Α ρε ξερόλα Έλληνα

0
Βασίλης Δούκας
06/04/2011 • 11:31
Α ρε ξερόλα Έλληνα
  • shares

Ο Έλληνας είναι ξερόλας και δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να το αρνηθεί. Αν πας σε ένα οποιοδήποτε καφενείο, θα ακούσεις νέους και γέροντες να αναλύουν όλη την επικαιρότητα, μην γνωρίζοντας βασικά θέματα.  Βρίσκεσαι σε συναντήσεις και όλοι κάνουν διαγνώσεις σαν γνήσιοι γιατροί και κάνουν υποδείξεις στους επιστήμονες λες και έχουν καθίσει αυτοί χρόνια στα θρανία για να πάρουν το πτυχίο. Ακούς ανθρώπους που δεν μπορούν να μετρήσουν μέχρι το δέκα και προσπαθούν να σου παρουσιάσουν ένα οικονομικό πλάνο για το πώς θα βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Κάπως έτσι είναι και στο ποδόσφαιρο. Οι... προπονητές της εξέδρας έβριζαν τον τυχάρπαστο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος τόλμησε να βάλει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο αμυντικό χαφ σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος του Ολυμπιακού πριν από ένα ενάμιση χρόνο. Όλοι άρχιζαν να χλευάσουν, να στάζουν χολή και να κατηγορούν τον άσχετο Γεωργιανό προπονητή -τον οποίο έφερε ο Κόκκαλης μόνο για να γλιτώσει χρήματα- ότι θα καταστρέψει τον πιο ελπιδοφόρο νεαρό ποδοσφαιριστή που είχε η χώρα μας εκείνη την στιγμή.

Όλοι αυτοί που εξαπέλυσαν μύδρους εναντίον του Κετσπάγια και όσοι ξόδεψαν αρκετό μελάνι για να "επιτεθούν" στον Γεωργιανό για την… άτυχη έμπνευση του τότε, θα πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι. Ο Παπαδόπουλος άλλωστε παίζει σε μία ομαδούλα της Γερμανίας και ρεζιλεύεται αγωνιζόμενος στη θέση του αμυντικού χαφ. Εκθέτει τον προπονητή του που τον εμπιστεύεται σε αυτή τη θέση και μάλλον πληρώνει τόσο τους Ιταλούς, όσο και τους Γερμανούς δημοσιογράφους που τον εκθειάζουν για την επιβλητική του παρουσία στη μεσαία γραμμή στην αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιντερ.

Ο Κετσπάγια έφυγε, καθώς νικήθηκε από τους προπονητές της εξέδρας, αλλά ευτυχώς που έφυγε και ο Παπαδόπουλος για τα ξένα γιατί αυτοί που μετατρέπουν τις εξέδρες σε καφενείο και κάνουν πλάνα α λα Μουρίνιο θα είχαν "κάψει" ένα γνήσιο ταλέντο με πολλά ποδοσφαιρικά χαρίσματα. Στη Γερμανία βλέπετε πως δεν δίνουν τη φανέλα βασικού σε ποδοσφαιριστές ανάλογα με την ηλικία, αλλά ούτε οι ιμιτασιόν προπονητές της εξέδρας και του καφενείου έχουν λόγο σε μία ομάδα.

Αυτά γίνονται μόνο στην πανέμορφη χώρα μας όπου ο Ελληνας γνωρίζει τα πάντα...

Γράψτε το σχόλιο σας...
24/01/2019 • 08:22

Ανοιχτά μέτωπα σε Βαρκελώνη, Λονδίνο, Αμιάν και Άμστερνταμ

Με περισσότερα κίνητρα παίζουν απόψε ο Άγιαξ και η Εσπανιόλ σε ματς κυπέλλου απέναντι σε ομάδες από τις οποίες έπαθαν ζημιές στα αντίστοιχα ματς πρωταθλήματος. Ανταγωνιστική αναμένεται και η αναμέτρηση του Γαλλικού κυπέλλου στο Αμιάν