Σε ετοιμότητα η Κρήτη για το μεγάλο πόλεμο του βαρελότου!


Την προσοχή όλων για την αποφυγή ατυχημάτων και τραυματισμών ενόψει των εορτών του Πάσχα, εφιστά η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, δίνοντας παράλληλα στοιχεία που αφορούν στην καταγραφή σωρείας ατυχημάτων από πυροτεχνήματα.

«Η συνήθεια της ρίψης βεγγαλικών, κροτίδων και άλλων εκρηκτικών, συχνά αυτοσχέδιων, κατά τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, τη λειτουργία της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα, αλλά και των «μπαλοθιών» στην Κρήτη, οδηγεί κάθε χρόνο σε πλήθος τραυματισμών, ακόμα και θανάτων» σημειώνει η 7η ΥΠΕ. 

Παρά τις τρομερές συνέπειες του πολεμοχαρούς «εθίμου», «ακήρυχτος πόλεμος» του βαρελότου δυστυχώς επαναλαμβάνεται κι έχει ως βασικά θύματα συχνά παιδιά και νέους – προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Υγειονομική Περιφέρεια. Σύμφωνα με παλιότερη έρευνα του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων (ΚΕΠΑ), περισσότερα από 110 παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο από τα πυροτεχνήματα.

Το 69% των ατυχημάτων αυτών καταγράφονται την περίοδο του Πάσχα. Επτά στα δέκα τραυματισμένα παιδιά έχουν ηλικία 10 έως 14 ετών. Το 93% είναι αγόρια τα οποία έχουν αυτοτραυματισθεί. Το 41% των τραυματισμών αφορά στο κεφάλι (το 31% στα μάτια), ενώ το 38% των παιδιών υφίσταται εγκαύματα. Το 24% των τραυματισμένων παιδιών χρειάζεται νοσηλεία στο νοσοκομείο, το 15% παραμένει πάνω από μία εβδομάδα. Το 79% δε, των τραυματισμών οφείλεται σε έκρηξη κροτίδας. 

Στην ζοφερή αυτή πραγματικότητα, η πηγή ανησυχίας είναι διπλή, καθώς οι στατιστικές μελέτες, εκτός από βεγγαλικά, δείχνουν ανησυχητικά νούμερα για ατυχήματα και θανάτους που προέρχονται και από τα τροχαία ατυχήματα – επισημαίνει η Υ.ΠΕ, μιλώντας για συγκλονιστικά στοιχεία που γίνονται ακόμα πιο συγκλονιστικά, όταν οι αριθμοί αφορούν ανθρώπους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.