Η πρώτη ευρωπαϊκή ανάμνηση του «Ζοτς»

Πέρασαν 20 χρονια από τον τελικό της κωνσταντινούπολης, εκεί που ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ένας «ρούκι» προπονητής, κατακτούσε με την Παρτιζάν το πρώτο του ευρωπαίκό τρόπαιο.

Πέρασαν 20 χρονια από τον τελικό της κωνσταντινούπολης, εκεί που ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ένας «ρούκι» προπονητής, κατακτούσε με την Παρτιζάν το πρώτο του ευρωπαίκό τρόπαιο.

Ήταν το 1992 και ο «Ζοτς» στα… γενέθλια των 20 ετών θυμήθηκε ουκ ολίγα από τα όσα έζησε εκείνη τη βραδιά, ενώ παράλληλα εξήγησε τα όσα επέφερε στην καριέρα του η κατάκτηση του εν λόγω τροπαίου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κόουτς του Παναθηναϊκού στην ιστοσελίδα «kurir-info.rs» τόνισε ότι «πίστευα πως, ως νέος προπονητής που ήμουν τότε, δεν θα έπαιρνα τέτοια χαρά».

Αναφερόμενος στον Σάσα Τζόρτζεβιτς και το καθοριστικό σουτ στο οποίο ευστόχησε, επεσήμανε ότι «είπα τώρα ή ποτέ. Πίστευα πως, ως νέος προπονητής που ήμουν τότε, δεν θα έπαιρνα τέτοια χαρά. Ωστόσο, θυμάμαι πως ήμουν στη γιορτή του Νίκολιτς, ο οποίος μου είχε πει: “Θέλετε περισσότερους τίτλους και είμαι σίγουρος πως θα τους κερδίσετε”. Είχε δίκιο, όπως και σε ό,τι άλλο είχε πει». Εκτός αυτού μιλησε και για το πως διαχειρίστηκε τους δύο «μεγάλους» παίκτες που είχε στα χέρια του, τους Τζόρτζεβιτς και Ντανβίλοβιτς, λέγοντας πως «γνώριζα πως ήταν δύο χαρακτήρες που δεν τολμούσες να τους πιέσεις. Ωστόσο, ήμουν σίγουρος πως θα είχαμε κανονική σχέση, ήταν θέμα χρόνου. Όταν μιλούσαμε για το παιχνίδι όλα τα υπόλοιπα έμπαιναν στο παρασκήνιο».

Παράλληλα ρωτήθηκε τι αλλαγές επέφερε η «κούπα» αυτή στη μετέπειτα καριέρα του, με τον «πολυνίκη» Ομπράντοβιτς να εξηγεί: «Είμαι σίγουρος πως κάτι άλλαξε, αλλά σίγουρα τονίζεται αυτή η κατάκτηση, επειδή ήρθε με εμφατικό τρόπο».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο πως έφτασε η σερβική ομάδα μέχρι αυτή την κατάσταση έχοντας αρκετούς νέους παίκτες στη σύνθεση της. «Η επιτυχία της Παρτιζάν είναι μοναδική. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια ομάδα, σε οποιοδήποτε άθλημα, να επαναλάβει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω, ίσως κάποτε επαναληφθεί, αλλά μιλώντας ρεαλιστικά είναι πολύ δύσκολο μια ομάδα με μέσο όρο ηλικίας 21,7 χρόνια να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης», τόνισε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.