Πρώτος «ερυθρόλευκος» ο Τζόρτζεβιτς

Ο αριστεροπόδαρος Σέρβος είχε ως…αγαπημένο αντίπαλό την ΑΕΚ, καθώς απέναντί στους «κιτρινόμαυρους» πέτυχε 13 γκολ, εκ των οποίων τα 11 σε αγώνες πρωταθλήματος.

Ο Βαλκάνιος μετακόμισε από τον Πύργο στον Πειραιά, αφήνοντας τον Πανηλειακό για τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 1996, ολοκληρώνοντας την πλουμιστή σταδιοδρομία του με τους «ερυθρόλευκους» το 2009. Από την πρώτη σεζόν του στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έδειξε τα…δόντια του με αντίπαλο την ΑΕΚ, την οποία πλήγωσε για πρώτη φορά το Μάιο του 1997, εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Καραπιάλης, στο εντός έδρας 2-0 για τον Ολυμπιακό. 

Από τα 11 γκολ του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς κόντρα στην ΑΕΚ (ακόμη δύο έχει πετύχει στο Κύπελλο Ελλάδας) τα 6 έχουν επιτευχθεί σε εκτός έδρας αναμετρήσεις. Ο «Τζόλε» έχει βρει δίχτυα ως φιλοξενούμενος της «Ένωσης» τόσο στη Νέα Φιλαδέλφεια όσο και στο ΟΑΚΑ (έδρες της ΑΕΚ) αλλά και στο ουδέτερο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου, στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-2 της σεζόν 2000/01. 

Τα 5 από τα 11 γκολ του Σέρβου είχαν έρθει από το σημείο του πέναλτι, ενώ από τα 10 ματς στα οποία βρήκε το στόχο, η ομάδα του επιβλήθηκε στα 8, παίρνοντας ισοπαλία στα άλλα δύο. Εν ολίγοις, όταν ο Τζόρτζεβιτς φορούσε το κοστούμι του σκόρερ στα ματς την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχανε…

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως ο Τζόρτζεβιτς, είχε πανηγυρίσει γκολ στο «Νίκος Γκούμας» ως ποδοσφαιριστής του Πανηλειακού (τότε στην Γ’ Εθνική) το Νοέμβριο του 1993 σε αγώνα Κυπέλλου, με την ΑΕΚ να επικρατεί 6-3 και να προκρίνεται στη φάση των «16».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.