Κοζάνη: Συγκέντρωση κατά της δημιουργίας χώρου φιλοξενίας μεταναστών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νεάπολης Κοζάνης πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη δημιουργία χώρου υποδοχής και διαμονής μεταναστών, σε παλιό στρατόπεδο, που βρίσκεται κοντά στον οικισμό.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νεάπολης Κοζάνης πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη δημιουργία χώρου υποδοχής και διαμονής μεταναστών, σε παλιό στρατόπεδο, που βρίσκεται κοντά στον οικισμό. Ακολούθησε πορεία από το κέντρο της πόλης μέχρι το στρατόπεδο.

Το θέμα αυτό θα απασχολήσει τη συνάντηση που αναμένεται να έχουν σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή, και τη δήμαρχο Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου.

Σημειώνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο Βοΐου, σε έκτακτη συνεδρίασή του, τάχθηκε κατά της δημιουργίας του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών υποστηρίζοντας ότι η απόφαση ελήφθη χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα επισήμανε ότι οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου δεν παρέχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των μεταναστών και ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να επισκεφθεί την περιοχή για να διαπιστώσει την κατάσταση από κοντά.

Πηγή: ΑΠΕ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.