Αγχωτική νίκη… (vid)

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοση του, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 την αξιόμαχη Κέρκυρα, χάρη σε γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο στο λεπτό 24ο λεπτό και διατήρησε την επαφή του με την κορυφή.

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοση του, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 την αξιόμαχη Κέρκυρα, χάρη σε γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο στο λεπτό 24ο λεπτό και διατήρησε την επαφή του με την κορυφή.

Οι πολλές απουσίες που είχε ο Παναθηναϊκός, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει για το κύπελλο τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη, ανάγκασε τον προπονητή του, Ζεσουάλδο Φερέιρα, να παρατάξει μία ενδεκάδα που είχε αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα. Βέβαια ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θέλησε να αλλάξει το σύστημα με το οποίο παίζει ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα της χρονιάς και έτσι στο χορτάρι του Ολυμπιακού σταδίου οι πράσινοι εμφανίστηκαν με το αγαπημένο τους 4-4-1-1.

Ο Καρνέζης ήταν κάτω από τα δοκάρια προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής και να είναι έτοιμος για την Τετάρτη, με τον Καπίνο να ξεκουράζεται. Στην άμυνα την τετράδα αποτελούσαν οι Βύντρα, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Σπυρόπουλος. Στην μεσαία γραμμή, Σιμάο και Βιτόλο ήταν οι ανασταλτικοί μέσοι και στις πτέρυγες οι Μαυρίας, Ζέκα. Πίσω από τον μοναδικό προωθημένο τον Λέτο, ήταν ο Κλέιτον.


Από την άλλη πλευρά, ο Χάβι Γκράθια παρέταξε την Κέρκυρα με 4-2-3-1. Ο Γκαλίνοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά οι Σακελλαρίου, Βένζελ, Μαϊστόροβιτς, Γιάντσης. Στον άξονα ως αμυντικά χαφ οι Γραμμόζης, Όσμαν και μπροστά τους οι Αγρίτης,  Βερονέζι, Ιωάννου. Μόνος στην επίθεση ο Μάρτιν.


Οι πολλές αλλαγές του Παναθηναϊκού, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν υπήρχε αρκετός κόσμος στο Ολυμπιακό στάδιο και άρα δεν δημιουργήθηκε καλή ατμόσφαιρα, δεν επέτρεψαν και στο θέαμα να πάρει… διαστάσεις. Αν αναλογιστούμε και το γεγονός ότι η Κέρκυρα έδειξε πως το πρώτο πράγμα που ήθελε ήταν να κρατήσει μακριά από την περιοχή της τους Πράσινους, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό το γιατί δεν υπήρχαν και καλές φάσεις, τουλάχιστον στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης.


Από κει και πέρα όμως, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να αλλάξει ταχύτητα, με αποτέλεσμα να μπορέσει να πάρει και τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά και να ανοίξει το σκορ. Δράστης ο Λέτο, που μετά την απουσία του στο Αγρίνιο, επέστρεψε στην ενδεκάδα και έδειξε πως δίκαια φέτος θεωρείται και είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά για την ομάδα του.


Παρά το γεγονός ότι οι πράσινοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ, το παιχνίδι δεν… άνοιξε. Και δεν άνοιξε γιατί οι φιλοξενούμενοι δεν άλλαξαν τον τρόπο παιχνιδιού τους, με αποτέλεσμα και πάλι να μην υπάρχουν ελεύθεροι διάδρομοι προς την εστία του Γκαλίνοβιτς. Βέβαια θα μπορούσαν να έχουν επιτευχθεί κι άλλα γκολ, όμως το ημίχρονο τελείωσε τελικά με τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά με 1-0.


Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε καθόλου. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι, ωστόσο δεν έδειχνε και πολύ… άνετος όσον αφορά στην άμυνά του. Οι Φαίακες προσπάθησαν να βγουν λίγο πιο μπροστά και να απειλήσουν πιο ουσιαστικά, όμως ενώ έφταναν σχετικά άνετα στην αντίπαλη περιοχή, ήταν εξαιρετικά φλύαροι στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα ο Καρνέζης να βλέπει την μπάλα να φεύγει σχεδόν πάντα μακριά από την εστία του.


Ταυτόχρονα όμως, και οι παίκτες του Φερέιρα είχαν τις ευκαιρίες για να κλειδώσουν την νίκη τους, όμως και αυτοί έδειξαν να θέλουν αρκετή δουλειά στην τελική προσπάθεια. Βέβαια το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει, με τους πράσινους να παίρνουν την νίκη και να πετυχαίνουν ταυτόχρονα και το 6 στα 6 στην έδρα τους, όντας η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.


Βέβαια ο Φερέιρα, μάλλον είναι προβληματισμένος από την εικόνα της ομάδας του, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και ενόψει της αναμέτρησης του κυπέλλου με τον Πανιώνιο την Τετάρτη στην Νέα Σμύρνη. Ο Πορτογάλος τεχνικός άλλωστε και στο τέλος της αναμέτρησης, δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε η ομάδα του, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.


Η εξέλιξη του αγώνα:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 16η
Αγώνας: Παναθηναϊκός-Κέρκυρα
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Θάνος
Βοηθοί: Μπιτσίδης, Γουργιώτης


Οι συνθέσεις:


Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φέρειρα): Καρνέζης, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Βιτόλο, Ζέκα, Μαυρίας, Κλέιτον, Λέτο.


Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Βέντζελ, Γραμμοζης, Αγρίτης, Γιάντσης, Μαϊστόροβιτς, Oσμάν, Γκουστάβο, Μαρτίν, Ιωάννου.

*Πρώτη φορά ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού, ο Μάριο Γκαλίνοβιτς.
*Βασικός για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2010 ο Ματίας Μπιάρσμιρ.
*Κόντρα στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του ο Ορέστης Καρνέζης.
*Δεύτερη σερί αγωνιστική στο βασικό σχήμα του «τριφυλλιού», ο Χάρης Μαυρίας.
*Επιστρέφει μετά από αρκετό καιρό στην αποστολή του Παναθηναϊκού ο Στέφανος Κοτσόλης, λόγω της απουσίας του Στέφανου Καπίνο.
*Ο Βίκτορ Βιτόλο αγωνίζεται για πρώτη φορά ως βασικός σε ματς πρωταθλήματος, μετά το ματς του πρώτου γύρου στα Πηγάδια, απέναντι στην Ξάνθη.

Δείτε τι δήλωσε πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο Ταμπάκης του Παναθηναϊκού.





Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.