Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν να φτάνουν στη Λέσβο


Σημαντικές παραμένουν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τη Λέσβο με τις καιρικές συνθήκες ελάχιστα να επηρεάζουν τον αριθμό των ανθρώπων που τολμάν να περάσουν το θαλάσσιο χώρο μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικής – Τουρκικής ακτής.

Από τις 6 το πρωί χθες Κυριακή έως και σήμερα στις 6 το πρωί στο Κέντρο καταγραφής και Πιστοποίησης στη Μόρια καταγράφηκαν 1.600 άτομα. Αντίστοιχα την Παρασκευή και το Σάββατο οι αριθμό των καταγραμμένων ήταν περί τις 2.000 άτομα το 24ωρο.

Στέλεχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου σχολιάζοντας το μεγάλο αριθμό των αφίξεων έλεγε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι όλα προδικάζουν ότι από την Άνοιξη ο αριθμός των προσφύγων που θα περνά στη Λέσβο θα είναι πολύ υψηλός. «Φαίνεται πως οι Τούρκοι γείτονες μας – και παρά τις πιέσεις που δέχονται – ή δεν θέλουν ή δε μπορούν να ελέγξουν τους συμπατριώτες τους διακινητές οι οποίοι φυσικά φέρνουν τεράστια κέρδη στην τουρκική οικονομία από τη διαχείριση τόσων ανθρώπων».

Ας σημειωθεί ότι μόνο η μεταφορά 500.000 μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο όλο το 2015 – και μόνο για το κομμάτι της θαλάσσιας τους μεταφοράς στις ακτές της Λέσβου από τις απέναντι τουρκικές ακτές – πληρώθηκε στους διακινητές περί τα 750 εκατομμύρια ευρώ. 

Στη Χίο 

Την ίδια ώρα ηρεμία φαίνεται να επικρατεί στη Χίο. Το Σάββατο υπήρξαν 700 αφίξεις ενώ χθες Κυριακή υπήρξαν μόλις 18 αφίξεις. Συνολικά από την 1η Ιανουαρίου τα θαλάσσια σύνορα προς τη Χίο δεν πέρασαν περισσότερα από 3.000 άτομα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.