Τα βρήκαν ΕΠΟ και Πολιτεία…

Κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και τα βρήκαν. ΕΠΟ και Πολιτεία βρήκαν τη χρυσή τομή με την ΕΕΑ να διατηρεί τον ελεγκτικό ρόλο, αλλά την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να επιβάλλει τις ποινές.

Κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και τα βρήκαν. ΕΠΟ και Πολιτεία βρήκαν τη χρυσή τομή με την ΕΕΑ να διατηρεί τον ελεγκτικό ρόλο, αλλά την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να επιβάλλει τις ποινές.

Την Τρίτη υπήρξε συνάντηση μεταξύ της ΕΠΟ και του γ.γ.α Πάνου Μπιτσαξή, συνάντηση που τελικά απέφερε καρπούς…

Μετά το τέλος ο Σοφοκλής Πιλάβιος Δήλωσε: «Είχαμε μια καλή συζήτηση και βρήκαμε λύση που ικανοποιεί και τα δύο μέρη χωρίς να χρειαστεί παρέμβαση FIFA. Για τα θέματα αυτοδιοίκητου ομονοεί η Πολιτεία και το ποδόσφαιρο. Πρέπει να εντείνονται οι έλεγχοι και να είναι σωστοί. Αυτό κάνουμε . Η ΕΠΟ θα επιβάλει τις ποινές από εδώ και στο εξής. Αυτό είναι το θέμα μας»

Από τη μεριά του ο Πάνος Μπιτσαξής τόνισε: «Μετά από πολύμηνο διάλογο καταλήξαμε σε οριστικά συμπεράσματα. Όλοι θέλουμε επαγγελματικό αθλητισμό με όρους νομιμότητας και μακριά από φαινόμενα που ταλάνισαν στο σύνολό του τον επαγγελματικό αθλητισμό με ευθύνη και του κράτους. Η ΕΠΟ μας παρουσίασε ένα σύστημα ποινών ικανοποιητικό. Η ΕΕΑ είναι και θα παραμείνει ο βασικός ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους. Ισχύουν όλα όσα είπε ο κ. Γερουλάνος στη βουλή κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου, αλλά και οι εισηγητές των κομμάτων.

Δεν ξέρω αν υπήρξε ποτέ τέτοια παρέμβαση από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία. Συμπληρώνεται το κενό που υπήρχε και εναρμονίζεται πλήρως. Οι αποφάσεις της Επιτροπής είναι δεσμευτικές. Θα χορηγεί πιστοποιητικά και όταν δεν συμβαίνει αυτό θα υπάρχει εισήγηση προς την ΕΠΟ και νομίζω πως αυτή η εισήγηση θα είναι δεσμευτική από το ποδόσφαιρο. Ο έλεγχος ανήκει πλήρως στο κράτος αλλά ο πειθαρχικός έλεγχος από στην ΕΠΟ αλλιώς υπάρχουν οι συνέπειες του νόμου. Απαντάμε όλοι πως θέλουμε ένα ποδόσφαιρο που να λειτουργεί μα όρους νομιμότητας. Θα διαβιβαστεί στον υπουργό προκειμένου να εναρμονιστεί η διαδικασία».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.