Τζόκοβιτς και Σερένα Γουίλιαμς οι κορυφαίοι της χρονιάς

Η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς στους άνδρες και η Σερένα Γουίλιαμς στις γυναίκες είναι οι κορυφαίοι της χρονιάς για το 2015.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς στους άνδρες και η Σερένα Γουίλιαμς στις γυναίκες είναι οι κορυφαίοι της χρονιάς για το 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αμερικανίδα κατακτά για έκτη φορά το εν λόγω βραβείο, οι κάτοχοι του οποίου ονομάζονται «παγκόσμιοι πρωταθλητές της ITF», ενώ ο Σέρβος αποσπά για πέμπτη φορά τη συγκεκριμένη διάκριση.

Ο Τζόκοβιτς τελείωσε τη χρονιά στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης για τέταρτη φορά, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο σε τρία τουρνουά γκραν σλαμ (Όπεν Αυστραλίας, Γουίμπλεντον και US Open) και έχοντας φτάσει στον τελικό στο Ρολάν Γκαρός, όπου ηττήθηκε από τον Ελβετό Σταν Βαβρίνκα. Από την πλευρά της, η Γουίλιαμς έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο και στα τέσσερα τουρνουά γκραν σλαμ, καθώς επικράτησε στο Όπεν Αυστραλίας, το Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον, ενώ έφτασε στους ημιτελικούς του US Open, όπου ηττήθηκε από την Ιταλίδα Ρομπέρτα Βίντσι.

Η Μαρτίνα Χίνγκις από την Ελβετία και η Σάνια Μίρζα από την Ινδία πήραν το βραβείο των κορυφαίων στο διπλό των γυναικών για το 2015, ενώ ο Ολλανδός Ζαν-Ζιλιάν Ροζέρ και ο Ρουμάνος Χόρια Τεκάου αναδείχθηκαν κορυφαίοι στο διπλό των ανδρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χίνγκις αναδείχθηκε «παγκόσμια πρωταθλήτρια της ITF» 15 χρόνια μετά το βραβείο που είχε πάρει ως κορυφαία στο μονό το 2000, ενώ ο Τεκάου είχε αναδειχθεί κορυφαίος της χρονιάς στο διπλό των αγοριών το 2002. Η Ντάλμα Γκάλφι από την Ουγγαρία και ο Αμερικανός Τέιλορ Φριτζ αναδείχθηκαν από την ITF κορυφαίοι της χρονιάς σε επίπεδο νέων.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδίας, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της ITF θα λάβουν τα βραβεία τους στο δείπνο που θα παραθέσει γι’ αυτούς η ITF στις 31 Μαΐου στο Παρίσι, στη διάρκεια του Ρολάν Γκαρός.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.