Η νέα γενιά συνθετών που αγαπούν την ποίηση είναι εδώ

Η νέα γενιά συνθετών που αγαπούν την ποίηση είναι εδώ. Και το κάνουν με τρόπο ιδιαίτερο καθώς μέσα από τις μελοποιήσεις τους αποδεικνύουν πως η ποίηση δεν είναι μια ελιτίστικη υπόθεση για λίγους. Μιλήσαμε με τρεις νέους δημιουργούς που μας σύστησε η Μικρή Άρκτος με αφορμή τη συναυλία τους το ερχόμενο Σάββατο στην Αγγλικανική Εκκλησία στις 21.00. Ο Απόστολος Κίτσος, ο Μιχάλης και o...

Η νέα γενιά συνθετών που αγαπούν την ποίηση είναι εδώ. Και το κάνουν με τρόπο ιδιαίτερο καθώς μέσα από τις μελοποιήσεις τους αποδεικνύουν πως η ποίηση δεν είναι μια ελιτίστικη υπόθεση για λίγους. Μιλήσαμε με τρεις νέους δημιουργούς που μας σύστησε η Μικρή Άρκτος με αφορμή τη συναυλία τους το ερχόμενο Σάββατο στην Αγγλικανική Εκκλησία στις 21.00.

Ο Απόστολος Κίτσος, ο Μιχάλης και o Παντελής Καλογεράκης παρουσιάζουν μελοποιημένα ποιήματα από τους δίσκους “Κάτι Παράξενο” και “Προσωπικό” που κυκλοφορούν από τη Μικρή Άρκτο, καθώς και ανέκδοτο υλικό που προκύπτει από την εργασία τους στην ποίηση και τη μουσική. Πλαισιωμένα, φυσικά, από τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου που έχουν παίξει ρόλο κομβικής σημασίας στη διαμόρφωση της αισθητικής και της τεχνικής τους. Από τον Μάνο Χατζιδάκι στους The Beatles και από τον Γιάννη Σπανό ως τον Βασίλη Τσιτσάνη.

Γιατί Κάτι παράξενο;
M. Γιατί ίσως κάθε τι παράξενο να μην είναι και τόσο παράξενο τελικά, απλά διαφορετικό.
Π: Γιατί δεν είναι στην πραγματικότητα καθόλου παράξενο.
Α. Γιατί το παράξενο είναι γοητευτικό και, αν δε φοβάσαι, σε καλεί να το εξερευνήσεις.

Τι σας συνδέει μουσικά;
Μ. Μας συνδέει η εκτίμηση η καλή παρέα και η μουσική. Μας συνδέουν στιγμές, αδυναμίες γέλια και κλάματα.
Α. Από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε αντιληφθήκαμε ότι μας συνδέει μια κοινή μουσική καταγωγή και μια βαθιά μουσική συγγένεια. Ο Χατζιδάκις, η Πλάτωνος, η Φριντζήλα, ο Rufus Wainwright, η Joni Mitchell. Ωστόσο, η φιλία μας, η αγάπη και ο θαυμασμός του ενός για τον άλλον είναι το σημείο αναφοράς μας, η συγκολλητική ουσία και το κίνητρο για να δουλεύουμε μαζί.
Π: Η αγάπη που τρέφουμε για τον ήχο.

Μελοποιημένη ποίηση σε έναν ναό. Πόσο επηρεάζει ο χώρος την ακρόαση;
Α. Ο χώρος επηρεάζει τόσο την ακρόαση όσο και την επιλογή του ρεπερτορίου αλλά και τον τρόπο εκτέλεσης των τραγουδιών. Η εκκλησία επιβάλλει μια ησυχία, μία προσήλωση και μία συγκέντρωση στο μουσικό γεγονός, τόσο όσο κανένας άλλος χώρος. Αυτή είναι μία συνθήκη που επιζητούμε σαν καλλιτέχνες και πιστεύουμε ταιριάζει πολύ σ’ αυτό που κάνουμε.
Μ. Αρκετά, ποσό μάλλον όταν μιλάμε για έναν τόσο ομορφο χώρο!
Π: Ο χώρος επηρεάζει τον άνθρωπο, καθοριστικά. Σε κάθε επίπεδο. Ένας ναός φέρει ανοιχτή ενέργεια και το άπλωμα είναι βασική προϋπόθεση για να ακούσεις.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.