Μήνυμα φιλίας από μετανάστες στο Ίλιον (video)

Τα βλέμματα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας τον τελευταίο μήνα είχε στραμμένο το βλέμμα στη Ρωσία και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο Ίλιον ωστόσο διοργανώθηκε ένα διαφορετικό παγκόσμιο κύπελλο, που μετέδωσε υψηλά κοινωνικά μηνύματα.

Τα βλέμματα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας τον τελευταίο μήνα είχε  στραμμένο το  βλέμμα στη Ρωσία  και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο Ίλιον  ωστόσο διοργανώθηκε  ένα διαφορετικό παγκόσμιο κύπελλο, που μετέδωσε υψηλά κοινωνικά μηνύματα.
 
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σε συνεργασία με τον Δήμο Ιλίου διοργάνωσε για πρώτη φορά το Another Youth World Cup. Ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα για νέους ευπαθών κοινωνικών ομάδων το οποίο διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Ιλίου.

Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος 8 ομάδες με περίπου 160 νέους από το Καμερούν, τη Νιγηρία, τη Γουινέα, το Μάλι, το Μαρόκο, την Αλβανία, την Ακτή Ελεφαντοστού, καθώς και νέους από τις τοπικές ομάδες του Δήμου Ιλίου, αλλά και πρόσφυγες από χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση όπως το Αφγανιστάν, η Συρία, το Ιράκ.

Η ελληνική ομάδα έφτασε στον τελικό, ωστόσο ηττήθηκε από την Ακτή Ελεφαντοστού με 3-1. Λίγη σημασία είχε το αγωνιστικό κομμάτι, μπροστά στο κοινωνικό πρόσημο της διοργάνωσης.
Στον μικρό τελικό η Γουινέα επικράτησε του Καμερούν 1-0 και ολοι οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Σκοπός της δράσης ήταν με άρμα τον αθλητισμό να ξεκινήσουν νέοι από διάφορες χώρες του κόσμου ένα ταξίδι συναγωνισμού και ουσιαστικής επικοινωνίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.