Αντίο Σάκη, καλημέρα κύριε Βεργέτη!

0
Βασίλης Κωνσταντόπουλος
01/10/2013 • 08:10
Αντίο Σάκη, καλημέρα κύριε Βεργέτη!
  • shares

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός στα «δύο παρά κάτι» χρόνιας θητείας του στην Αρκαδία, έδωσε τον καλύτερο του εαυτό και ανέβασε επίπεδο τον Αστέρα με την υλική και ηθική υποστήριξη των Μπάκου-Καϋμενάκη. Εκμεταλλεύτηκε άριστα τα εργαλεία της ομάδας και την έφτασε κοντά στον πρώτο της τίτλο, ενώ στις λεπτομέρειες έχασε την είσοδο στους ομίλους του Europa League. Υψη δυσθεώρητα για έναν σύλλογο που πάλεψε για τη σωτηρία πριν από λίγα χρόνια.

Ο Σάκης Τσιώλης ήταν ο ιδανικός άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, για να βοηθήσει τον Αστέρα να αποχωριστεί το ένδυμα του «μικρού» και να φορέσει το κοστούμι του «μεγάλου». Σε 680 μέρες ο Τσιώλης μέτρησε 42 νίκες, 21 ισοπαλίες και 23 ήττες. Εγινε έτσι ο μακροβιότερος τεχνικός του Αστέρα, με τις περισσότερες νίκες, οδήγησε την ομάδα στην Ευρώπη, αλλά και στον τελικό του κυπέλλου Ελλαδας. Ο προπονητής των ρεκόρ του Αστέρα μάλλον δεν αρκείται στη σιγουριά της Τρίπολης και σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς ίσως επιχειρήσει ένα αβέβαιο (επαγγελματικά), αλλά πιο σπουδαίο (βάσει ιστορικού μεγέθους) βήμα στην καριέρα του.

Αντικαταστάτης του ο Στάϊκος Βεργέτης. Ενας πραγματικός στρατιώτης του Αστέρα. Ενας άνθρωπος των έργων και των αποτελεσμάτων. Εχει φροντίσει να ντύσει το μεγάλο του πάθος, το ποδόσφαιρο, με όλα τα απαραίτητα επαγγελματικά εφόδια και οι διοικούντες τον Αστέρα τον αγαπούν και τον πιστεύουν. Ο Βεργέτης αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά που έρχεται για να πετύχει με όπλο την αξία και την όρεξη για δουλειά. Λιγομίλητος, αλλά ουσιώδης.

Κλειστός και «αντιδημοσιογραφικός», αλλά άριστος επαγγελματίας σε οποιοδήποτε πόστο του έχει ανατεθεί. Στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του Αστέρα μοιάζει να μην του λείπει τίποτα (πέραν της εμπειρίας σαν πρώτος προπονητής). Η ομάδα της Τρίπολης καλλιέργησε και δεν «έκαψε» νωρίς το χαρτί του ορεξάτου και ταλαντούχου Στάϊκου και πλέον έχει στα χέρια της τον κύριο Βεργέτη! Καλή επιτυχία λοιπόν...   

Γράψτε το σχόλιο σας...
23/09/2019 • 09:19

Φιλοξενούμενοι με επιθετικές ορέξεις σε Σεβάστεια, Λοριάν και Λισαβόνα

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας θέλει απόψε κάτι καλό για να ανακάμψει όμως θα έχει απέναντί της έναν αντίπαλο με ικανότητα στο γκολ. Κάτι ανάλογο αντιμετωπίζουν, στο θεωρητικό προβάδισμά τους, η Μόλντε και η Λοριάν