TAGS

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ομαδικού Επιτραπέζιου Ποδοσφαίρου 2016-17

Ένα γεμάτο Σουμπουτεϊκό Σαββατοκύριακο απόλαυσαν οι σχεδόν 130 αθλητές, μοιρασμένοι σε 18 ομάδες, που συμμετείχαν στον 1ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ελλάδας Επιτραπέζιου Ποδοσφαίρου 2016-17, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Οκτωβρίου, στην Ηλιούπολη.
17/10/2016 • 13:52
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ομαδικού Επιτραπέζιου Ποδοσφαίρο
  • shares
Ένα γεμάτο Σουμπουτεϊκό Σαββατοκύριακο απόλαυσαν οι σχεδόν 130 αθλητές, μοιρασμένοι σε 18 ομάδες, που συμμετείχαν στον 1ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ελλάδας Επιτραπέζιου Ποδοσφαίρου 2016-17, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Οκτωβρίου, στην Ηλιούπολη.

Την Κυριακή 16/10, 8 ομάδες ρίχτηκαν στη μάχη της κατάκτησης του τίτλου, των θέσεων που οδηγούν στο Champions League της επόμενης περιόδου αλλά και της παραμονής στην μεγάλη κατηγορία. 28 συναρπαστικοί αγώνες, κράτησαν το ενδιαφέρον όλων αμείωτο μέχρι το τέλος της ημέρας. Υπήρχαν ματς που η νίκη άλλαξε χέρια στα τελευταία λεπτά…ή ακόμα και στα τελευταία δευτερόλεπτα!

Οι περσινοί πρωταθλητές Φάλκονς, έδειξαν ότι είναι και φέτος το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο, αφού μέχρι τον αγώνα τους με την μαχητική ΑΕΛ, είχαν μόνο νίκες. Στην τελευταία όμως αγωνιστική του 1ου γύρου, είχαμε την μεγαλύτερη ως τώρα έκπληξη του πρωταθλήματος, με την ΑΕΛ των πολλών ελλείψεων να κατακτάει τη νίκη απέναντι στους αλώβητους μέχρι εκείνη τη στιγμή Φάλκονς, με 2-1!

Στη μάχη της εξόδου στο CL, το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, αφού 3 τουλάχιστον ομάδες είναι σε απόσταση βολής μεταξύ τους, διεκδικώντας 2 θέσεις. Ο περσινός δευτεραθλητής Πρωτέας Νέου Κόσμου, βρίσκεται και πάλι στην 2η θέση με βραχεία όμως κεφαλή, απέναντι στους συνδιεκδικητές των 2 θέσεων του CL, Ολύμπια και SBSC που ισοβαθμούν στην 3η θέση. Όχι πολύ μακριά από τις πρώτες θέσεις ισοβαθμούν Αθηναϊκός και Άτλας, ενώ η ΑΕΛ φαίνεται να έχει μεγάλο προβάδισμα στην μάχη της παραμονής απέναντι στην Γλυφάδα. Η βαθμολογία μετά από τις 7 πρώτες αγωνιστικές έχει διαμορφωθεί ως εξής:

1. Φάλκονς_____________18
2. Πρωτέας Νέου Κόσμου_13
3. Ολύμπια_____________12
4. SBSC________________12
5. Αθηναϊκός____________8
6. Άτλας________________8
7. ΑΕΛ_________________5
8. Γλυφάδα_____________1
Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με τον 2ο γύρο, τον Απρίλιο του 2017.
 
Κάνοντας αρχή από το πρωί του Σαββάτου, οι 10 ομάδες που συμμετείχαν στην Β’ κατηγορία, άρχισαν να φλικάρουν στις 9 π.μ., ολοκληρώνοντας τους αγώνες τους στις 9 το βράδυ σε ένα σύνολο 45 δυνατών αναμετρήσεων.

Να σημειωθεί ότι, στην Β’ κατηγορία, δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι Β’ ομάδες των Ελληνικών συλλόγων, χωρίς όμως δικαίωμα ανόδου στην Α’ κατηγορία, καθώς και κάθε νέος σύλλογος που μπορεί να συσταθεί. Στην Α’ κατηγορία ανεβαίνει απευθείας η 1η ομάδα της κατάταξης(εκτός των Β’ ομάδων), καθώς και η νικήτρια του μπαράζ ανάμεσα στην 2η ομάδα της Β’ κατηγορίας με τον τελευταίο της Α’.
Άξιο αναφοράς είναι ότι ανάμεσα στις ομάδες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα γενικά, υπήρχαν και 3 ομάδες εκτός Αθήνας! Η ΑΕΛ, η Blade Κρήτης και η νεοσύστατη Θεσσαλονίκη!

Μετά λοιπόν την ολοκλήρωση του 1ου γύρου, την κορυφή της Β’κατηγορίας μοιράζονται 2 ομάδες, οι Ρόλιγκανς Ηλιούπολης και η Β’ ομάδα του Αθηναϊκού με 21 βαθμούς! Οι περσινοί πρωταθλητές της Β’κατηγορίας, Ολύμπια Β’, ακολουθούν από κοντά με 20 βαθμούς. Αναλυτικά η βαθμολογία μετά από 9 αγώνες:

1. Roligans Ηλιούπολης_______21
2. Αθηναϊκός Β’_____________21 (χωρίς δικαίωμα ανόδου)
3. Ολύμπια Β’ ______________20 (χωρίς δικαίωμα ανόδου)
4. Πρωτέας Νέου Κόσμου Β’ __16 (χωρίς δικαίωμα ανόδου)
5. Blade Κρήτης_____________14
6. Lions Πειραιώς____________14
7. Flickers__________________10
8. Θεσσαλονίκη_____________7
9. Γλυφάδα Β’_______________3 (χωρίς δικαίωμα ανόδου)
10. Flickers B’_______________0 (χωρίς δικαίωμα ανόδου)

Στο μεταξύ, η Κρήτη φιλοξένησε άλλη μια διοργάνωση Subbuteo, στις αρχές του Οκτώβρη, το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Οκτωβρίου, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η Κρητική φιλοξενία ήταν έκδηλη και οι συμμετέχοντες απόλαυσαν ένα όμορφο Διήμερο Επιτραπέζιου Ποδοσφαίρου. Τα μέλη της  ομάδας Blade Κρήτης, έβαλαν τα δυνατά τους, για μια άρτια διοργάνωση και προφανώς το κατάφεραν. Στο Satellite Tournament, νικητές του ομαδικού ήταν οι οικοδεσπότες Blade, που επιβλήθηκαν του Πρωτέα με 1-0 στον τελικό. Στην ατομική κατηγορία, ο Αδριανός Δέρβης του Πρωτέα Νέου Κόσμου κατέκτησε την 1η θέση, επικρατώντας του Συμπαίκτη στον Πρωτέα, Κουλοσούσα Σεραφείμ. Ο Κουλοσούσας όμως, κατέκτησε το WASPA tournament.

Η συνέχεια για το Ελληνικό Σούμπι, θα δοθεί στην Ρώμη, και πιο συγκεκριμένα στις 29 & 30 Οκτωβρίου, 4 Ελληνικές ομάδες, ανάμεσα στις 32 κορυφαίες του κόσμου, θα λάβουν μέρος στην Μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση Επιτραπέζιου Ποδοσφαίρου, στο Champions League! Οι εκπρόσωποι της χώρας μας είναι οι Φαλκονς, Πρωτέας, Ολύμπια και Αθηναϊκός! Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και στις 4 Ελληνικές Ομάδες!   
Γράψτε το σχόλιο σας...
19/03/2019 • 10:40

Οι αντοχές των αουτσάϊντερ δίνουν καλές τιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο (video)

H Νταντί Γιουνάϊτεντ θέλει την νίκη αφενός για να εδραιώσει τη θέση της κι αφετέρου να πλησιάσει την πρωτοπόρο Ρος Κάουντι. Φαβορί για την νίκη είναι απόψε Κρουσάντερς, Πίτερχεντ απέναντι σε αντιπάλους που θα παίξουν με λιγότερο άγχος.