Ανοιχτή η πρόκριση

Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι ήρθαν ισόπαλες 2-2 στο «Παρκ Ντε Πρενς» και τον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι ήρθαν ισόπαλες 2-2 στο «Παρκ Ντε Πρενς» και τον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δύο ομάδες προηγήθηκαν από μία φορά, αλλά καμία δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα στο Παρίσι.

Το πάνω χέρι, πάντως, κρατούν έστω και οριακά οι Άγγλοι. Κι αυτό διότι έχουν το εκτός έδρας γκολ, έχουν τη ρεβάνς στο «σπίτι» τους, αλλά και θα υποδεχθούν την πρωταθλήτρια Γαλλίας με δύο σημαντικές απουσίες που της προέκυψαν. Ο λόγος για τους Νταβίντ Λουίζ, Ματουιντί, οι οποίοι αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα και θα χάσουν το μεγάλο ματς της επόμενης Τρίτης.

Τα αρχικά πλάνα
Στο 4-3-3 του Μπλαν, ο Τραπ ήταν στο τέρμα και οι Οριέ, Σίλβα, Λουίζ, Μάξουελ από δεξιά προς αριστερά στην κατά τα 3/4 βραζιλιάνικη άμυνα. Τιάγκο Μότα, Ραμπιό και Ματουιντί συνέθεσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής και οι Ντι Μαρία, Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς αυτή της επίθεσης.

Σύστημα 4-2-3-1 από τον Πελεγκρίνι από την άλλη, με τον Χαρτ στην εστία, τους Σανιά (δεξιά), Κλισί μπακ και τους Οταμέντι, Μανγκαλά στόπερ. Φερνάντο και Φερναντίνιο ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ και οι Νάβας, Ντε Μπρούινε, Σίλβα βρέθηκαν πίσω από τον προωθημένο Αγουέρο.

Λάθη επί λαθών
Σε κάθε ημίχρονο σημειώθηκαν από δύο γκολ, αλλά η διαφορά ανάμεσα στα δύο 45λεπτα ήταν μεγάλη. Στο πρώτο, οι παίκτες των δύο ομάδων και ο διαιτητής επιδόθηκαν σε σωρεία λαθών, τα οποία και επηρέασαν την εξέλιξη του σκορ.

Ο Σέρβος Μάζιτς αρνήθηκε πέναλτι στο 8′ σε ανατροπή του Ματουιντί από τον Μανγκαλά, αλλά έδειξε την άσπρη βούλα στο 12′ σε μαρκάρισμα του Σανιά στον Λουίζ, το οποίο σήκωσε συζήτηση. Ο Ιμπραΐμοβιτς, ωστόσο, που ανέλαβε την εκτέλεση στο 14′, είδε τον Χαρτ να πέφτει στη σωστή γωνία και να αποκρούει.

Στο 15′ ο Ζλάταν είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να αποκρούει την κοντινή κεφαλιά, ενώ στο 24′ αστόχησε χαρακτηριστικά για την αξία του σε τετ α τετ και πλασέ από το ημικύκλιο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι στο 38′ βρήκαν τον τρόπο να προηγηθούν.

Ο Φερναντίνιο εκμεταλλεύτηκε λάθος στον χώρο του κέντρου, βγήκε στην αντεπίθεση και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ντε Μπρούινε, ο οποίος με δεξί διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ. Η «απάντηση» της Παρί, όμως, ήρθε άμεσα.

Στο 41′ η Σίτι υπέπεσε σε παιδικό λάθος, όταν ο Χαρτ πάσαρε στον Φερνάντο στο ημικύκλιο και ο Ιμπραΐμοβιτς απλά… του έβαλε την κόντρα για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Κλείστηκε… όσο πρόλαβε
Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε η εικόνα, με την Παρί να αυξάνει ακόμη περισσότερο την πίεση στα αντίπαλα καρέ και τη Σίτι να προτιμά ένα αποκλειστικά παθητικό παιχνίδι με τις όποιες αντεπιθέσεις.

Δεν άντεξε και πολύ όμως. Αφού ο Μανγκαλά δεν έβαλε αυτογκόλ στο 59′, από το κόρνερ που παραχώρησε και μετά την πρώτη κεφαλιά του Καβάνι που βρήκε σε ετοιμότητα τον Χαρτ, ο Ραμπιό πήρε το «ριμπάουντ» και δε δυσκολεύτηκε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Παρί «άγγιξε» το τρίτο γκολ στο 63′, όταν ο «Ίμπρα» με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και ο Καβάνι στη συνέχεια κατάφερε να αστοχήσει από απόσταση αναπνοής. Αυτή η χαμένη ευκαιρία ενδεχομένως να της κοστίσει ακριβά.

Κι αυτό διότι στο 72′, η Σίτι έφτασε… ξαφνικά στην ισοφάριση με σουτ του Φερναντίνιο από την περιοχή και την μπάλα να κοντράρει. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με το τελικό 2-2 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο αντιπάλων.

Παρί Σεν Ζερμέν (Μπλαν): Τραπ, Οριέ (78′ Φαν Ντερ Βιλ), Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μάξουελ, Τιάγκο Μότα, Ραμπιό (78′ Λούκας), Ματουιντί, Ντι Μαρί, Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς

Μάντσεστερ Σίτι (Πελεγρίνι): Χαρτ, Σανιά, Οταμέντι, Μανγκαλά, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Χασούς Νάβας, Ντε Μπρούινε (77′ Ντελφ), Σίλβα (88′ Μπονί), Αγουέρο (90’+3′ Κολάροφ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.