Η γενιά των άριστων!

Ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος απολαμβάνει την υπεροχή της πραγματικής ελληνικής αθλητικής αριστείας!
0
Βασίλης Κωνσταντόπουλος
07/08/2017 • 11:20
Η Κατερίνα Στεφανίδη
  • shares
Η Κατερίνα Στεφανίδη έβαλε σφραγίδα στην χρυσή, ουράνια τριπλέτα της (ευρωπαικό πρωτάθλημα, ολυμπιακοί αγώνες, παγκόσμιο πρωτάθλημα) και έκανε 21 τα μετάλλια της μικρής μας χώρας στο δεύτερο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του κλασσικού αθλητισμού. Ήταν ένα μετάλλιο από εκείνα που δεν συνηθίζει να πανυγηρίζει ο Έλληνας. Η Στεφανίδη το κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση και σιγουριά, μπαίνοντας στον αγώνα εκεί που οι περισσότερες αθλήτριες αποχωρούσαν (4.65) και προσθέτοντας μεγάλη πίεση στην μοναδική ουσιαστικά ανταγωνίστρια της, την εξαιρετική αμερικανίδα Σάντι Μόρις. H Μόρις με καλύτερη φετινή επίδοση στα 4.84 έπρεπε να πραγματοποιήσει υπέρβαση για να χτυπήσει την Στεφανίδη που στόχευε ακόμα και να περάσει τα 5 μέτρα! Τελικά αρκέστηκε στο απίθανο Πανελλήνιο ρεκόρ με 4.91!

Η Στεφανίδη μαζί με τη χρυσή φουρνιά των περασμένων Ολυμπιακών Αγώνων (Πτερούνιας, Κορακάκη) αποτελούν αθλητές που δουλεύουν για την αριστεία (με την κυριολεκτική έννοια, όχι εκείνη την από πολιτικά και δημοσιογραφικά χείλη κουρασμένη και ταλαιπωρημένη, που ακόμα και πάνω στην επιτυχία της Στεφανίδη αστόχως επιστρατεύθηκε). 

Οι Έλληνες είχαμε χρόνια να νιώσουμε τέτοια υπεροχή στον αθλητικό τομέα και αυτή η γενιά των αθλητών δειχνει πως ήρθε για να μείνει. Ήταν η εποχή του Κεντέρη που έληξε άδοξα, όταν νιώθαμε τόσο άνετα μπροστά στην τηλεόραση τα καλοκαιρινά βράδια, βάζοντας κάτω όλη τη βαριά βιομηχανία του τότε αθλητισμού. Έτσι και τώρα.

Μόνο που σήμερα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, πιο ευκρινή, τα χαμόγελα πιο πλατιά και αληθινά. Ας το απολαύσουμε όσο κρατήσει. Η γενιά των άριστων έχει βαλθεί να διεκδικεί το στέμμα του κορυφαίου Έλληνα αθλητή - αθλήτριας όλων των εποχών και εμείς είμαστε οι τυχεροί θεατές.  
Γράψτε το σχόλιο σας...
24/01/2019 • 08:22

Ανοιχτά μέτωπα σε Βαρκελώνη, Λονδίνο, Αμιάν και Άμστερνταμ

Με περισσότερα κίνητρα παίζουν απόψε ο Άγιαξ και η Εσπανιόλ σε ματς κυπέλλου απέναντι σε ομάδες από τις οποίες έπαθαν ζημιές στα αντίστοιχα ματς πρωταθλήματος. Ανταγωνιστική αναμένεται και η αναμέτρηση του Γαλλικού κυπέλλου στο Αμιάν