Αφού θα ΠΑΣ… (video)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δε... λυπήθηκε την Καλλονή, τη νίκησε 2-0 και την έφερε ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό, διατηρώντας παράλληλα τις ελπίδες του για μια θέση στην πεντάδα της Σούπερ Λιγκ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δε… λυπήθηκε την Καλλονή, τη νίκησε 2-0 και την έφερε ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό, διατηρώντας παράλληλα τις ελπίδες του για μια θέση στην πεντάδα της Σούπερ Λιγκ. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με την ειδοποιό διαφορά ότι οι φιλοξενούμενοι σκόραραν και στα δύο.

Μετά από δύο θετικά αποτελέσματα οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στις ήττες (17η σε 26 ματς), ενώ οι Ηπειρώτες με τρεις συνεχόμενες νίκες έχουν πιθανότητες για ένα… μίνι-θαύμα και είσοδο στα πλέι οφ.

Τα αρχικά πλάνα
Σύστημα 4-2-3-1 από τον Καραγεωργίου, με τον Δαύκου στο τέρμα, τους Τσαμπούρη (δεξιά), Γκολια μπακ και τους Μίκιτς, Αναστασιάδη δίδυμο στα στόπερ. Καλτσάς και Μπλάζιτς ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ και οι Γεωργίου, Φαβάλι, Μανούσος συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Μάρκοβιτς.

Στο 5-3-2 του Πετράκη από την άλλη και μπροστά από τον Περιστερίδη βρέθηκαν από δεξιά προς αριστερά οι Στρούνα, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Μπέριος και Ναδάλες. Τσουκαλάς, Λίλα ήταν οι δύο στον άξονα, με τον Γιάκο μπροστά τους και δίδυμο στην επίθεση τους Ίλιτς, Μανιά. 

Μπήκε ορεξάτος
Ο ΠΑΣ πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και στο 20λεπτο είχε τρεις καλές ευκαιρίες. Ο Ίλιτς δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ στο 7′ σε τετ α τετ με τον Δαύκο, αλλά ούτε και στο 10′ με σουτ υπό προϋποθέσεις, όπως ούτε και ο Μανιάς με κεφαλιά στο 18′.

Η λύση ήρθε τελικά από τον αρχηγό, Τζημόπουλο, ο οποίος με προβολή στο 43′ μετά από εκτέλεση κόρνερ άνοιξε το σκορ στη Μυτιλήνη. Στο πρώτο ημίχρονο η μόνη αξιόλογη φάση των γηπεδούχων ήταν το διαγώνιο σουτ του Φαβάλι στο 33′ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Περιστερίδη.

Άλλαξαν ρόλους
Τα δεδομένα αντιστράφηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, με την Καλλονή να πιέζει επιθετικά και τον ΠΑΣ να προτιμά ένα παιχνίδι αντεπιθέσεων. Αυτό αποδείχθηκε ικανό να του χαρίσει τη νίκη, έστω κι αν αυτή “κλειδώθηκε” στο 90′ με ωραίο διαγώνιο πλασέ του Μανιά.

Ο ίδιος παίκτης είχε κοπεί νωρίτερα δύο φορές σε ισάριθμα τετ α τετ με ανύπαρκτα οφσάιντ. Πάντως, μέχρι το γκολ του υψηλόσωμου επιθετικού οι νησιώτες είχαν τουλάχιστον τρεις μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση.

Ο Τζημόπουλος στο 50′ σταμάτησε σωτήρια το σουτ του Μάρκοβιτς, ενώ ο Κάρλσον στο 83′ και ο Αναστασιάδης στο 88′ με κεφαλιές από την περιοχή, αστόχησαν οριακά.

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Τσαμπούρης, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Καλτσάς, Μπλάζιτς, Γεωργίου, Φαβάλι (77′ Γουερέ), Μανούσος, Μάρκοβιτς (67′ Κάρλσον)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μπέριος, Στρούνα, Λίλα, Τσουκαλάς, Γιάκος (79′ Ηλιάδης), Ναδάλες (76′ Καρανίκας), Μανιάς, Ίλιτς (71′ Κοζορώνης)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.