Το ήθελαν πολύ…

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την πολύ σημαντική νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες».

Σας είχαμε προϊδεάσει για τις ιδιαιτερότητες του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες». Θεωρούσαμε πως η βαριά ήττα από την ΑΕΚ, θα συσπείρωνε τους γηπεδούχους στο ματς με τους «ερυθρόλευκους». Στην εξίσωση βάζαμε και την άσχημη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Διότι για μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός που παράγει ποδόσφαιρο, ο βαθμός δυσκολίας του ματς αυξάνεται κατά πολύ όταν οι γηπεδικές συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες,.

Δεν αιφνιδιαστήκαμε, λοιπόν, από τον τρόπο που κύλησε το ματς στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων. Η ομάδα του Πετράκη μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να προστατέψει τα νώτα της με μαζική άμυνα, επιχειρώντας να κτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Άρα, οι «Πειραιώτες» όφειλαν ξανά να κάνουν παιχνίδι κατοχής και να βρουν λύσεις σε ένα ακόμη δύσκολο ποδοσφαιρικό σταυρόλεξο. 

Ουσιαστικά το ματς ήταν μονόλογος, αφού τα ποσοστά κατοχής για την ομάδα του Πειραιά έφθασαν ακόμη και στο 76%!  Διότι, μπορεί από το 37ο λεπτό ο Ολυμπιακός να είχε ένα εύθραυστο προβάδισμα με διαφορά ενός γκολ, ωστόσο η ωριμότητα με την οποία προσέγγιζαν το ματς οι παίκτες του, δημιουργούσαν ένα αίσθημα ασφάλειας στους φίλους τους αναφορικά με την τελική έκβαση του αγώνα. 

Σαφώς και όταν αδειάζει η κλεψύδρα του χρόνου, μπορεί στο γήπεδο να κάνει την εμφάνισή της και η πίεση. Όμως, στους «Ζωσιμάδες» οι παίκτες των «Πειραιωτών» ήταν ξεκάθαρο πως ήθελαν πολύ το τρίποντο στην προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνουν σε τροχιά τίτλου. Και έκαναν κατάθεση ψυχής για να το πάρουν. Έτσι, ουσιαστικά ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα η οποία μπορεί να απειλήσει τον ΠΑΟΚ στις υπόλοιπες 14 αγωνιστικές.

Μετά τη ρεβάνς του κυπέλλου με την Ξάνθη που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο Φάληρο, θα ακολουθήσει ένα ακόμη εκτός έδρας ματς, με τον Αστέρα στη δύσκολη έδρα του στην Τρίπολη. Εν συνεχεία το πρόγραμμα θα έχει δύο παιχνίδια στο Καραϊσκάκη, με την ΑΕΛ και τον Πανιώνιο. Οι εννέα βαθμοί είναι το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό, ώστε στο ντέρμπι της Τούμπας στις 10 Φεβρουαρίου να προσπαθήσει με ένα ακόμη τρίποντο να δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Βεβαίως, ορθότατα ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του παίρνουν κάθε ένα παιχνίδι ξεχωριστά, προκειμένου να μη χάσουν τον αγωνιστικό προσανατολισμό τους στο μαραθώνιο του φετινού πρωταθλήματος. Άρα, το κεφάλαιο του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα το ανοίξουν την κατάλληλη στιγμή. Τώρα, δεν είναι στις προτεραιότητές τους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.