Το μυστικό φετίχ του Κιμ Γιονγκ Ουν για τη Mercedes-Benz (video)

Σημαντική ημέρα η σημερινή καθώς η Βόρεια και η Νότια Κορέα σταματούν έναν 65χρονο εμφύλιο πόλεμο. Εμείς ως petrol heads βλέπουμε ένα video στιγμιότυπο και ανακαλύπτουμε το φετίχ του Κορεάτη Γιονγκ Ουν για τα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz

Σημαντική ημέρα η σημερινή καθώς η Βόρεια και η Νότια Κορέα σταματούν έναν 65χρονο εμφύλιο πόλεμο. Εμείς ως petrol heads βλέπουμε ένα video στιγμιότυπο και ανακαλύπτουμε το φετίχ του Κορεάτη Γιονγκ Ουν για τα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz.

«Θα γίνουμε ξανά ένα» δήλωσαν οι δύο ηγέτες όταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν συμφώνησε να σταματήσει την δημιουργία και την εξέλιξη πυρηνικών όπλων . Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Ζάε Ιν και ο Βορειοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκαν στο χωριό  Panmunjom, όπου υπογράφηκε, το 1953, η ανακωχή του εμφυλίου πολέμου.
Μετά το τέλος των συνομιλιών και των ανακοινώσεων ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναχώρησε και 12 πράκτορες περικύκλωσαν και ακολούθησαν πεζοί την Mercedes-Benz S600 Pullman Guard στην οποία επέβαινε.

Η αγάπη του για τα Γερμανικά αυτοκίνητα προήλθε από τον πατέρα του, Κιμ Γιόνγκ,  ο οποίος κατά τη διάρκεια της σχεδόν 18χρονης θητείας του (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) ξόδευε πολλά  χρήματα για την καλοπέραση του όταν λόγω κυρώσεων του ΟΗΕ είχε απαγορευτεί η πώληση ειδών πολυτελείας στη χώρα του. 
Φυσικά, οι κυρώσεις δεν εμπόδισαν ποτέ τον Γιονγκ – Ιλ να δίνει μισό εκατομμύριο δολάρια το χρόνο σε κονιάκ και φορτία αστακών και χαβιαριού Beluga. Φυσικά, δεν δαπανούσε δικά του χρήματα .

Σύμφωνα με το βιβλίο Escaping North Korea του Μάικ Κιμ : Ο ΟΗΕ έκανε έκκληση για επείγουσα βοήθεια ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Βόρεια Κορέα ο χώρα, τότε ο Κιμ Γιόνγκ- Ιλ δαπάνησε 20 εκατομμύρια δολάρια και αγόρασε 200 Mercedes S Class από το Πεκίνο για κάποιους από τους αξιωματούχους του.
Πίσω στο 2009, ο Κιμ Γιόνγκ -Ιλ αγόρασε δύο Maybach S600 Pullman Guard των 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων (έκαστη), 5.500 κ.εκ. και 510 ίππων. Σύμφωνα με την Ένωση Εμπορίου της Κορέας, τα δύο αυτοκίνητα, εισήχθησαν μέσω της Κίνας.

Στο ίδιο βιβλίο αναφέρετε περιστατικό κατά το οποίο ο Κιμ Γιόνγκ τον τελευταίο χρόνο της ζωής του είχε πάθει εγκεφαλικό και το… παιχνίδι του ήταν να «κλέβει» τις Maybach από την ασφάλειά του και να τον κυνηγούν στους εσωτερικούς δρόμους στο κτήμα του παλατιού. Τις περισσότερες φορές στο… παιχνίδι αυτό είχε για συνοδηγό τον γιο του Κιμ Γιονγκ Ουν Έτσι μπορείτε να καταλάβετε από πού προέρχεται η εμμονή του του Γιονγκ Ουν για τις Γερμανικές Limo’s

 Δείτε το video με τους σωματοφύλακες του Κιμ Γιονγκ Ουν να τρέχουν δίπλα από την Merc.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.