Υποκρισία της FIFA

0
Βασίλης Δούκας
04/04/2014 • 02:56
Υποκρισία της FIFA
  • shares
Οι Καταλανοί αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει βάλει το χεράκι του έτσι ώστε να αποδυναμώσει την αιώνιο αντίπαλο της Ρεάλ Μαδρίτης. Μπορεί να είναι έτσι, αλλά αυτό που έχει παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας δεν είναι η γκρίνια του προέδρου της "βασίλισσας". Τα χρήματα που χάνει η FIFA από το μοντέλο ανάπτυξης της Μπαρτσελόνα είναι πάρα πολλά και θα γίνουν ακόμα περισσότερα αν αυτό το δρόμο τον ακολουθούσαν και άλλοι σύλλογοι.

Σκεφτείτε πόσα χρήματα θα είχε πάρει ως προμήθεια από τη μετεγγραφή του Μέσι στην Μπαρτσελόνα κάποιος μάνατζερ, έτσι και ο Αργεντινός δεν είχε μεγαλώσει στη Λα Μασία και είχε μετακομίσει στη Βαρκελώνη από ομάδα της χώρα του. Φανταστείτε πόσοι αντζέντηδες θα είχαν μείνει άνεργοι αν όλα αυτά τα πιτσιρίκια πήγαιναν από μικροί σε Ακαδημίες συλλόγων και έμεναν εκεί, όπως δηλαδή έχει γίνει με τους Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Βαλντές κ.α

Τη FIFA την ενοχλεί αν η Μπαρτσελόνα ή οποιαδήποτε ομάδα πάρει έναν πιτσιρικά από κάποια άλλη χώρα και επενδύσει πάνω του βοηθώντας το ίδιο το παιδί, αλλά και την οικογένεια του, ενώ την αφήνει παγερά αδιάφορη αν αυτό το παιδί το εκμεταλλευτεί κάποιος μάνατζερ. Επιτρέπει στους αντζέντηδες να αγοράσουν τα δικαιώματα ενός ανήλικου παιδιού, αλλά όχι να επενδύσει κάποιος σύλλογος από άλλη χώρα πάνω τους. Επιτρέπει σε ομάδες να ξοδεύουν χρήματα που δεν έχουν για μετεγγραφές και να χρεώνουν όλον τον πλανήτη, αλλά εμποδίζει συλλόγους να δημιουργήσουν ισχυρές Ακαδημίες.

Αυτοί οι μάνατζερ που έχουν τη δύναμη δεν είναι σαν αυτούς που έχουμε εμείς στη χώρα μας ή σε άλλες χώρες που τρέχουν από γήπεδο σε γήπεδο για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Αναφέρομαι σε εταιρείες μάνατζερ που δεν γνωρίζει κανένας ποιοι είναι πίσω από αυτές, αν και υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα στο εξωτερικό που αφήνουν υπόνοιες για σχέση ανθρώπων της FIFA με αυτές τις εταιρείες.
Γράψτε το σχόλιο σας...
23/02/2019 • 07:20

Δοκιμασίες για θεωρητικά φαβορί σε Τορίνο, Γλασκόβη και Νόριτς

Η Ρόμα. η Γκλάντμπαχ η Λιντς και η Νόριτς φαντάζουν ως τα μεγάλα φαβορί σήμερα σε αναμετρήσεις όπου οι αντίπαλοί τους κάθε άλλο παρά το ρόλο του κομπάρσου θέλουν να παίξουν! Στην διαχερίση της κούρασης πιθανόν να έχουμε ανατροπές δεδομένων σε Τορίνο, Γλασκόβη