Οι δικαιολογίες κάποια στιγμή τελειώνουν...

0
Βασίλης Δούκας
22/01/2015 • 01:32
Οι δικαιολογίες κάποια στιγμή τελειώνουν...
  • shares
Θα ξεχειλίσει και τότε θα φανούν τα πάντα. Αυτό δε συμβαίνει μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στην πολιτική (μιας και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, αν και δεν θα αναφερθούμε σε αυτό τον τομέα σήμερα). Η απαξίωση του... αντιπάλου και όχι η δική μας βελτίωση αποτελεί το νούμερο ένα στόχο. Είναι φαινόμενο της... σύγχρονης κοινωνίας και της παιδείας που αποκτήσαμε τα τελευταία χρόνια.

Είναι πολύ εύκολο να στοχοποιούμε -στα δύσκολα- τον απέναντι μας για να διώξουμε από πάνω μας τις ευθύνες που μας βαραίνουν και να κρύψουμε με αυτό τον τρόπο τα λάθη μας. Οι ηγέτες δεν παρασύρονται στα δύσκολα, δεν ψάχνουν να βρουν δικαιολογίες και κοιτάζουν τη δική τους ομάδα. Κάνουν την αυτοκριτική τους, αναγνωρίζουν τα λάθη τους και προχωρούν για να βρουν τη λύση που θα βάλει το σύλλογο στο δρόμο των επιτυχιών.

Από την άλλη, οι προπονητές πρέπει να στέκονται όρθιοι και στα καλά και στα κακά. Για παράδειγμα, ο Γιάννης Αναστασίου μπορεί ως παίκτης να συνέλεξε πολλές και χρήσιμες εμπειρίες, ωστόσο ως προπονητής τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα και θα πρέπει να είναι προσεκτικός στο τι λέει και να μην παρασύρεται από την απειρία και την πίεση της θέσης του.

Αν η Ξάνθη παίζει δυνατά με τον Παναθηναϊκό, ενώ με άλλες ομάδες φιλικά, αυτό ας το αφήσει να το πει κάποιος από τη διοίκηση. Ο κάθε προπονητής δεν πρέπει να ξεχνάει πως είναι ο άνθρωπος που έχει στα χέρια του τις τύχες μίας ομάδας και όλοι εμείς περιμένουμε μετά από το τέλος του αγώνα να ακούσουμε την άποψη του για το τι πήγε στραβά ή τι πήγε καλά στο παιχνίδι. Για το πλάνο που χάραξε πριν τη σέντρα και αν αυτό απέδωσε ή όχι. Για τις επιλογές που τον δικαίωσαν ή όχι.

Αυτά θέλουμε να μαθαίνουμε από τους προπονητές μετά το τέλος των αγώνων. Και αυτό δεν πηγαίνει μόνο για τον Αναστασίου, ο οποίος στην Ξάνθη δεν επέτρεψε στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους (δεν θέλησε να μιλήσει για ποδόσφαιρο και δεν θέλησε να του γίνουν ερωτήσεις), αλλά για όλους τους προπονητές που δεν παρευρίσκονται στις συνεντεύξεις Τύπου ή πηγαίνουν για να πουν αυτό που θέλουν και στο τέλος να κάνουν μία θεαματική έξοδο.

Για εμένα, οι προπονητές και οι παίκτες θα πρέπει να μιλούν για... μπάλα. Αυτός είναι ο ρόλος τους και μόνο έτσι θα μπορέσουν να συμβάλουν στην αναβάθμιση του ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Γιατί από αυτό το ποδόσφαιρο βγάζουν το ψωμί τους. Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές δεν πρέπει να παρασύρονται από τις οπαδικές φωνές που στις επιτυχίες κάνουν μεγάλο θόρυβο και στις αποτυχίες ψιθυρίζουν μόνο δικαιολογίες. Οι δικαιολογίες κάποια στιγμή τελειώνουν. Οσοι βάδισαν σε αυτό το δρόμο στο τέλος χάθηκαν και βγήκαν χαμένοι.
Γράψτε το σχόλιο σας...
21/08/2019 • 07:36

Με έμφαση στη λεπτομέρεια τα ματς σε Φάληρο, Ζάγκρεμπ, Λιντς και Κόλντινγκ

Δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Κράσνονταρ,πιο παραγωγικό περιμένουμε το ματς στο Ζάγκρεμπ και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τον Ερυθρό Αστέρα. Γουέστ Μπρομ και η Λιντς έχουν προβάδισμα κόντρα σε αντιπάλους ικανούς στο σκοράρισμα