Παραιτήθηκε από το Μέγαρο Μουσικής ο Γιώργος Κουρουπός


Την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής, υπέβαλε ο Γιώργος Κουρουπός. 

Η απόφαση του είχε ανακοινωθεί στους επικεφαλής του οργανισμού από τον Ιούνιο, όταν τους ενημέρωσε για τις προθέσεις του.

Ο συνθέτης είχε αναλάβει τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τον Δεκέμβριο του 2012, μετά την παραίτηση του αρχιμουσικού Νίκου Τσούχλου, για μια μεταβατική περίοδο, με σκοπό να συμβάλει στη δυναμική πολιτιστική παρουσία του Οργανισμού.

Την παραίτησή του την υπέβαλλε την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, και σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή του αναφέρει όλο αυτό το διάστημα  εργάστηκε με όλες τις δυνάμεις του προκειμένου να συμβάλλει στη σωτηρία του Μεγάρου Μουσικής. 

Από τα πρώτα βήματα της καριέρας του, ο Γιώργος Κουρουπός συνεργάστηκε με τον Μάνο Χατζιδάκι, διετέλεσε βοηθός του Γιάννη Χρήστου ενώ στην συνέχεια πήγε στο Παρίσι με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης και υπήρξε μαθητής του Ολιβιέ Μεσιάν. Στη Γαλλία είχε σημαντικές συνεργασίες ενώ το 1977 επέστρεψε στην Ελλάδα. Εργάστηκε ως αναπληρωτής διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος (1977-1981) και διευθυντής του μουσικού τομέα της Δημοτικής Πολιτιστικής Επιχείρησης Καλαμάτας (1985-1990). Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΛΣ (1994-1999) και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων (1995-2010).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.