημη Επιθεώρηση
    2007 Το μαντολίνο του ναυαγού Σημίτη Επιθεώρηση
      Τα παπα...τσουνάμια Επιθεώρηση
    2005 Τα θέλει ο Κολοτράβας μας Επιθεώρηση
    2002 Παπουτσωμένη Ντόρα Επιθεώρηση
    2006 Οι πράσινες, οι κόκκινες, οι θαλασσιές οι τσούχτρες Επιθεώρηση
    2005 Κότες Επιθεώρηση
    2002 Άρμεγε Ευρώ και κούρευε συντάξεις Επιθεώρηση
    1998-1999 Πινόκιο Επιθεώρηση
    1998 Έλληνες είστε και φαίνεστε Επιθεώρηση
    1996 Εμπρός προς τα πίσω Επιθεώρηση
    1995 Καυκαλήθρες και Τσιτσιραύλα Επιθεώρηση
    1994 Βάτραχοι Αρχαία κωμωδία
    1993 Αγαπάς τη Γελάδα, απόδειξη Επιθεώρηση
    1987 Καμπαρέ Ελλάς Επιθεώρηση


    ΠΗΓΗ  News.gr

    Basket Action

    STR8 HERO
    06/04/2017 • 17:00