Ελαμψε ο Αστέρας στην Τούμπα (vid)

O ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης και θέλει νίκη για να... εξαργυρώσει την επιτυχία της περασμένης εβδομάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό. Σε ζωντανή ηχητική μετάδοση η αναμέτρηση μέσω της υπηρεσίας live streaming και αμέσως μετά ζωντανά η συνέντευξη Τύπου.

Σε ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια του πρωταθλήματος, ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να επικρατήσει του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-3. Αιφνιδίασαν οι φιλοξενούμενοι που προηγήθηκαν 0-3, άργησαν να αντιδράσουν οι γηπεδούχοι που μείωσαν σε 2-3 και έχασαν πέναλτι με τον Λίνο στο 90′.


Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Αποστολόπουλο, αριστερά τον Λίνο και στο κέντρο της άμυνας τους Μπαλάφα και Τσιρίλο. Στα χαφ οι Γκαρσία και Λάζαρ, δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Νιμανί και πίσω από τον προωθημένο Αθανασιάδη ο Φωτάκης.


Από την άλλη πλευρά ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε τον Μπαντή κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Πιπίνη, αριστερά τον Τσαμπούρη και στο κέντρο της άμυνας τους Κουρμπέλη και Μπαρτολίνι. Στα χαφ οι Ράγιος και Χουανίτο, δεξιά ο Φορμίκα, αριστερά ο Ναβάρο και πίσω από τον προωθημένο Περόνε ο Μάρτινς.


Οτι όμως σύστημα και τακτική να είχε επιλέξει ο Μπόλονι, όλα πήγαν περίπατο, καθώς ο Αστέρας του Σάκη Τσιώλη μπήκε στο γήπεδο φουριόζος. Πριν καλά καλά το καταλάβουν οι γηπεδούχοι, οι Αρκάδες είχαν φτάσει στο 0-2 και τελικά στο 0-3. Ο Περόνε ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ μόλις στο 2′, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει όμως στο 10′ είδε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του από σουτ του Ναβάρο.


Ο ΠΑΟΚ και πάλι προσπάθησε να αντιδράσει, όμως στο 12′ και μετά από φάση διαρκείας ο Τσαμπουρής κατάφερε να διώξει την μπάλα πάνω από τη γραμμή και το σκηνικό επαναλήφθηκε με το γκολ του Περόνε στο 15′ που έκανε το 0-3. Ο Αστέρας έδειχνε πως θα έπαιρνε μία πολύ άνετη νίκη, όμως από το λεπτό εκείνο κι έπειτα ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να ξαναμπεί στο παιχνίδι.


Αφού ξεπέρασε το μεγάλο σοκ, άρχισε να πιέζει πιο ορθολογικά τα καρέ των φιλοξενούμενων. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η κατοχή ήταν 69%-32% για τον Δικέφαλο. Και έτσι φυσιολογικά ήρθε και ο γκολ από τον Αθανασιάδη, ένα λεπτό μετά, με το οποίο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν το σκορ.


Στο ημίχρονο ο Μπόλονι, που στο μεταξύ είχε αποβληθεί από τον πάγκο, αποφάσισε και έριξε στον αγώνα τον Γεωργιάδη στη θέση του Νιμανί. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να βρίσκει καλύτερες επιλογές στην επίθεση και αφού πρώτα είδε το… δοκάρι του Χαλκιά να αποκρούει προσπάθεια του Χουανίτο, είδε και τον Γεωργιάδη να δικαιώνει τον προπονητή του και να μειώνει σε 2-3.


Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την συντριπτική κατοχή της μπάλας και να πιέζει τα καρέ του Μπαντή, με τον Αστέρα να αρκείται σε αντεπιθέσεις προκειμένου να μπορέσει έτσι να πετύχει ένα ακόμα γκολ. Μάλιστα ο Τσιώλης πέρασε στον αγώνα τον Μπρέσκα, καθώς ήθελε να ελμεταλλευτεί την ικανότητά του να βρίσκει κενούς χώρους και να χτυπάει στην αντεπίθεση.


Η πίεση στα καρέ του Μπαντή έγινε πλέον αφόρητη, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει τουλάχιστον την ισοφάριση. Και έφτασε πολύ κοντά στο να την πετύχει, όταν ο Σαλπιγγίδης πήρε το πέναλτι, αλλά ο Λίνο που ανέλαβε την εκτέλεση, δεν σημάδεψε σωστά και έστειλε την μπάλα άουτ. Ετσι ο Αστέρας κράτησε την μεγάλη νίκη και πλέον μπορεί να ελπίζει στην είσοδό του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.


Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να διατηρηθεί σχετικά κοντά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αλλά παράλληλα δεν μπόρεσε να επιστρέψει και στις επιτυχίες στο γήπεδό του, στο οποίο έχει κερδίσει τελευταία φορά τον Φεβρουάριο και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.




Ο Έγκον μίλησε στην κάμερα του Novasports πριν την έναρξη της αναμέτρησης…

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Γουργιώτης, Κουρομπίλια
4ος: Φουκάκης (Ηρακλείου)


ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Μπαλάφας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Νιμανί, Αθανασιάδης


Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Πιπίνης, Χουανίτο, Φορμίκα, Περόνε, Ροτζέριο, Τσαμπούρης, Ράγιος, Μπαρτολίνι, Ναβάρο, Κουρμπέλης





Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.