Αμάν με αυτή την άμυνα...

Το μπάσκετ δεν είναι μόνο άμυνα. Οποιος πιστεύει πως δεν υπάρχει όπλο αντιμετώπισης της καλής άμυνας, μάλλον δεν έχει καταλάβει πως είναι κλεισμένος στον μικρόκοσμό του και δε βλέπει πιο μακριά από τη... μύτη του.
0
Βασίλης Δούκας
01/04/2016 • 01:57
Οι παίκτες του Ολυμπιακού
  • shares
Το μπάσκετ δεν είναι μόνο άμυνα. Οποιος πιστεύει πως δεν υπάρχει όπλο αντιμετώπισης της καλής άμυνας, μάλλον δεν έχει καταλάβει πως είναι κλεισμένος στον μικρόκοσμό του και δε βλέπει πιο μακριά από τη... μύτη του.

Επίσης επίθεση δεν είναι μόνο το πικ εν ρολ. Αν έχεις έναν από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας και τον χαραμίζεις για να τρέχει ασταμάτητα στην άμυνα και να προσπαθεί μετά από αγώνα να ξεμαρκαριστεί στην επίθεση, τότε έχεις χάσει μεγάλο μέρος από τη δύναμη σου.

Ο Σπανούλης δεν είναι παίκτης για να παίρνει μόνο τις “σκοτωμένες επιθέσεις” και να προσπαθεί να τις τελειώνει με απίθανες πάσες και απίστευτα τρίποντα. Καλό θα ήταν να μπορούσε να σουτάρει και αμαρκάριστος όπως έκανε πολλές φορές ο Σβεντ την Πέμπτη. Οπως κάνει το  αστέρι της κάθε ομάδας. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει και ένα καλοσχεδιασμένο σύστημα...

Εκτός και αν το καλοσχεδιασμένο σύστημα του Ολυμπιακού είναι να παίρνει την μπάλα ο Οντομ και να κάνει ό,τι του έρχεται στο μυαλό. Αλήθεια,  γιατί ο αρνητικός Οντομ έπρεπε να παίξει περισσότερο από τον χρήσιμο Χάκετ ή να παίρνει χρόνο από τον πολύτιμο Παπαπέτρου; Γιατί ο Αθηναίου δεν πατάει παρκέ, όταν στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης πρόσφερε αρκετά;

Ο Ολυμπιακός μόνο με θαύμα θα περάσει στην οκτάδα. Αν δεν τα καταφέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης φυσικά και δεν θα το έχουν οι παίκτες, ούτε θα οφείλεται στον τραυματισμό του Γιανγκ και του Λοτζέσκι.

Στην οργάνωση τα “χάλασε” φέτος ο Ολυμπιακός.
Η ομάδα φαινόταν πως ήθελε ένα τεσσάρι ακόμα για να δίνει ανάσες στον Πρίντεζη. Αντί γι αυτή την κίνηση, αποκτήθηκε ο Οντομ. Η προσθήκη του, χάλασε τόσο τη χημεία της ομάδας όσο και την ψυχολογία κάποιων παικτών. Στη συνέχεια αποκτήθηκε και ο Παπανικολάου. Δεν υπάρχει χώρος στο ρόστερ και για τον “Παπ” και για τον Οντομ.

Ακόμα ένα λάθος ήταν η μη απόκτηση του Ντόρσεϊ. Γενικά στη θέση του σέντερ έγιναν πολλά λάθη μετά τον τραυματισμό του Γιανγκ. Δεν μπορεί να χτίζεις μία ομάδα για να παίζει περισσότερο άμυνα και να αγοράζεις τους Τζέιμς, Γουόρικ και όχι τον Ντόρσεϊ.

Μετά τον Ιανουάριο κάπου χάθηκε η μπάλα στον Ολυμπιακό. Το καθαρό μυαλό δεν υπήρχε σε όλους τους τομείς, γι αυτό και οι “ερυθρόλευκοι” μάλλον μένουν εκτός οκτάδας για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια...
Γράψτε το σχόλιο σας...

Γκράν Κανάρια - Ολυμπιακός

Πέμπτη 21 Μαρτίου, 22:30

Live
loading the player...
20/03/2019 • 07:26