Η ανομία της Θεσσαλονίκης ή το κατεστημένο της Αθήνας;

Ακόμα ένα άρθρο που θα γραφτεί και μάλλον δεν θα είναι το τελευταίο. Οσο υπάρχει κόσμος που θα τους δικαιολογεί, τόσο αυτοί θα δυναμώνουν και θα συνεχίζουν να μετατρέπουν σε ζούγκλα τα γήπεδα.
0
Βασίλης Δούκας
03/03/2016 • 03:16
Επεισόδια στην Τούμπα με τον Αθανασιάδη να παρακολουθεί...
  • shares

Ακόμα ένα άρθρο που θα γραφτεί και μάλλον δεν θα είναι το τελευταίο. Οσο υπάρχει κόσμος που θα τους δικαιολογεί, τόσο αυτοί θα δυναμώνουν και θα συνεχίζουν να μετατρέπουν σε ζούγκλα τα γήπεδα.

Οταν ένας άνθρωπος πηγαίνει οπλισμένος στο γήπεδο, δεν πηγαίνει για να δει αγώνα. Δεν πηγαίνει για να διασκεδάσει. Δεν τον ενδιαφέρει ο διαιτητής, δεν τον ενδιαφέρει η ομάδα. Αφορμή ψάχνει για να εκδηλώσει αυτά τα βίαια συναισθήματα που τον διακατέχουν. Σκοπός του δεν είναι άλλος από την καταστροφή. Αυτό που αναζητά είναι να προκαλέσει πόνο.

Κάποιοι προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τη βία και αντιδρούν στην τήρηση των νόμων που στόχο έχουν να εξαλείψουν αυτά τα φαινόμενα. Μία είναι η λύση και τη γνωρίζουν όλοι. Συγκινήθηκε ο οπαδός αν κλείσει η Τούμπα, η Λεωφόρος, το Καραϊσκάκη, το Καυτανζόγλειο ή οποιοδήποτε άλλο γήπεδο. Η ικανοποίηση ότι χτύπησε έναν αστυνομικό, έναν ποδοσφαιριστή ή τον διαιτητή είναι μεγαλύτερη από κάθε επιτυχία της ομάδας του.

Κάποιοι σπέρνουν δικαιολογίες και καλύπτουν με αυτόν τον τρόπο τις δικές τους ευθύνες. Πάντα ο όχλος έχει περισσότερη δύναμη. Πας με τα νερά του όχλου ή αποφασίζεις να συγκρουστείς; Οι περισσότεροι διαλέγουν τον εύκολο δρόμο, αλλά κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που αυτά τα νερά έχουν γίνει επικίνδυνα και το τσουνάμι είναι αναπόφευκτο...

Οι δικαιολογίες έχουν... παλιώσει και έχουν αρχίσει να ξεθωριάζουν. Εχω κουραστεί
τόσα χρόνια να ακούω πως η παρουσία της αστυνομίας εκνεύρισε τους οπαδούς. Αυτοί οι ανεγκέφαλοι, όταν δουν αστυνομικό στο δρόμο τον κυνηγούν και τον χτυπάνε ή μόνο στο γήπεδο τους εκνευρίζει η παρουσία τους.

Εχω κουραστεί να ακούω πως η απόφαση του διαιτητή “όπλισε” τον οπαδό. Αν ο διαιτητής δεν δώσει 1-2 κίτρινες και πέναλτι εις βάρος μας είναι καλός, αλλά αν μας κόψει μία φορά με οφσάιντ και δώσει δύο φάουλ, τότε είναι στημένος και πρέπει να τον “εκτελέσουμε”.

Εχω κουραστεί να ακούω πως ο αντίπαλος προπονητής φταίει για το μπουκάλι που θα φάει, γιατί τόλμησε να διαμαρτυρηθεί ή να δώσει οδηγίες έξω από τον πάγκο του.

Εχω κουραστεί να ακούω πως για όλα φταίει το κατεστημένο της Αθήνας και φυσικά έχω κουραστεί να ακούω πως στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ανομία, γι αυτό και γίνονται επεισόδια.

Εχουν αυτό που θέλουν, γιατί αν δεν το ήθελαν θα έκαναν κάτι για να το αλλάξουν...

Γράψτε το σχόλιο σας...
16/02/2019 • 07:20

Αμφίρροπα και παραγωγικά ματς σε Μπέργκαμο, Σεντ Γκάλεν, Μπέρμιγχαμ

Πολλά παιχνίδια απόψε στο Ηνωμένο Βασίλειο δίνουν ιδέες λαμβάνοντας υπόψη το φορμάρισμα και τις φιλοδοξίες ορισμένων ομάδων. Παραγωγικά κι αμφίρροπα τα σημαντικά ματς του Μπέργκαμο, του Μπέρμιγχαμ και του Σεντ Γκάλεν.