IGN Greece: Οι καλύτερες anime σειρές του 2018

Ποιες ήταν αυτές που κατόρθωσαν να κερδίσουν το παιχνίδι των εντυπώσεων;Το 2018 υπήρξε μια...

Ποιες ήταν αυτές που κατόρθωσαν να κερδίσουν το παιχνίδι των εντυπώσεων;

Το 2018 υπήρξε μια ιδιαίτερα γενναιόδωρη anime χρονιά. Ήδη από το ξεκίνημά της μπήκε δυνατά με σειρές όπως το “Violet Evergarden” και “Devilman: Crybaby” που έθεσαν υψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Με δυνατές επιστροφές σε νέες σεζόν των “Jojo’s Bizarre Adventure”, “My Hero Academia”, το κοινό έχει κάτι παραπάνω από αρκετές επιλογές για να ικανοποιήσει κάθε λογής γούστα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ποιες σειρές ξεχώρισε το IGN Greece μέσα από κάθε σεζόν:

Χειμερινή Σεζόν Ι Ανοιξιάτικη Σεζόν Ι Καλοκαιρινή Σεζόν Ι Φθινοπωρινή Σεζόν

Από αυτές, κάποιες δικαίωσαν τις προσδοκίες, κάποιες άλλες αποδείχθηκαν απογοητευτικές και κάποιες σπάνιες χάραξαν την εντελώς δική τους πορεία στον χώρο. Παρακάτω έχουμε την ευκαιρία να δούμε κάποιες από τις σειρές εκείνες που κατόρθωσαν να κλέψουν τις εντυπώσεις αλλά και την καρδιά του κοινού.

*H λίστα περιλαμβάνει σειρές που έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2018.

A place Further Than The Universe | Sora yori mo Tooi Basho

Όταν μια σειρά που προβλήθηκε στις αρχές της χρονιάς καταφέρνει να βρίσκεται σε συζητήσεις μέχρι το τέλος της, καταλαβαίνεις ότι κάτι έκανε καλά. Έχοντας ως στόχο να αποδείξει ότι το ταξίδι και οι εμπειρίες ή φιλίες που αποκομίζει κάποιος στη διάρκειά του έχει περισσότερη σημασία από ότι ο προορισμός, η σειρά του γνωστού σε όλους μας MADHOUSE παρουσίασε στο κοινό μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ κωμωδίας και δράματος, συνοδευόμενη από εξαιρετικά visuals και λεπτομέρειες για την Ανταρκτική, με ένα δυνατό πρωταγωνιστικό female cast.

Aggretsuko

Μια σειρά για όλους αυτούς που δούλεψαν σε δουλειά που μισούσαν. Το “Aggretsuko” μέσα από τα ολιγόλεπτα επεισόδιά του παρουσιάζει επιτυχώς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας εργαζόμενος στη δουλειά του, φέρνοντας στο προσκήνιο θέματα όπως η παρενόχληση και οι διακρίσεις στο χώρο εργασίας, το άγχος και το στρες. Και όλα αυτά μέσα από τα μάτια της χαριτωμένης μασκότ της Sanrio.

After the Rain | Koi wa Ameagari no You ni

Αν και με μια πρώτη ματιά πολλοί θα απέρριπταν τον συγκεκριμένο τίτλο λόγω της “άβολης” υπόθεσής της, αλλά η σειρά πήρε ένα βαθύτατα αμφισβητούμενο θέμα και παρουσίασε μια αθώα ιστορία δύο ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, εξερευνώντας περισσότερο τους στόχους και τις επιθυμίες τους σαν άτομα, παρά τη σχέση των δύο πρωταγωνιστών. Μια σειρά που κατάφερε να αποδώσει κάθε πτυχή της τόσο καλά, από την οπτική του προσέγγιση και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την εξέλιξη των χαρακτήρων της μέχρι το romance.

Attack on Titan Season 3 I Shingeki no Kyojin Season 3

Το “Attack on Titan” μπαίνει δυναμικά με την τρίτη σεζόν φιλοδοξώντας να κάνει δύο φαινομενικά αντιφατικά πράγματα. Από την μία να δικαιώσει τις προσδοκίες του κοινού και από την άλλη να τις ανατρέψει. Και ως έναν μεγάλο βαθμό το πετυχαίνει. Συνδυάζει μια αξιοπρεπή πορεία ιστορίας με δράση κι ανατροπές, και μια νέα κατεύθυνση στην ιστορία πολύ διαφορετική από αυτήν που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. Το στούντιο WIT συνεχίζει να κάνει καλά αυτό που ξέρει, σε μια σειρά η οποία συνεχίζει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Asobi Asobase | Asobi Asobase: Workshop Of Fun

Αν και αναμφίβολα η κωμωδία αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα είδη λόγω της πολύπλευρη φύσης της, το “Asobi Asobase” ήταν εύκολο να μπει στις καλύτερες της χρονιάς που μας πέρασε. Με την πρώτη ματιά στην υπόθεση, κανείς θα νόμιζε ότι είναι ακόμη μια σειρά με “cute girls doing cute things”, αλλά καλύτερα θα λέγαμε πως πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό. Μια εξωφρενικά τρελή και παράλογη κωμωδία με ωμό χιούμορ κι ένα εξαιρετικό voice cast.

Banana Fish

To “Banana Fish”, βασισμένο στο ομώνυμο manga της Akimi Yoshida που ξεκίνησε να δημοσιεύεται το 1985, ανέλαβε τον φιλόδοξο στόχο να γεφυρώσει παρελθόν με μέλλον και να αφηγηθεί μια ιδιαίτερη ιστορία που όμοιά της δεν βλέπουμε συχνά στα anime. Το Νoitamina Block πιστό στην παράδοσή του να φτιάχνει anime που ξεφεύγουν από τις παραδοσιακές συνταγές, παραδίδει μια σειρά που μας δίνει τη δική της μοναδική ματιά του υποκόσμου, φέρνοντας στο φως θέματα ταμπού. Κι αν και η μεταφορά της ιστορίας στη σύγχρονη εποχή δεν ήταν χωρίς τα προβλήματά της, το σύνολο ήταν μια εντυπωσιακή και συναισθηματικά γεμάτη σειρά που κατόρθωσε να κρατά το κοινό καθηλωμένο σε κάθε επεισόδιο.

Devilman Crybaby

To δημοφιλές manga του Go Nagai έχει αποκτήσει πολλαπλές μεταφορές κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών. Όμως λίγες φαίνεται να προχώρησαν το όραμα του δημιουργού τόσο όσο το “Devilman Crybaby”. Αν το ζητούμενο για μια καλή μεταφορά πέρα από την πιστότητα στο αρχικό υλικό είναι και η προσωπική πινελιά των συντελεστών, τότε ο Masaaki Yuasa έκανε εξαιρετική δουλειά στο να αναδείξει όλες εκείνες τις ανεκμετάλλευτες πτυχές του αρχικού υλικού, να το εκσυγχρονίσει και να πάει το αίμα, το σεξ και τη βία σε μια πιο λειτουργική θέση, αφήνοντας παράλληλα χώρο για άλλες θεματικές ν’ αναπτυχθούν. Με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του σίγουρα προκάλεσε υλικό συζητήσεων, παρ’ όλα αυτά ήταν ένα δυναμικό ξεκίνημα για το 2018 θέτοντας τον πήχη υψηλά ήδη από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Gegege no Kitarou (2018)

Με αφορμή την πεντηκοστή επέτειο της κλασσικής σειράς, μια νέα μεταφορά ξεπρόβαλε στις αρχές της άνοιξης τοποθετώντας την ιστορία σε μια πιο σύγχρονη εποχή ξυπνώντας παράλληλα τη νοσταλγία στους fans της σειράς. Ακολουθώντας το format του “Monster of the Week”, η σειρά καταφέρνει να αναδείξει μέσα από τις ιστορίες της θέματα που αφορούν τη σύγχρονη κοινωνία, συνδυάζοντας σκοτεινά στοιχεία με κωμικά εκεί που αρμόζει, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας τίτλος για όλες τις ηλικίες.

Hina Festival I Hinamatsuri

To “Ηinamatsuri” ήταν μια πραγματικά διασκεδαστική σειρά που κατόρθωσε, μέσα σε 12 επεισόδια, να περάσει στο κοινό μια μεγάλη γκάμα συναισθημάτων. Πέρα από τους αρμονικά δεμένους μεταξύ τους χαρακτήρες και τη χημεία τους, αυτό που η σειρά πετυχαίνει είναι να αποδεικνύει ότι για μια κωμωδία οι γλυκόπικρες σκηνές είναι το ίδιο σημαντικές με τις ξεκάθαρα διασκεδαστικές. Μια σειρά που πετυχαίνει τον στόχο της κι αυτός είναι να ψυχαγωγήσει το κοινό.

Megalo Box

Η ωδή στο “Ashita no Joe” με αφορμή την πεντηκοστή επέτειο από την κυκλοφορία του manga, αποτελεί ένα έργο που δένει αρμονικά παρόν, παρελθόν και μέλλον. Φέρνοντας στο μυαλό μας σειρές από μια άλλη εποχή, κατορθώνει να δώσει ένα όμορφο οπτικά και ικανοποιητικό αφηγηματικά αποτέλεσμα, ντυμένο με μια μουσική υπόκρουση που φαίνεται να δανείζεται κομμάτια από το soundtrack του “Samuai Champloo”. Μία από τις must σειρές για τους λάτρεις του μποξ και των ρετρό σειρών και όχι μόνο.

My Hero Academia | Boku no Hero Academia

Το “My Hero Academia” απέδειξε για άλλη μια φορά όλα τα δυνατά σημεία της σειράς που ανέδειξε τον τίτλο σε μία από τις δημοφιλέστερες shounen σειρές των τελευταίων χρόνων. Συνδυάζοντας ακριβώς αυτά που επιθυμεί ένας fan από μία σειρά τέτοιου είδους – δράση, κωμωδία και δράμα – η τρίτη σεζόν καταφέρνει να δώσει μια ικανοποιητική συνέχεια της ιστορίας, δημιουργώντας ωστόσο μεγαλύτερη αγωνία για το τι έπεται στο μέλλον.

Violet Evergarden

To Violet Evergarden από την Kyoto Animation, φαινομενικά τουλάχιστον, έφτασε για να ακολουθήσει μια πιο παραδοσιακή anime οδό. Εκεί που το “Devilman” που επίσης παιζόταν στο Netflix βασιζόταν σε ένα ιδιαίτερο manga, το “Violet Evergarden” έρχεται από ένα πιο πρόσφατο και βραβευμένο light novel. Ξεκινώντας με την απλή δήλωση της πρωταγωνίστριας ότι θέλει να μάθει για την αγάπη, η σειρά γρήγορα ξεπερνά το γυαλιστερό περιτύλιγμα, αφηγούμενη ένα εξαιρετικά συναισθηματικό ταξίδι.

Wotakoi: Love is Hard for an Otaku

Μια ανάλαφρη slice of life κωμική ρομαντική σειρά με πρωταγωνιστές ενήλικες ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν το κοινό την ανοιξιάτικη σεζόν, ξεφεύγοντας από το κλασικό φόντο του σχολείου. Με στούντιο A-1 Pictures στα ηνία, το κοινό απόλαυσε ωμικές καταστάσεις κι αγκάλιασε και με το παραπάνω τα δύο πρωταγωνιστικά ζευγάρια.

Guilty Pleasure: Pop Team Epic

“Hit or Miss” σειρά ήταν ο συγκεκριμένος τίτλος και δικαίως βρίσκεται σε αυτήν τη συγκεκριμένη θέση στη λίστα μας. Μια σουρεάλ κωμωδία που η γοητεία της βρίσκεται στον σχολιασμό που κάνει γύρω από την ποπ κουλτούρα και τις κλασικές φόρμουλες που χρησιμοποιούν επανειλημμένα οι anime σειρές, ενώ παράλληλα το χιούμορ εξακολουθεί να μην είναι και το πιο εύκολο.


Ποιες σειρές ήταν οι δικές σας αγαπημένες;



Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.