«Ερυθρόλευκη» επέλαση στη Δράμα

Στην κορυφή της Α1 διατηρήθηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε νικηφόρα και από τη Δράμα. Επικράτησε με 73-55 του ΚΑΟΔ, ο οποίος δε μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι τόσου στους ψηλούς του, όσο και στους Κέσελ και Σλούκα.

Στην κορυφή της Α1 διατηρήθηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε νικηφόρα και από τη Δράμα. Οι “ερυθρόλευκοι” έχοντας σε καλή μέρα τους Κέσελ και Σλούκα επικράτησαν  με 73-55 του ΚΑΟΔ. Ότι κι αν έκανε ο Χαραλαμπίδης κράτησε μόνο ένα ημίχρονο καια πό εκεί και πέρα ο Ντούσαν Ίβκοβιτς βρήκε την ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα και να δώσει έμφαση στην άμυνα εν όψει του σαββατιάτικου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό (10/3).

Αν και οι Δραμινοί έδειξαν να ξεκινούν πιο αποφασιστικά (4-0), από τη στιγμή που ο Σπανούλης οργάνωσε την ομάδα και οι Πρίντεζης και Ντόρσεϊ έκαναν αυτό που ξέρουν καλά μέσα στη ρακέτα, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα πάνω τους (6-8) και προσπέρασαν για πρώτη φορά. Βρήκαν ρυθμό στο παιχνίδι τους και όχι απλώς διατήρησαν το προβάδισμα τους, αλλά το αύξησαν κιόλας (8-15). Η άμυνα τους λειτουργούσε σωστά και από τη στιγμή που ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έριξε στο παρκέ και τον Κέσελ, εκείνος πρόσφερε κι άλλες λύσεις στην ομάδα του, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά (8-18). Ο Κώστας Χαραλαμπίδης θέλησε να «ξεκολλήσει» τον ΚΑΟΔ και έγραψε το 10-18 του πρώτου δεκαλέπτου. Αρχικά ο Άντιτς, που πέρασε στο ματς και στη συνέχεια οι Σλούκας και Άντιτς πήραν… αμπάριζα τους αντιπάλους τους.

Από πλευράς γηπεδούχων διαδρόμους προς το καλάθι του Ολυμπιακού έβρισκε μόνο ο Χαραλαμπίδης και έτσι το επιμέρους σκορ μέσα σε 6΄ έφτασε το 3-12 (13-30)! Κάπου εκεί οι πρώτοι βρήκαν λύσεις με Τσέρανιτς και Κακαρούδη και μ τον Χαραλαμπίδη να εξακολουθεί να βρίσκει τρόπους να σκοράρει. Παρόλα αυτά, η διαφορά δε μειώθηκε ιδιαίτερα (20-34), καθώς Άντιτς και Κέσελ «απαντούσαν» σε κάθε καλάθι. Το ημίχρονο βρήκε τους Πειραιώτες να προηγούνται με 43-26. Ο «Ντούντα» είχε πλέον παράπονα από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του, η οποία δε μπορούσε να σταματήσει τον Χαραλαμπίδη.

Με Χαντ και Μισελ οι Δραμινοί προσπάθησαν να ροκανίσουν τη διαφορά (33-47) και εκείνο που ανέλαβε να δείξει ο Πρίντεζης ήταν ότι ο Ολυμπιακός δε σκοπεύει να μπει σε περιπέτειες (33-51) . οι ψηλοί είχαν αρχίσει πάλι να παίρνουν την ομάδα στις πλάτες τους και με ένα σερί 5-0 χάρη στον Έλληνα φόργουορντ, τον Χάινς, αλλά και τη βοήθεια του Σλούκα έκαναν το 36-57. Ο Χαντ με μία βολή απλώς έκανε το 37-57 της τρίτης περιόδου, με τη διαφορά να διατηρείται στα ύψη και τους παίκτες του Καλαφατάκη να μη μπορούν νβα βρουν τον τρόπο να πλησιάσουν. Η άμυνα τους δεν τους βοηθούσε καθόλου, καθώς δε μπορούσε να σταματήσει ούτε τα πικ εν ρολ, αλλά ούτε και τα… μπασίματα των παικτών του Ίβκοβιτς στη ρακέτα τους (39-61).

Παράλληλα και όταν βρισκόταν ο Κέσελ στο παρκέ τους «βομβάρδιζε» από τα 6.75 (41-64), έχοντας φτάσει τους 13 πόντους. Με ένα μικρό σερί 4-0, μετά και από κάποιες άστοχες επιθέσεις των φιλοξενουμένων, το σκορ έγινε 45-64. Παρά το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν κινδύνευαν, ο Ίβκοβιτς πήρε τάιμ άουτ για να τους επιστήσει την προσοχή τους στην άμυνα. Παρόλα αυτά, Ζάρας και Τσέρανιτς κοίταξαν να «συμμαζέψουν» λίγο τη διαφορά και την έριξαν στους 15 πόντους (52-67). Μέχρι εκεί όμως, καθώς Παπανικολάου και Πελεκάνος έδωσαν τέλος στο ματς με το ταμπλό να γράφει 55-73. 
 
Τα δεκάλεπτα:
10-18, 26-43, 37-57, 55-73.

ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Χαντ 5, Καρύδας, Χαραλαμπίδης 10(1), Αθηναίου 8(2), Μισέλ 6, Χούμας, Κιτσούλης 2, Τσέρανιτς 9(1), Ζάρας 8(1), Μπάβτσιτς 2, Κακαρούδης 5, Μπένας.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 6, Άντιτς 9, Σπανούλης 9(1), Ντόρσεϊ 8, Κέσελ 13(3), Πελεκάνος 2, Παπαδόπουλος 4, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 3(1), Σλούκας 8(2).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.