Βασιλειάδης: «Με τους δικούς μας όρους»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ξεκαθάρισε πως όποια αλλαγή συμβεί, αν συμβεί, στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα γίνει με τους όρους της Κυβέρνησης, αλλιώς η Σούπερ Λιγκ μπορεί να ψάξει να βρει άλλη λύση.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας στην ΕΡΤ-1, τόνισε μεταξύ άλλων ότι… όποια αλλαγή συμβεί, αν συμβεί, στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα γίνει με τους όρους της Κυβέρνησης. Φάνηκε απαισιόδοξος για την τελική συμφωνία και αμετακίνητος στο ότι αν τελικά υπάρξει λύση αυτή θα είναι ΜΟΝΟ με τους όρους που έχει θέσει το σχέδιο του για την αλλαγή των κατηγοριών.

«Η Κυβέρνηση θέλει το αυτοδιοίκητο και δεν θέλουμε να παρέμβουμε. Μας ζητήθηκε από τις «άστεγες» τηλεοπτικά ομάδες να βοηθήσουμε. Από την στιγμή που θα το κάνουμε αυτό θα γίνει με τους δικούς μας όρους. Η οικονομική λύση πρέπει να έχει κανόνες. Δεν υποχρεώνουμε κανέναν γι’ αυτό. Εμείς θέλουμε ένα ασφαλές λιμάνι και για τις 24 ομάδες με τις αλλαγές που προτείνουμε κι ένα εξασφαλισμένο cash flow» για τα επόμενα πέντε χρόνια», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης για να προσθέσει.

«Θέλουμε όλες οι ΠΑΕ να είναι ανεξάρτητες και να μην ελέγχονται από κανένα κέντρο. Σήμερα έχει αποδειχτεί ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για το προιόν που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα βιώσιμο και ασφαλές περιβάλλον που θα επιτρέπει σε όλες τις ομάδες να λειτουργούν σωστά. Παράδειγμα στην Αυστρία που έχουν δέκα ομάδες από τις οποίες οι πέντε έχουν παίξει Τσάμπιονς Λιγκ και οι δέκα στο Γιουρόπα».
Ο υφυπουργός μίλησε και για τα bonus που θα έχουν οι ομάδες.
«Πιστεύουμε καταρχήν ότι χρειάζονται λιγότερες ΠΑΕ. Όσες μείνουν όμως θα έχουν χρήματα καλά για πέντε τουλάχιστον χρόνια. Θα υπάρχουν μπόνους που θα αφορούν την θέση, την χρησιμοποίηση Ελλήνων παικτών. Τα μπόνους αφορούν τις μικρότερες ομάδες γιατί θέλουμε να μειώσουμε την ψαλίδα».

Ο κ. Βασιλειάδης επεσήμανε ότι η Σούπερ Λιγκ θα είναι εκείνη που θ’ αποφασίζει πόσες ομάδες θ’ ανέβουν, ενώ υποστήριξε ότι με τις αλλαγές που προτείνει υπάρχουν σαφές εγγυήσεις ότι μπορούμε να ξαναδούμε ομάδες της περιφέρειας, όπως η Λάρισα στο παρελθόν, να παίρνει ακόμη και πρωτάθλημα.

Υποστήριξε ακόμη ότι το VAR ως λύση ξεκίνησε από την Κυβέρνηση καθώς κανείς δεν το είχε πράξει ως σήμερα. 
«Δεν μπορούμε να τραυματίζουμε άλλο αυτό που λέγεται ποδόσφαιρο. Θα υπάρχουν κανόνες για όλα και όλους και θα υπάρχουν και ελεγκτικοί μηχανισμοί προς τις ομάδες για να βλέπουμε ότι τηρούνται τα συμφωνηθέντα». 

Και κατέληξε: «Αύριο η Λίγκα έχει πάλι Συμβούλιο κι ελπίζω να καταλάβουν κάποια πράγματα και την θεσμική οργάνωση του ποδοσφαίρου. Θα πρέπει να πάρουν κάποιες αποφάσεις. Το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο παράγει πλούτο. Στην Ελλάδα δυσκολευόμαστε να βρούμε τηλεοπτικό πάροχο για μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός».

Τέλος σε ότι αφορά τις αντιδράσεις για την συμμετοχή της ΕΡΤ στο εγχείρημα επεσήμανε ότι: «Η ΕΡΤ θα έχει κέρδος από το ότι θα έχει ένα τηλεοπτικό προιόν δωρεάν, ενώ το κράτος θα εισπράξει έσοδα από φορολογία και νέες θέσεις εργασίας. Επίσης το προϊόν θα παρακολουθούν και οι Έλληνες του εξωτερικού».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.