TAGS

Τεράστιο το ενδιαφέρον στο ελληνικό Subbuteo (photos)

15/11/2017 • 16:53
Τεράστιο το ενδιαφέρον στο ελληνικό Subbuteo.
  • shares
Οι μήνες Οκτώβριος και Νοέμβριος, ήταν «γεμάτοι» από δράση για το Ελληνικό Subbuteo. 

Ξεκινώντας από το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Οκτωβρίου, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον Εθνικό Τουρνουά στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 60 αθλητές, και φυσικά τον 1ο γύρο του Ελληνικού Πρωταθλήματος ομάδων της Α’ κατηγορίας.

·       1ο ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΘΗΝΑΣ

Στο 1ο Εθνικό Ατομικό τουρνουά της Αθήνας, το Σάββατο 21/10, οι αθλητές συμμετείχαν σε 3 κατηγορίες. Στην Α’ κατηγορία, νικητής ήταν ο Πρωταθλητής Ελλάδας, Χατζάρας Σπύρος επικρατώντας στον τελικό του Δημόπουλου Περικλή. Αναλυτικά, οι νικητές στις 3 κατηγορίες είναι οι εξής:
Α’ κατηγορία
1. Χατζάρας Σ(Φάλκονς)
2. Δημόπουλος Π.(Μεσίνα Ιταλίας)
3. Σταμοκώστας Κ(Ολύμπια)
4. Γκιοχάλας Μ(Πρωτέας)
Β’ Κατηγορία
1. Κακαβάς Γ.(Αθηναϊκός)
2. Καράβας Γ.(Μπλειντ)
3. Κατσούλας Σ.(Αθηναϊκός)
4. Μπουγιούρης Γ.(Φλίκερς)
Γ’ Κατηγορἰα
1. Αργυρόπουλος Β.(Φλίκερς)
2. Τσακαλάκης(Φλίκερς)
3. Ποθητός(Νοκτούας)
4. Παπιδἀκης Φ.(Σκάρλετ)
Οι πόντοι που παίρνει κάποιος στο συγκεκριμένο τουρνουά, προσμετρούν στην Πανελλήνια Κατάταξη οποία είναι ένα από τα κριτήρια για την επιλογή αθλητών για την Εθνική ομάδα.

·       ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, είχαμε τον 1ο γύρο του Πρωταθλήματος Ελλάδας Α’ Κατηγορίας. Οι 9 ομάδες που συμπληρώνουν την Α’ κατηγορία, ξεκίνησαν το τουρνουά με αρκετά όνειρα. Σε άλλες βγήκαν, σε άλλες όχι. Οι Πρωταθλητές Φάλκονς, αν και σχετικά δύσκολα, τελικά επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί, με μόνο μία ισοπαλία με τον Πρωτέα, και είναι ήδη πρωτοπόροι. Η πολύ ανεβασμένη φέτος Ολύμπια, έπεσε «θύμα» έκπληξης από τους μαχητές Λαρισαίους, ενώ έχασε στο τελευταίο δευτερόλεπτο από τους Φάλκονς, και έτσι απώλεσε την ευκαιρία να απειλήσει ευθέως τους Πρωταθλητές. Από κοντά και ο Αθηναϊκός, ο οποίος φέτος δείχνει πιο αξιόπιστος από κάθε άλλη χρονιά. Η Βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε με το τέλος του 1ου γύρου είναι η εξής:
1. Φάλκονς      22
2. Ολύμπια      18
3. Αθηναϊκός   18
4. Πρωτέας      14
5. Άτλας           11
6. Σκάρλετ       10
7. Λάρισα          9
8. Λάιονς           3
9. Ρόλιγκανς      0
Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί την Άνοιξη με την διεξαγωγή του 2ου γύρου. Μέσω του ομαδικού πρωταθλήματος, θα επιλεγούν και οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο επόμενο CL το οποίο θα διεξαχθεί στην Ισπανική Μαγιόρκα! Η Ελλάδα για την επόμενη χρονιά, έχει ήδη 2 wildcards, Φάλκονς(κατάταξη στο Διεθνές Ράνκιν) και Ολύμπια(κάτοχος Europa League), με αποτέλεσμα να μπορεί να στείλει σίγουρα άλλες 2 ομάδες.

·       CHAMPIONS LEAGUE & EUROPA LEAGUE

Το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Οκτωβρίου, αμέσως μετά το Ομαδικό Πρωτάθλημα Ελλάδας, 4 Ελληνικές ομάδες «πέταξαν» για το Ροσφόρ του Βελγίου, ώστε να συμμετέχουν  στο CL & EL 2017. Εκεί, ανάμεσα σε 36 Ευρωπαϊκές ομάδες, το Ελληνικό Subbuteo έδειξε ότι άξια βρίσκεται ψηλά στη Σουμπουτεϊκή συνείδηση των Ευρωπαίων. Και αυτό κυρίως γιατί, η ομάδα της Ολύμπια, έγινε η 3η Ελληνική Ομάδα που κατακτά το Europa League, και μάλιστα απέναντι στους Βέλγους διοργανωτές του Ροσφόρ! Επιπλέον, οι Πρωταθλητές Φάλκονς, συνέχισαν στο CL μετά τους ομίλους, μαζί με άλλες 15 ομάδες, αφού πρώτα τερμάτισαν στην 1η θέση του ομίλου τους, κατακτώντας τελικά την 6η θέση του CL μετά από αγώνες κατάταξης. Κατέλαβαν έτσι, την καλύτερη θέση από τις Ευρωπαϊκές ομάδες, πλην των 5 Πανίσχυρων Ιταλικών ομάδων που κατέκτησαν τις θέσεις 1-5. Στο CL  κατάφερε να περάσει και ο Πρωτέας σαν 2ος στον όμιλό του, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία στη συνέχεια του, αφού στους αγώνες κατάταξης, πέραν των καλών εμφανίσεων με κορυφαίες Ευρωπαϊκές ομάδες, τερμάτισε στην, τιμητική κατά τα άλλα, 16η θέση της κορυφαίας διασυλλογικής Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στο δε Europa League, όπως γράφουμε παραπάνω, μεγάλη θριαμβεύτρια ήταν η Ολύμπια. Αν και στους πρώτους αγώνες του ομίλου της, οι εμφανίσεις της δεν ήταν πολύ ενθαρρυντικές, η συνέχεια επιφύλασσε έναν θρίαμβο για την ομάδα του Γκύζη. Η 3η θέση στον όμιλο οδήγησε την Ολύμπια στο EL, αλλά αυτό δεν πτόησε τους αγωνιστές Ολύμπιους. Έτσι, με μια εκπληκτική σειρά αγώνων Νοκ Άουτ, βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν στον τελικό τους Βέλγους του Ροσφορ. Η επικράτηση  ήρθε δίκαια, και οι παίκτες της Ολύμπια γιόρτασαν με την ψυχή τους την τεράστια επιτυχία τους.

Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι η Ολύμπια είναι ίσως η πιο Οργανωμένη ομάδα στην Ελλάδα και μια από τις πιο οργανωμένες στη Ευρώπη. Με αγωνιστική συνέπεια, αφοσίωση στη σκληρή προπόνηση, και ισχυρή εσωτερική συνοχή, δείχνει να εξαργυρώνει αγωνιστικά όλη την προσπάθεια που τόσα χρόνια έχει καταβάλει η παρέα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας!
Οι έμπειροι Σκάρλετ, στάθηκαν με αξιοπρέπεια, τερμάτισαν στην 6η θέση του EL, ενώ στον αρχικό όμιλό τους τερμάτισαν 4οι.  
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι 4 ακόμα Έλληνες αθλητές, Ντι Μάτζιο, Πιτσαρής, Αγγελίνας και Βλασσόπουλος, συμμετείχαν με τις ομάδες τους στη διοργάνωση, με πιο αξιοσημείωτη την πορεία των Μπολόνια Τάιγκερς μέχρι την Τρίτη θέση του CL, στους οποίους αγωνίζεται ο νεαρός Βλασσόπουλος Γιάννης.

·       INTERNATIONAL OPEN of ATHENS

Το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Νοεμβρίου, διεξήχθη το 1ο International Open της Αθήνας, με τη συμμετοχή σχεδόν 80 αθλητών και αθλητριών σε 4 διαφορετικές κατηγορίες. Όπεν, Βετεράνοι, Γυναίκες και Κ15. Συμπεριλαμβάνοντας και το ομαδικό στο οποίο συμμετείχαν 16 ομάδες, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι το τουρνουά βάφτηκε σε χρώμα μπορτνώ… Με φόρα από την κατάκτηση του Europa League η ομάδα της Ολύμπια, κατέκτησε και το ΙΟ, σε έναν συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε στον ξαφνικό θάνατο. Έτσι, αυτό έγινε το 3ο συνεχόμενο τουρνουά που κερδίζει η Ολύμπια φέτος, και 2ο συνεχόμενο εντός Ελλάδας, μετά το GP του Σεπτεμβρίου(Αθήνα) και το EL του Οκτωβρίου(Βέλγιο). Οι αθλητές της Ολύμπιας, πρωταγωνίστησαν και στις ατομικές κατηγορίες, με τους Πατρινό Σπύρο και Καστελάνο Αντώνη να κατακτούν Όπεν και Βετεράνους αντίστοιχα. Στην Κ15 νικητής αναδείχτηκε ο Παπιδάκης Φ ενώ στις γυναίκες η Πατρικίου Ειρήνη. Οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες είναι οι εξής:
ΟΜΑΔΙΚΟ:
1. Ολύμπια
2. Φάλκονς
3. Πρωτέας
4. Αθηναϊκός
ΟΠΕΝ
1. Πατρινός Σπύρος(Ολύμπια)
2. Σταμοκὠστας Κώστας(Ολύμπια)
3. Καψαμπέλης Μάρκος(Ατλέτικο Βίμπο Ιταλίας)
4. Πλυτάς Ευγένιος(Ρόμα Ιταλίας)
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ
1. Καστελάνος Αντώνης(Ολύμπια)
2. Κουραμπάς Δημήτρης(Σκάρλετ)
3. Δέρβης Αδριανός(Πρωτέας)
4. Κεχρής Κώστας(No Team)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1. Πατρικίου(Πρωτέας)
2. Κολέττη(Πρωτέας)
3. Καλουδάκη(Πρωτέας)
4. Τσιουμάνη(Ρόλιγκανς)
Κ15
1. Παπιδάκης(Σκάρλετ)
2. Βλασσόπουλος(Πρωτέας)
3. Μαλινδρέτος(Ρόλιγκανς)
4. Κοτρώτσος(Ρόλιγκανς)
Τη σκυτάλη τώρα παίρνει η Λάρισα με το Satellite Tournament που διοργανώνει η τοπική ΑΕΛ στις 25 & 26 Νοεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα της ΕΕΕΠ στο fb https://www.facebook.com/groups/GreeceSubbuteo/

Δείτε στιγμιότυπα από τις διοργανώσεις:


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης Βλασσόπουλος
Γράψτε το σχόλιο σας...
22/10/2019 • 09:11

Δρόμος στρωμένος με "αγκάθια" για Μπάγερν, Σίτι και Τότεναμ!

Εμπόδια με διάφορες όψεις έχουν να αντιμετωπίσουν απόψε τα φαβορί σε Φάληρο, Μάντσεστερ και Λονδίνο. Με την αξιοπιστία τους είναι σε θέση να πάρουν αυτό που θέλουν η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Γουέστ Μπρομ και η Κουϊνς Παρκ Ρέϊντζερς