Σταυροδρόμια μαγεμένα!

Με τον Αποστόλη Λάμπο σε ακόμα ένα κοινό ντοκιμαντέρ για τη σειρά “Legend Stories”, επιχειρήσαμε μια καταγραφή των τραγουδιών που προσέγγισαν το ποδόσφαιρο σαν φαινόμενο, απογυμνωμένα από οπαδικά εφαλτήρια.
0
Βασίλης Κωνσταντόπουλος
29/03/2017 • 13:36
Legend Stories
  • shares
«Είναι κάτι σταυροδρόμια μαγεμένα που συναντιόμαστε και ύστερα χανόμαστε», τραγουδούσαν τα Κατσιμιχάκια στον δίσκο «Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις» και σκέφτομαι πως κάπως έτσι συμβαίνει με τη μουσική και το ποδόσφαιρο. Πρόκειται για δυο ακούραστα ποτάμια πάθους και ενέργειας που σπανίως συναντούν το ένα το άλλο. Όταν όμως αυτό συμβαίνει, δημιουργούνται ιστορικά σημεία αναφοράς που ξεπερνούν τα όρια του πενταγράμμου και φωλιάζουν στην ψυχή του μέσου φιλάθλου.

Με τον Αποστόλη Λάμπο σε ακόμα ένα κοινό ντοκιμαντέρ για τη σειρά «Legend Stories», επιχειρήσαμε μια καταγραφή των τραγουδιών που προσέγγισαν το ποδόσφαιρο σαν φαινόμενο, απογυμνωμένα από οπαδικά εφαλτήρια. Τις μελωδίες δηλαδή, που καύσιμό τους είναι κυρίως η πρωτογενής αγάπη για τον βασιλιά των σπορ, αλλά και ο στιχουργικός και ρυθμικός σχολιασμός της μοναδικής επιρροής του στις μάζες. 

Απόψε στις 22.00 στο Novasports Stories για τη σειρά «Legend Stories», μαζέψαμε τις ποδοσφαιρικές μελωδίες που μας έχουν περισσότερο ή λιγότερο συντροφεύσει και θα μας συντροφεύουν. Τα τραγούδια αυτά μοιάζουν πια με παλιούς καλούς φίλους, με τους οποίους ζήσαμε έντονες κοινές εμπειρίες και όσα χρόνια και αν «ζούμε» χώρια, τα βρίσκουμε μαζί τους, στα πρώτα δευτερόλεπτα επανένωσης. Μαζί μας θα είναι ο Κηλαηδόνης, ο Παπακωνσταντίνου, ο Τουρνάς, οι «Ζιγκ Ζαγκ», τα «Παιδιά απ’ την Πάτρα», οι «Locomondo»!

Και όσο για την αναζήτηση της οδού που συναντιώνται ποδόσφαιρο και μουσική, για μένα συμπυκνώνεται στη φράση του Βαγγέλη Δεληκούρα των «Παιδιών από την Πάτρα»: «Μουσική και ποδόσφαιρο αποτελούν τους τόπους όπου ένας λαικός άνθρωπος, ταλαντούχος και αρτίστας, μπορεί να ξεδιπλώσει το ταλέντο του!».

Καλή σας θέαση!

Γράψτε το σχόλιο σας...
23/10/2019 • 08:00

Απειλούν οι "κοιμισμένοι γίγαντες" σε Λισαβόνα, Άμστερνταμ και Χάντερσφιλντ

Καλά παιχνίδια περιμένουμε σε Άμστερνταμ, Μιλάνο και Λισαβόνα με μικρό αβαντάζ των γηπεδούχων αλλά τις Τσέλσι και Λιόν να "χτυπήσουν" στις όποιες ατέλειες των αντιπάλων τους. Παραγωγικά περιμένουμε και τα τρία ματς της Αγγλικής League One