Τελικά στην Ελλάδα δεν αλλάζει τίποτα...

0
Βασίλης Δούκας
17/06/2011 • 00:01
Τελικά στην Ελλάδα δεν αλλάζει τίποτα...
  • shares

Στο ίδιο έργο θεατές μετά την μεταπολίτευση με κυβερνήσεις που προσέφεραν λίγα πράγματα, αλλά πήραν πάρα πολλά γι αυτά που έκαναν. Ασυλία με όλες τις μορφές και ασέλγεια στα ταμεία που μας έφεραν ένα βήμα πριν την πτώχευση, αν δεν έχουμε πτωχεύσει ήδη. Ιδεολογίες που πήγαν περίπατο όταν η γλυκιά και αναπαυτική καρέκλα της εξουσίας πήγε στην κατοχή του κάθε υπουργού, αλλά και αντιπολίτευση χωρίς νόημα και χωρίς προτάσεις με μοναδικό στόχο την πτώση της εκάστοτε κυβέρνησης. Στο μόνο που συμφωνούν όλοι οι βουλευτές είναι στην αύξηση του μισθού τους, στις αυξημένες παροχές και συντάξεις. Ακόμα και η αριστερά που αποχωρεί από τέτοια ψηφίσματα γεύεται αυτές τις... χαρές.

Πολιτικοί που έχουν πάει στην εξουσία όχι για να προσφέρουν στην κοινωνία, αλλά γιατί έπρεπε να ακολουθήσουν τα βήματα των πατεράδων τους, θείων τους. Αυτοί θεωρούν τους εαυτούς τους ηγέτες, ξεχωριστούς και άξιους σεβασμού επειδή έχουν δίπλα τους κάποια ανθρωπάκια, τα οποία για να επιζήσουν και να συνεχίσουν να επιπλεύσουν προσπαθούν με τις συμβουλές τους να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα και όχι αυτά του συνόλου.

Η Ελλάδα μας έχει καταντήσει παιχνιδάκι στα χέρια κάποιων. Όπως ένα παιδάκι παίρνει στα χέρια του ένα αυτοκινητάκι και δοκιμάζει τις αντοχές του, έτσι και εμείς είμαστε ένα τηλεκατευθυνόμενο κράτος, το οποίο πρέπει να επιζήσει από τα δεινά που το έχουν βρει.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα δοκιμάζεται σε άσχημες καταστάσεις. Πέρασε από πολέμους και άντεξε, δεν θα αντέξει από την ανικανότητα κάποιων να μας κυβερνήσουν;  Που θα πάει, θα ξυπνήσουμε όλοι μας και θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να εκλέξουμε ανθρώπους που θα είναι πραγματικά ικανοί και όχι επειδή έχουμε συνηθίσει το επίθετο τους.

Ανθρώπους που θα ορθώσουν το ανάστημα τους και θα μπορέσουν να βγάλουν από το τέλμα τη χώρα μας και θα μαζέψουν όλα αυτά τα κακοποιά στοιχεία που μας έχουν οδηγήσει στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα. Μαζί με αυτούς να μαζέψουν και τα τσογλάνια (νεαρά παιδιά με κακή συμπεριφορά, όπως είναι ο ορισμός της λέξης) που ξηλώνουν την πλατεία συντάγματος και με το έτσι θέλω χαλάνε τον ειρηνικό αγώνα αγανακτισμένων ανθρώπων που διαδηλώνουν για το μέλλον τους.

Και μην μου πει κανείς πως η αστυνομία βάζει τους κουκουλοφόρους, γιατί αυτοί οι κουκουλοφόροι δεν πρέπει να απέχουν από αυτούς που πάνε στα γήπεδα και σπάνε ό,τι βρεθεί μπροστά τους. Ολοι αυτοί είναι μυημένοι στη βλακεία και τη βία. Μαζεύονται όλοι μαζί και υπερηφανεύονται για τα.. κατορθώματα τους. "Φτιάχνονται" από την αναφορά τους στα δελτία ειδήσεων. Αυτοί είναι μυημένοι στη βλακεία και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε μυημένοι στην αδικία.

"Πεδίο δοκιμασίας είναι η ζωή? το ξέρω? μα η ψυχή μου είναι βαθιά και έχει γεμίσει από πόνο", λόγια το Σολωμού γραμμένα πριν πολλά χρόνια και ειπωμένα από όλους μας τον τελευταίο καιρό...  

Γράψτε το σχόλιο σας...
20/06/2019 • 08:13

Ο ενθουσιασμός φέρνει γκολ στο Euro U21 και στο κύπελλο Νορβηγίας

Ο πρώτος τελικός της ανόδου για την Primera Division έχει ως φαβορί την Λα Κορούνια. Πολύ πιο ανταγωνιστικό το ματς της Κονγκσβίγκερ με την Τρόμσο και ίσως έτσι δούμε την αναμέτρηση της Ουρουγουάης με την Ιαπωνία στο Πόρτο Αλέγκρε