E3 2018: Ανασκόπηση της Bethesda

Fallout 76, Rage 2, Doom Eternal, The Elder Scrolls 6 και τα μυαλά στα... κάγκελα.Η Bethesda έδωσε...

Fallout 76, Rage 2, Doom Eternal, The Elder Scrolls 6 και τα μυαλά στα… κάγκελα.

Η Bethesda έδωσε την πρώτη συνέντευξη τύπου της στην E3 του 2015 και έκτοτε κάθε χρόνο μας κρατά συντροφιά με σημαντικές ανακοινώσεις. Είναι κοινό μυστικό ότι η αμερικανική εταιρεία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς publishers της βιομηχανίας και η δημοτικότητά της αυτή οφείλεται καθαρά στην ποιότητα των κυκλοφοριών της. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε δει αριστουργήματα, όπως το The Elder Scrolls V: Skyrim, το Fallout 4, το DOOM και το Wolfenstein II: The New Colossus.

Πριν ξεκινήσει η press conference της Bethesda γνωρίζαμε ήδη ότι θα βλέπαμε το Rage 2, το Fallout 76, κάποια ανακοίνωση σχετικά με το Summerset expansion του The Elder Scrolls Online και κάποιο DLC ή expansion για το Prey. H Bethesda όμως δεν έμεινε εκεί, αλλά μας παρουσίασε το νέο κεφάλαιο της σειράς DOOM και το Wolfenstein Youngblood και παράλληλα ανακοίνωσε το Starfield και το The Elder Scrolls 6 προκαλώντας πανζουρλισμό.

Rage 2

To πρώτο Rage δεν ήταν σε καμία περίπτωση κακό, διέθετε εξαιρετικά γραφικά (ο πρώτος τίτλος στον οποίο χρησιμοποιήθηκε η engine id Tech 5), εντούτοις δεν κατάφερε να προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση στην gaming κοινότητα. Στο sequel του η id Software πήρε την απόφαση να συνεργαστεί με την Avalanche Studios, μια εταιρεία με σημαντική εμπειρία στις open world δημιουργίες. Θυμίζουμε ότι η σουηδική εταιρεία μας έχει παρουσιάσει την σειρά Just Cause, καθώς και το πρόσφατο Mad Max. Στο τρέιλερ που είδαμε είναι εμφανής η συμβολή και των δύο εταιρειών, αφού το gunplay θυμίζει έντονα το DOOM, ενώ τα vehicular combat στοιχεία και η open world post-apocalyptic αισθητική παραπέμπουν στο Mad Max.

DOOM Eternal

Οι πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας σχετικά με το νέο DOOM είναι για την ώρα ελάχιστες, για να μην πούμε μηδαμινές. Το teaser trailer που παρουσιάστηκε πάντως ήταν αρκετό για να μας κάνει να ανυπομονούμε μέχρι την QuakeCon, όταν και θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του DOOM Eternal.

Wolfenstein Youngblood

To νέο κεφάλαιο της σειράς Wolfenstein εκτυλίσσεται στη δεκαετία του ΄80 στο Παρίσι και υπόσχεται μια μοναδική co-op εμπειρία. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τις Jess και Soph, τις δίδυμες κόρες του Blazkowicz. To Wolfenstein Youngblood αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2019.

Prey DLC

H Arkane Studios πρόσθεσε ήδη δύο νέα modes (New Game+ και Survival) στο Prey, τα οποία διατίθενται δωρεάν στο νέο update του παιχνιδιού και παράλληλα ανέπτυξε ένα νέο DLC ονόματι Mooncrash. To τελευταίο λαμβάνει χώρα σε μια κρυφή βάση της TranStar στην Σελήνη και προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία από αυτή του βασικού παιχνιδιού, καθώς κινείται σε roguelike μονοπάτια. Τους προσεχείς μήνες αναμένεται να δούμε και ένα νέο δωρεάν DLC που θα ονομάζεται Typhon Hunter και θα δίνει έμφαση στο multiplayer.

Fallout 76

To νέο Fallout είναι μακράν ότι πιο φιλόδοξο έχουμε δει στην εν λόγω RPG σειρά, καθώς θα διαθέτει έναν open world χάρτη τέσσερις φορές μεγαλύτερο από αυτόν του Fallout 4 και θα δίνει έμφαση στο συνεργατικό online multiplayer. Θα υπάρχουν dedicated servers, θα μπορείτε να χτίσετε την βάση σας σε όποιο σημείο επιθυμείτε, αλλά και να εκτοξεύσετε πυρηνικά σε διάφορες τοποθεσίες του χάρτη. Το Fallout 76 θα κυκλοφορήσει στις 14 Νοεμβρίου για PC, PS4 και Xbox One.

Starfield

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που η Bethesda κυκλοφόρησε κάποιο νέο IP και ως εκ τούτου η ανακοίνωση του Starfield σκόρπισε χαμόγελα και ενθουσιασμό στους παρευρισκομένους. Ο τρόπος πάντως με τον οποίο ανακοινώθηκε το Starfield, αφήνει να εννοηθεί ότι θα το δούμε στην επόμενη γενιά οικιακών κονσολών.

The Elder Scrolls 6

Μετά από την κυκλοφορία του Skyrim σε όλα τα διαθέσιμα format της αγοράς και την VR έκδοσή του, η Bethesda πήρε την απόφαση να κάνει το επόμενο βήμα. Το τρέιλερ του The Elder Scrolls 6 δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστικό, ωστόσο η ανακοίνωση και μόνο του έκτου κεφαλαίου της δημοφιλούς σειράς έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο hype.

The Elder Scrolls Blades

Μετά την τεράστια επιτυχία του Fallout Shelter (ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του στο PS4 και το Nintendo Switch) η Bethesda μας παρουσιάζει μια ακόμη κυκλοφορία για τα smartphones. O λόγος γίνεται για το The Elder Scrolls Blades ένα νέο Action RPG ειδικά σχεδιασμένο για mobile συσκευές (iOS και Android). To The Elder Scrolls Blades περιλαμβάνει τρία modes, το roguelike Abyss, το Arena (PvP) και το Town, στο οποίο θα πρέπει να χτίσετε την πόλη σας. H Bethesda σχεδιάζει να φέρει το Blades στα PC και στις κονσόλες στο μέλλον, όπως ακριβώς είδαμε και στην περίπτωση του Fallout Shelter.

Εν κατακλείδι

Η Bethesda έκλεψε τις εντυπώσεις, καθώς η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ήταν άκρως εντυπωσιακή και “ουσιώδης”. Τόσο το Rage 2, όσο και το Fallout 76, τα οποία θα κυκλοφορήσουν τους προσεχείς μήνες δείχνουν εξαιρετικά υποσχόμενα, ενώ το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό με κυκλοφορίες σαν το The Elder Scrolls 6 και το DOOM Eternal.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.