Η υπόσχεση του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν (video)

Με αφορμή την πρόσκληση από αεροπορική εταιρεία να επισκεφτεί τη Νέα Ζηλανδία για να ολοκληρώσει το βιβλίο του «Οι Άνεμοι του Χειμώνα», ο διάσημος συγγραφέας υποσχέθηκε ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι του 2020.
23/05/2019 • 02:09
Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν
  • shares
Με αφορμή την πρόσκληση από αεροπορική εταιρεία να επισκεφτεί τη Νέα Ζηλανδία για να ολοκληρώσει το βιβλίο του «Οι Άνεμοι του Χειμώνα», ο διάσημος συγγραφέας υποσχέθηκε ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η αεροπορική εταιρεία Air New Zealand σκέφτηκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να διαφημιστεί, αλλά και για να διαφημίσει τη Νέα Ζηλανδία. Τι έκανε; Δημιούργησε ένα βίντεο, με το οποίο προσκάλεσε τον Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν στη χώρα των Μαορί για να αντλήσει έμπνευση από την ομορφιά του τοπίου και να τελειώσει το βιβλίο του.

Ο συγγραφέας της σειράς μυθιστορημάτων φαντασίας «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου» δήλωσε μέσω του blog του «Not a Blog» έκπληκτος και συγκινημένος από την πρόσκληση, αλλά υπογράμμισε ότι δεν χρειάζεται να τον πείσουν για τις ομορφιές της χώρας, καθώς την έχει επισκεφτεί αρκετές φορές, την αγαπάει και σχεδιάζει να επιστρέψει. «Έχω ήδη σχέδια να επιστρέψω. Το καλοκαίρι του 2020, το Ουέλινγκτον φιλοξενεί το Παγκόσμιο Συνέδριο Επιστημονικής Φαντασίας, το παλαιότερο και πιο σημαντικό συνέδριο στην ατζέντα της επιστημονικής φαντασίας/φαντασίας».

Ωστόσο, αρνήθηκε την πρόσκληση της αεροπορικής εταιρείας και έκανε μία αντιπρόταση. «Τυχαίνει να έχω αρκετά χρήματα για να κάνω το ταξίδι με δικά μου έξοδα, αλλά υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί συγγραφείς, θαυμαστές και καλλιτέχνες που δεν έχουν. Αν έχετε τη διάθεση να μεταφέρετε αεροπορικώς, ας πούμε, 20 ή 30 ή 50 από αυτούς στο Ουέλινγκτον στη θέση μου, δεν έχω αμφιβολία ότι θα δέχονταν αμέσως και θα ερωτεύονταν τη Μέση Γη... εεε... Νέα Ζηλανδία, όπως εγώ».

Πάντως, ο «τεμπέλης», όπως έχει χαρακτηριστεί από κάποιους, συγγραφέας δεν έκλεισε το κείμενο με την αντιπρόταση, αλλά με μία υπόσχεση.«Φοβάμαι ότι η Νέα Ζηλανδία θα με αποσπούσε εντελώς. Καλύτερα αφήστε με εδώ στο Γουέστερος προς το παρόν. Αλλά σας λέω αυτό. Αν δεν έχω το βιβλίο «Οι άνεμοι του Χειμώνα» στο χέρι όταν φτάσω στη Νέα Ζηλανδία για το συνέδριο, έχετε εδώ την γραπτή μου άδεια να με φυλακίσετε σε μια μικρή καλύβα στο Λευκό Νησί, με θέα τη λίμνη θειικού οξέος, μέχρι να τελειώσω. Για όσο οι έντονοι καπνοί δεν καταστρέφουν τον παλιό επεξεργαστή κειμένου DOS, θα είμαι καλά».Δείτε το ντοκιμαντέρ για την παραγωγή του τελευταίου κύκλου του Game of Thrones "The Last Watch" ταυτόχρονα με την Αμερική, την Κυριακή 26/5, στις 04:00, αποκλειστικά στο Novacinema1HD και στο Nova On Demand. Και prime time τη Δευτέρα 27/5, στις 22:00 στο Novacinema1HD!
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
brou
Γράψτε το σχόλιο σας...