Πασκουάλ: «Δεν σκεφτόμαστε την επιστροφή στην Αθήνα»

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε στην ισπανική El Mundo για τα παιχνίδια με την Ρεάλ, την επιστροφή του Γιούλ, το στυλ παιχνιδιού του Παναθηναϊκού Superfoods και την πιθανότητα επιστροφής στην Μπαρτσελόνα.

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε στην ισπανική El Mundo για τα παιχνίδια με την Ρεάλ, την επιστροφή του Γιούλ, το στυλ παιχνιδιού του Παναθηναϊκού Superfoods και την πιθανότητα επιστροφής στην Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά:

Πώς η συμμετοχή του Γιούλ μπορεί να επηρεάσει την σειρά;
«Αρχικά, είμαστε ευχαριστημένοι που μπορεί να παίξει ξανά, δεν μας άρεσε το γεγονός ότι δεν έπαιζε. Ξέρουμε την ποιότητά του. Η Ρεάλ θα προσθέσει άλλο ένα όπλο στις πολύ μεγάλες δυνατότητές της. Αν όχι τον καλύτερο, έναν από τους καλύτερους στο ρόστερ της. Αυτό θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα για μας».

Γιατί τα δύο πρώτα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ ήταν τόσο διαφορετικά;

«Έτσι είναι τα πλέι – οφ. Στο πρώτο ματς παίξαμε καλά, μας βγήκαν όλα. Το δεύτερο ματς πήγε πόντο – πόντο, είχαμε πλεονέκτημα στα πρώτα 23-24 λεπτά και μετά η Ρεάλ έπαιξε καλύτερα, ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο. Κάναμε ένα κακό δεκάλεπτο αμυντικά».

Ήταν η άμυνα της Ρεάλ το κλειδί;

«Μπορεί. Όμως πρέπει να δούμε ότι στο πρώτο παιχνίδι είχαμε εμείς το κλειδί. Παίξαμε με μία ομάδα του υψηλότερου επιπέδου, με μεγάλη ποιότητα και εμπειρία. Έπαιξαν καλύτερα και αυτό ήταν».

Τι περιμένετε για το τρίτο παιχνίδι;

«Η Ρεάλ ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας και αυτό φέρνει μεγάλο ενθουσιασμό. Σίγουρα θα τρέξουν περισσότερο από ότι στα πρώτα παιχνίδια, όπου τους κάναμε να παίξουν πιο αργά. Στην έδρα τους συνεισφέρουν πιο πολλοί παίκτες. Πρέπει να βρούμε παίκτες για να μας δώοσυν ισορροπία και θα έχουν ρόλο στο παιχνίδι. Σίγουρα πρέπει να ελέγξουμε το σκορ, στα δύο πρώτα παιχνίδια ήμασταν μπροστά 65 λεπτά και πίσω 15».

Στα εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός υποφέρει περισσότερο…

«Πέρα από το ότι έχουμε κερδίσει τα τρία τελευταία, σίγουρα τα εκτός έδρας μας έχουν κοστίσει. Όμως αυτό ισχύει γενικά σε όλο τον κόσμο, γιατί ο γηπεδούχος παίζει καλύτερα στηριζόμενος από τον κόσμο του. Δεν σκεφτόμαστε να επιστρέψουμε στην Αθήνα, μόνο το επόμενο παιχνίδι».

Σας εξέπληξε ο Φελίπε Ρέγες;

«Έχει πολύ μεγάλη ποιότητα και εμπειρία. Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Αλλά δεν μας εξέπληξε. Είναι ένας δύσκολος παίκτης, είμαι σίγουρος ότι θα είναι ξανά δύσκολο να τον σταματήσουμε».

Οι μονομαχίες σας με τον Πάμπλο Λάσο είναι θρυλικές. Βελτιώνει ο ένας τον άλλον;

«Στον κόσμο μας κάθε μέρα είναι μία πρόκληση. Οι προπονητές υψηλού επιπέδου συναντιόμαστε πολλές φορές. Πάντα υπάρχει ένας ανοικτός λογαριασμός, γιατί έχεις χάσει ή έχεις κερδίσει. Τα τελευταία χρόνια οι ομάδες μας προσπαθούν να καταφέρουν σημαντικά πράγματα».

Η διαμάχη του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Μπερτομέου επηρεάζει την ομάδα;

«Προσπαθούμε να συγκεντρωνόμαστε σε αυτά που μπορούμε να ελέγξουμε, στο παιχνίδι, την άμυνα, την επίθεση. Προσπαθούμε να μην ασχολούμαστε με άλλα πράγματα. Δεν έχω να πω τίποτα γι’ αυτό».

Μιλήσατε για την διαιτησία μετά το δεύτερο παιχνίδι. Ανησυχείτε;

«Δεν μίλησα για την διαιτησία. Με ρώτησαν και είπα ότι ήταν καλή η διαιτησία και ελπίζω να έχουμε παρόμοια και στη Μαδρίτη. Δεν ξέρω πώς ερμηνεύτηκε, αλλά αυτός ήταν ο τρόπος που απάντησα, ευγενικά».

Είναι ο Τσάβι Πασκουάλ ένας αμυντικογενής προπονητής;

«Αυτό είναι εξωφρενικό. Στο πρώτο παιχνίδι σκοράραμε 24 πόντους στον αιφνιδιασμό. Στο δεύτερο 17 και η Ρεάλ 2. Και το στυλ μου είναι αμυντικό. Είναι να γελάει κανείς με κάτι τέτοια, από ανθρώπους που δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε και πάντα μιλούσαν πολύ. Αυτές είναι ταμπέλες που βάζουν τα ΜΜΕ. Άλλο πράγμα είναι να είσαι σοβαρός αμυντικά και επιθετικά. Παίζεις 24” στην επίθεση και 24” στην άμυνα. Άλλο πράγμα είναι το αν προσπαθείς να τρέξεις ή όχι όταν έχεις την κατοχή της μπάλας. Όποιος μας έχει δει κέρει ότι είμαστε ομάδα που προσπαθεί να αμύνεται, να τρέχει και να παίζει δυναμικά».

Το στυλ καθορίζεται από τους παίκτες;

«Οι προπονητές προσαρμόζονται στους παίκτες που έχουν για να παίρνουν αποτελέσματα. Αν έχεις μαραθωνοδρόμους, δεν μπορείς να κάνεις σπριντ. Και αν έχεις σπρίντερ 100 μέτρων, δεν μπορείς να τους βάλεις να τρέξουν μαραθώνιο. Αυτό που έχει σημασία είναι η επιθυμία για νίκη».

Πώς βλέπετε την Μπαρτσελόνα από απόσταση;

«Δεν έχω τίποτα να πω. Ρωτήστε τους διοικούντες της ομάδας και θα σας πουν. Εγώ ήμουν εκεί και είχα μία επιτυχημένη θητεία. Στο τέλος σταματήσαμε να κερδίζουμε απέναντι πιθανότατα στην καλύτερη Ρεάλ της ιστορίας. Αποφάσισαν να συνεχίσουν χωρίς εμένα και από εκεί και πέρα δεν έχω άποψη».

Θα επιστρέφατε;

«Στην ζωή κανένας δεν ξέρει ποτέ τι μπορεί να συμβεί. Αλλά αυτή την στιγμή είναι κάτι το οποίο δεν με απασχολεί, δεν το θέλω και δεν με ανησυχεί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.