Διαγωνισμός: Εκκλησιάζουσες 2018 μ.Χ.

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις στην παράσταση "Εκκλησιάζουσες 2018 μ.Χ." που παρουσιάζει και υπενθυμίζει στο θεατρικό κοινό ο Αλέξανδρος Ρήγας, στη Σκηνή Βολανάκη στην Πετρούπολη. Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται την Τετάρτη 27/6 στις 12:00 το μεσημέρι.
18/06/2018 • 13:03
Διαγωνισμός: Εκκλησιάζουσες 2018 μ.Χ.
  • shares
ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ»

400 π.Χ. Αθήνα. Ο Αριστοφάνης γράφει ένα από τα σημαντικότερα έργα του. Μία από τις εμβληματικότερες πολιτικές σάτιρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μία κωμωδία που φέρνει στο προσκήνιο τις γυναίκες. Που τολμάει να «εκθέσει» και να εκθειάσει την δημοκρατία, προπαγανδίζοντας κατ’ ουσίαν την ίδια της τη δύναμη ως ταυτόχρονη αδυναμία της και ανάποδα.

Οι γυναίκες αποφασίζουν να πάρουν τα ηνία της πόλης. Με ηγέτιδα την πολυμήχανη Πραξαγόρα καταφέρνουν το ακατόρθωτο. Χωρίς καμία επανάσταση. Χωρίς κανέναν πόλεμο. Χωρίς κανέναν εκβιασμό… οι γυναίκες ντύνονται άντρες και παρεισφρέουν στην Εκκλησία του δήμου, ψηφίζοντας νόμο ώστε η εξουσία της πόλης να περάσει στα χέρια των γυναικών.

Αυτές τις Εκκλησιάζουσες, τις αρχαίες μα τόσο μοντέρνες, τις πολιτικοποιημένες μα τόσο αθώες, τις ατίθασες, τις ανέμελες, τις δυνατές, τις προφητικές… παρουσιάζει και υπενθυμίζει στο θεατρικό κοινό ο Αλέξανδρος Ρήγας το καλοκαίρι του 2018.

Με απεριόριστο σεβασμό και αγάπη στον Αριστοφάνη, διατηρώντας τον λόγο και το ύφος του αρχαίου κειμένου, μέσα από την αριστουργηματική μετάφραση του Πολύβιου Δημητρακόπουλου, ο Αλέξανδρος Ρήγας εντάσσει την σύγχρονη ματιά στη διαχρονική αυτή κωμωδία, την οποία προσαρμόζει στο εικαστικό και δραματουργικό πλαίσιο του πρωτότυπου έργου.

Αν θέλετε να απολαύσετε από κοντά τη μοναδική αυτή θεατρική παράσταση  λάβετε μέρος στην κλήρωση για διπλές προσκλήσεις στην παράσταση την Τρίτη 3/07, στη Σκηνή Βολανάκη στην Πετρούπολη πατήστε εδώ. Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται την Τετάρτη 27/6 στις 12:00 το μεσημέρι. 
Γράψτε το σχόλιο σας...