The ScoutingLab: Τα πάντα για το scouting

To πρώτο σεμινάριο Scouting Lab είναι γεγονός και αρχίζει σε λίγες ημέρες στην Αθήνα. Ένα καινοτόμο σεμινάριο που δίνει άλλη διάσταση στο scouting, συνδέοντας την εμπειρική και την επιστημονική φύση της διαδικασίας για να εκπαιδεύσει επαγγελματίες και να αναδείξει τον σωστό τρόπο επιλογής που περιορίζει τον παράγοντα τύχη.

To πρώτο σεμινάριο Scouting Lab είναι γεγονός και αρχίζει σε λίγες ημέρες στην Αθήνα. Ένα καινοτόμο σεμινάριο που δίνει άλλη διάσταση στο scouting, συνδέοντας την εμπειρική και την επιστημονική φύση της διαδικασίας για να εκπαιδεύσει επαγγελματίες και να αναδείξει τον σωστό τρόπο επιλογής που περιορίζει τον παράγοντα τύχη. 

Το πρόγραμμα Scouting Analysis 1 είναι σχεδιασμένο για :
-αυτούς που θέλουν να μυηθούν στο scouting
-scouts και ατζέντηδες
-επαγγελματίες και ερασιτέχνες προπονητές ποδοσφαίρου και αναλυτές, που επιθυμούν να αποκτήσουν μια επιστημονική αντίληψη στο scouting
-αθλητικούς δημοσιογράφους
-επαγγελματίες του ποδοσφαίρου γενικά

Φοιτητική Τιμή 200 Ευρώ
*Η συγκεκριμένη έκπτωση θα εγκριθεί κατόπιν αποστολής μέσω email, φωτοτυπίας φοιτητικού πάσου ή φωτοτυπίας φοιτητικής βεβαίωσης για φοιτητές κολλεγίων, ΙΕΚ κοκ.

Το scouting είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με την πολυπλοκότητα και την αβεβαιότητα εξαιτίας της απρόβλεπτης φύσης των ανθρώπων γενικά και των ποδοσφαιριστών ειδικότερα.

Δεν υπάρχει απόλυτη αλήθεια στο ποδόσφαιρο, παρόλα αυτά, δίνοντας απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήσεων, ρίχνουμε φως στο θέμα της καταλληλότητας, που αποτελεί τη θεμελιώδη ερώτηση κάθε συλλόγου στην διαδικασία απόκτησης παικτών.

Μερικές γενικές ερωτήσεις, που μπορούν να χωριστούν σε επιμέρους είναι:

-Τι είναι αυτό που κάνει έναν παίκτη πετυχημένο σε μια ομάδα και όχι σε μια άλλη;

-Πώς η ομάδα μπορεί να καθορίσει και να συγκρίνει διαφορετικά επίπεδα ποδοσφαιριστών;

-Πώς αξιολογούνται οι παίκτες και πώς η ανάλυση μπορεί να βοηθήσει στην συγκεκριμένη διαδικασία;

-Γιατί οι ομάδες δεν καταφέρνουν να φτάσουν την μέγιστη δυναμική τους;

-Πόσο σημαντική είναι η χημεία μέσα στην ομάδα και γιατί οι καλύτερες μονάδες μπορεί να μην δημιουργήσουν την καλύτερη ομάδα;

-Πώς μπορούν οι ομάδες να θέσουν προτεραιότητες και να ισορροπήσουν το ταλέντο, τον χαρακτήρα και τις ικανότητες;

-Πώς μπορεί η αξιοποίηση της πληροφορίας να διαμορφώσει τη λήψη αποφάσεων;

-Το διήμερο σεμινάριο του ScoutingLab εξετάζει καίρια σημεία του scouting στο ποδόσφαιρο μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης.

-Μελετάμε θεμελιώδη θέματα στην αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξασκηθούν με τα καλύτερα εργαλεία στο scouting και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Πότε: 2-3 Ιουνίου
Τοποθεσία: Impact Hub Athens

Διάρκεια προγράμματος : 16 ώρες σε 2 ημέρες
(*Οι θέσεις είναι περιορισμένες)

Δομή του προγράμματος:
Εισαγωγή στο scouting (η έννοια του πρακτικού και τεχνικού scouting, το πολυδιάστατο προφίλ του σύγχρονου scout, πώς οι ομάδες οργανώνουν τις λειτουργίες του scouting)

Δημιουργία report (δομή του report, κρίσιμα σημεία στην αξιολόγηση των παικτών, δημιουργία συστημάτων αξιολόγησης ανάλογα με τη θέση του κάθε παίκτη)

Δημιουργία video-προφίλ (η σημασία της επιλογής παιχνιδιών, εντοπισμός των αντιπροσωπευτικών στοιχείων του παίκτη στο γήπεδο, δημιουργώντας και παρουσιάζοντας προσαρμοσμένη video ανάλυση)

Παρουσίαση WyScout (εισαγωγή στην επαγγελματική ποδοσφαιρική πλατφόρμα)
Video και reporting task (μελέτη περίπτωσης από ευρωπαϊκό πρωτάθλημα)
Non Performance Intelligence (ποιοτική έρευνα για βιογραφικές, συμβατικές, πολιτιστικές και ψυχολογικές παραμέτρους, τα κοινωνικά δίκτυα ως πολύτιμο εργαλείο scouting)

Στατιστικό προφίλ (αναγνωρίζοντας τα διάφορα στυλ παιχνιδιού, δημιουργία σημαντικών δεικτών απόδοσης (KPIs)  και στατιστική σύγκριση επιδόσεων παικτών)
Kεντρικός ομιλητής (Red Bull Αcademy recruitment – Πώς να ανιχνεύσετε το ταλέντο; – Ernst Tanner)

Φιλοξενούμενος ομιλητής ( Η τέχνη των μεταγραφών – Sancho Freitas)

Φιλοξενούμενος ομιλητής ( Διαφορές του live και video scouting – Marco Fumagalli)

Τελική αξιολόγηση:
Δημιουργία προφίλ παίκτη, δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εφαρμόσουν την αποκτηθείσα γνώση με έναν δημιουργικό και πρακτικό τρόπο.

Επιπλέον οφέλη:
Βεβαίωση ολοκλήρωσης του προγράμματος.
Ελεύθερη πρόσβαση στην πλατφόρμα WyScout για 2 εβδομάδες.
Δυνατότητα διασύνδεσης των μελών.
Γεύμα, καφές και αναψυκτικά.
Γραφική ύλη.
Επιπλέον πληροφορίες:
Προτείνουμε στους συμμετέχοντες να φέρουν το προσωπικό τους laptop ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του προγράμματος. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Εισηγητές:

Μαριέλα Νησωτάκη : Technical Scout Norwich City FC
Η Μαριέλα ξεκίνησε την καριέρα της στο ποδόσφαιρο ως προπονήτρια ακαδημιών και στην συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα του Sports Performance Analysis. Εντάχθηκε στο τμήμα ανάλυσης της Swansea City FC και στην συνέχεια ανέλαβε τον ρόλο της επικεφαλής αναλύτριας στην ΠΑΕ Ατρόμητος. Ακολούθησε το πάθος της για το scouting και τώρα κατέχει την θέση της technical scout στην πρώτη ομάδα της Norwich City FC.

Βασίλης Αρματάς : Performance Analyst Panathinaikos FC
Ο Βασίλης έχει στο ενεργητικό του πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις πάνω στον τομέα της ανάλυσης ποδοσφαιρικών αγώνων. Από το 2010 έχει εργαστεί ως αναλυτής σε πολλούς ελληνικούς συλλόγους της Superleague και τα τελευταία 4 χρόνια ήταν αναλυτής και σκαουτ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ πλέον θα ανήκει στο δυναμικό της Α.Ε.Κ. Είναι πιστοποιημένος performance analyst από την ISPA (International Society of Performance Analysis of Sport επίδοσης αθλητών) επίπεδο 4 και κάτοχος του διπλώματος προπονητικής UEFA A.

Beri Pardo : Πρώην επικεφαλής ανάλυσης μεταγραφών Crystal Palace FC
Ο Beri κατέχει MSc στο Sports Management από το Πανεπιστήμιο του Birkbeck και είναι υποψήφιος προπονητής UEFA A. Συνδυάζει εμπειρία και γνώση πάνω στην προπονητική, την τακτική ανάλυση και το scouting. Έχει διατελέσει προπονητής ακαδημιών στη Galatasaray και επικεφαλής αναλυτής στο τμήμα μεταγραφών της Crystal Palace και της Trabzonspor. Ο Beri έχει εξαιρετική ικανότητα στην ανάλυση και δεδομένων και τη μετατροπή τους σε ποδοσφαιρικό περιεχόμενο.

Χάρης Λούρης : Σύμβουλος scouting
Ο Χάρης κατείχε διάφορους ρόλους scouting σε επίπεδο ακαδημιών έως και πρώτης ομάδας. Έχει διατελέσει υπεύθυνος scouting στην ΠΑΕ Πανιώνιος και κατέχει πλούσια εμπειρία στο διεθνές scouting με ομάδες όπως η Norwich City και η Trabzonspor. Θα εξετάσει την σπουδαιότητα όλων των πληροφοριών που δεν σχετίζονται με την απόδοση στο γήπεδο στο σύγχρονο scouting.

Λεωνίδας Αθανασούλας : Εκπρόσωπος Wyscout για Ελλάδα και Κύπρο
Ο Λεωνίδας είναι ιδρυτής της αθλητικής εταιρείας εκπροσώπησης και διαχείρισης αθλητών Credexperto & Co και του υπεύθυνος πωλήσεων των περιοχών της Ελλάδας & Κύπρου για λογαριασμό του Wyscout. Έχει εμπειρία στο ποδοσφαιρικό μάνατζμεντ, την ανάλυση βίντεο και την εφαρμογή δεδομένων στον τομέα του αθλητισμού μέσα από την συνεργασία του με μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.