Ενας θρύλος που συμβιβάστηκε μόνο με την κορυφή

0
Βασίλης Δούκας
05/05/2013 • 12:02
Ενας θρύλος που συμβιβάστηκε μόνο με την κορυφή
  • shares

Ο Νίκος Γκάλης δεν ήταν απλά ένας καλός μπασκετμπολίστας. Δεν ήταν απλά ένας ηγέτης. Ηταν ο άνθρωπος που έβαλε το μπάσκετ στο σπίτι όλων των Ελλήνων και μετέτρεψε τις Πέμπτες σε γιορτή. Ηταν ο άνθρωπος που κατάφερε όχι μόνο να γεμίσει τα γηπεδάκια του μπάσκετ με παιδιά, αλλά να γεμίσει τις γειτονιές με μικρές μπασκετούλες. Μπορεί άλλοι να έχουν πανηγυρίσει περισσότερα τρόπαια από τον ίδιο, αλλά κανένας δεν θα μπορέσει να πετύχει ότι πέτυχε ο Νίκος Γκάλης και η παρέα του τότε. Εκείνοι ανακάλυψαν και έδειξαν το δρόμο και οι άλλοι απλά ακολουθούν.

Πολλοί μιλούν για το άδοξο τέλος που έβαλε στην καριέρα του, αλλά εγώ διαφωνώ με αυτό. Ο Νίκος Γκάλης έφυγε όντας ψηλά και αυτό ήταν που επιθυμούσε. Όταν κατάλαβε πως κάποιος προπονητής δεν θα τον είχε στα πλάνα του, πήρε το καπελάκι του και πήγε σπίτι του.

Στην κορυφή στόχευε, για την κορυφή πάλευε, στην κορυφή πάτησε και από την κορυφή αποχαιρέτησε. Αυτό δείχνει άλλωστε και η απόφαση του να μην αγωνιστεί την Τρίτη στην εκδήλωση που θα γίνει προς τιμήν του. Θέλει όλοι να έχουμε την εικόνα του Γκάλη του τότε και όχι του τώρα.

Η πτώση, ο συμβιβασμός και η παρακμή δεν αποτέλεσαν ποτέ στοιχείο της ζωής του, γι αυτό και έγινε ο κορυφαίος όλων. Γι αυτό και κατάφερε να φέρει την άνθηση του αθλήματος.

Ο Γκάλης έπρεπε να είχε τιμηθεί νωρίτερα, ωστόσο όπως λέει ο λαός, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Μην χάσετε την Τρίτη τη συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Γκάλης στο Φίλιππο Συρίγο (18:45 Novasports1). Μιλάει για όλα τα θέματα με ειλικρίνεια. Αμέσως μετά (20:00) η εκδήλωση για τον κορυφαία Ελληνα μπασκετμπολίστα. Επειδή κανένα γήπεδο δεν θα μπορούσε να χωρέσει όλους αυτούς που θα ήθελαν να βρεθούν στην εκδήλωση, το Novasports1 και ελεύθερα το Novasports.gr φέρνουν στις οθόνες σας τις εκδηλώσεις λατρείας προς τον άνθρωπο που άλλαξε το μπάσκετ στη χώρα μας.

Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
26/05/2019 • 07:20

Ώρα κρίσης με διάθεση για γκολ, σε δύο μέτωπα στην Ιταλία

Η τελέυταία αγωνιστική στην Ιταλία έχει αγωνία για μια θέση στην πρώτη 4αδα την οποία έχει αγκαλιά η Αταλάντα όπως και στα όρια της γραμμής υποβιβασμού με το αποφασιστικό ματς να γίνεται στην Τοσκάνη. Παραγωγικά ματς περιμένουμε στην Γρανάδα και την Στοκχόλμη