Μανιάτης: “Ζηλεύω τον ΑΠΟΕΛ”

Ο Γιάννης Μανιάτης αποκάλυψε ότι δεν κοιμήθηκε το βράδυ του αποκλεισμού από την Μέταλιστ και πως ζηλεύει την πορεία του ΑΠΟΕΛ στο Champions League.

Ο Γιάννης Μανιάτης αποκάλυψε ότι δεν κοιμήθηκε το βράδυ του αποκλεισμού από την Μέταλιστ και πως ζηλεύει την πορεία του ΑΠΟΕΛ στο Champions League. O διεθνής μεσοαμυντικός παραχώρησε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρωταθλητής», όπου μίλησε για πολλά θέματα. Αναλυτικά:

-Αλήθεια, αν συστηθείς σε κάποιον που δεν σε ξέρει τι θα του πεις; Γιάννης Μανιάτης δεξί μπακ ή Γιάννης Μανιάτης αμυντικό χαφ;

«(Γελάει). Αμυντικό χαφ θα απαντήσω. Καινούργια θέση θα τους πω, στα 25 μου, αλλά δεν πειράζει Σίγουρα είναι κάτι καλύτερο για μένα. Έχω δείξει ότι σ’αυτή τη θέση μπορώ να βοηθήσω περισσότερο τον Ολυμπιακό. Ευχαριστώ τον προπονητή μου που με έβαλε».

-Κοιμήθηκες μετά το ματς κόντρα στη Μέταλιστ και τον αποκλεισμό έτσι όπως ήρθε;

«Σίγουρα είναι μια κακή ανάμνηση από τη φετινή χρονιά. Ήταν η χειρότερη όλων μας. Θέλαμε πάρα πολύ την πρόκριση. Δεν κοιμήθηκα, κανείς νομίζω… Βέβαια, φέτος η χρονιά στην Ευρώπη ήταν επιτυχημένη, αλλά μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Δεν βγήκε. Πιστεύω ότι με τη φετινή πορεία στην Ευρώπη θάλαμε τις βάσεις για του χρόνου όταν και θα είμαστε πιστεύω καλύτεροι».

-Είπες ότι αισθανόσουν ότι φέτος μπορούσε να πάει ψηλά η ομάδα. Το δικό σου ψηλά ποιο είναι; Έκανες κι εσύ όνειρα όπως όλος ο κόσμος, ακόμα και για τελικό;

«Θα περιμέναμε την κλήρωση. Μην ξεχνάμε όμως πως εκείνο το βράδυ αποκλείστηκαν δύο μεγαθήρια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μάντσεστερ Σίτι, άρα θα κοιτούσαμε αγώνα με αγώνα, αντίπαλο με αντίπαλο. Με λίγη τύχη και καλό ποδόσφαιρο θα μπορούσαμε να πάμε μακριά. Δεν μπορώ να πω αν όντως θα φτάναμε στον τελικό, αλλά αφού είχαν αποκλειστεί αυτές οι δύο τεράστιες ομάδες… Ποτέ δεν ξέρεις…».

-Πιστεύεις ότι η φετινή χρονιά είναι μια μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε ή προσπαθείς να το βλέπεις θετικά και να λες ότι είναι μια χρονιά στην οποία μπορείτε του χρόνου επενδύσετε και να πάτε για ακόμα ψηλότερα;

«Σίγουρα χάθηκε μια ευκαιρία, έτσι πιστεύω. Όπως είπα πριν, όμως, βάζουμε βάση για του χρόνου. Η ομάδα έδειξε σε όλα τα ματς και στο Champions και στο Europa League ότι μπορεί σημαντικά πράγματα. Κερδίσαμε σπουδαίους αντιπάλους και εντός και εκτός, όπως τη Μαρσέιγ στο ‘Βελοντρόμ’, οπότε… Παίξαμε και καλό ποδόσφαιρο εκτός έδρας, δεν πήγαμε να κλειστούμε πίσω, να… κλέψουμε κάτι..».

-Ζήλεψες καθόλου τον ΑΠΟΕΛ;

«Πραγματικά τον ζήλεψα. Τον ζήλεψα και τον χάρηκα. Όταν λέω τον ζήλεψα, το λέω με την καλή έννοια. Τα παιδιά έκαναν έναν άθλο και τους αξίζει το μπράβο. Πιστεύω πάντως ότι έπρεπε να είμαστε κι εμείς εκεί. Το αξίζαμε. Η τελευταία αγωνιστική όμως… Ας είναι… Καλύτερα να μη μιλήσω περισσότερο για την τελευταία αγωνιστική του Champions League (γελάει με πικρία). Μου έχουν μείνει… πικρίες».

-Η ήττα από την Ξάνθη ως ένα βαθμό, γιατί μέχρι τότε η Ξάνθη ήταν πολύ καλή, εξηγείται. Αυτό που συνέβη με τη Δόξα στο Καυτανζόγλειο πως εξηγείται; Το έχεις εξηγήσει εσύ ακόμα;

«Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Για μένα ούτε η ήττα στην Ξάνθη εξηγείται. Μία φάση έκαναν. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο. Δεν είναι ότι δεν θέλαμε να κερδίσουμε, δεν έμπαινε η μπάλα. Πεισμώσαμε πολύ μετά απ’ αυτά τα ματς. Είπαμε ότι δεν πρέπει να το χάσουμε το πρωτάθλημα γιατί είμαστε καλύτεροι».

-Λες «έπρεπε» να πάρουμε το πρωτάθλημα. Το «έπρεπε» το λες επειδή έβλεπες αυτό που βλέπαμε όλοι, ότι δηλαδή είστε πολύ καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό;

«Ναι. Φυσικά. Βλέπαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα, έχουμε καλύτερους παίκτες, άρα γιατί να το χάσουμε; Δεν υπήρχε λόγος. Δεν έπρεπε. Πεισμώσαμε μετά απ’ αυτό. Το θέλαμε πολύ αυτό το πρωτάθλημα, το συζητήσαμε μεταξύ μας οι παίκτες και είπαμε ότι πρέπει να ανατρέψουμε την κατάσταση. Κρατάω ακόμα, μάλιστα, μια κουβέντα που μου είπε κάποιος, δεν θέλω να πω ποιος, και ο οποίος στα δύσκολα μου είπε: έχει ακόμα δρόμο το πρωτάθλημα, Γιάννη, Ήξερε π έλεγε…».

-Αλήθεια, το πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε έκανε να χαρείς. αλλά μήπως και να λυπηθείς λίγο στο φινάλε;

«Προφανώς και με έκανε να χαρώ για τη νίκη. Τη θέλαμε πολύ, προσπαθήσαμε και την αξίζαμε. Δώσαμε χαρά στον κόσμο, τον πρόεδρο και όλους όσοι αγαπούν τον Ολυμπιακό. Να σου πω την αλήθεια, προτιμώ να ασχολούμαι μόνο με το αγωνιστικό. Για το εξωαγωνιστικό είναι άλλοι αρμόδιοι. Αυτό που έχω να πω είναι πως 8α πρέπει να σταματήσουμε να… πυροβολούμε το ποδόσφαιρο. Εκτός των άλλων, είναι μία από τις τελευταίες χαρές και ευκαιρίες για ξεγνοιασιά του κόσμου. Είναι υπέροχο το ποδόσφαιρο και πρέπει να το προστατεύσουμε και όχι να το δυσφημούμε».

-Όταν κάποιος παίκτης παίζει καλά και δη σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός έρχονται σενάρια από το εξωτερικό. Εσύ πως σκέφτεσαι; Βλέπεις το μέλλον σου, για κάποια χρόνια τουλάχιστον, εδώ; Θα ήθελες να γίνεις σημαντικό κομμάτι της ομάδας και της ιστορίας της; Θα ήθελες να γίνεις και αρχηγός της;

-«Προφανώς και βλέπω το μέλλον μου εδώ. Είμαι μόλις 1,5 χρόνο εδώ, έχω 2 χρόνια συμβόλαιο ακόμα, άρα… Γενικότερα όμως με φαντάζομαι να συνεχίζω για αρκετά εδώ. Όσον αφορά στο περιβραχιόνιο, μη βιαζόμαστε. Υπάρχουν άλλα παιδιά, πολύ σημαντικά για την ομάδα, που το φοράνε και το αξίζουν όπως ο Τόρο, ο Αβραάμ, ο Μέλμπεργκ, ο Ιμπαγάσα. Υπάρχουν άλλοι που… προηγούνται. Εγώ αυτό που πρέπει να κοιτάξω είναι να θοη8άω την ομάδα να πηγαίνει καλά. Αν τώρα γίνει, βλέπουμε. Έτσι αισθάνομαι τουλάχιστον».

-Αν έρθει ο Μαρινάκης και σου πει «Γιάννη πιστεύω σε σένα και σκέφτομαι να πάμε μακριά τη συνεργασία μας», τι θα πεις;

«Εννοείται ότι θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό. Είναι μεγάλη ομάδα, η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Γιατί να μη θέλω να μείνω. Θέλω. Βέβαια, δεν βιάζομαι Να έρθει εκείνη η ώρα και βλέπουμε. Όλα θα γίνουν».

-Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Δημήτρη Σιόβα. Ήσουν συμπαίκτης του και τον ξέρεις πολύ καλά; Τι σόι παίκτης είναι; Πες μας δυο λόγια.

«Για μένα ο Δημήτρης είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Είναι αριστεροπόδαρος στόπερ, κάτι που σπανίζει Είναι πολύ καλός παίκτης και πιστεύω πως αν έρθει στον Ολυμπιακό θα βελτιωθεί κι αυτός. Ο Δημήτρης είναι καλός παίκτης, ταλαντούχος, πολύ καλό παιδί πάνω απ’ όλα. Το λέω αυτό γιατί νομίζω είναι σημαντικό. Έχω βρει πολύ καλά αποδυτήρια στα δύο σχεδόν χρόνια που είμαι εδώ. Όλα τα παιδιά είναι πολύ καλά. Και νομίζω πως ο Δημήτρης θα… κολλήσει στην ομάδα πολύ καλά».

-Και για το φινάλε, στο. βάθος της χρονιάς υπάρχει και το EURO, τι σκέφτεσαι;

«Kατ’ αρχάς, ελπίζω να βρίσκομαι εκεί. Το να παίζεις με τη φανέλα της Εθνικής σε μια τέτοια διοργάνωση θα είναι σημαντικό. Δεν έχω ξαναπάει, ελπίζω να είμαι. Να βοηθήσω. Θα δουλέψουμε στην προετοιμασία. Όλοι μαζί. Ελπίζω πως μπορούμε να κάνουμε κάτι».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.