Τώρα να σηκώσουν τη γροθιά οι Ολυμπιακοί…

Ο Παντελής Λώλης γράφει στο προσωπικό του blog για τις κατηγορίες των Γάλλων κατά του Ολυμπιακού και τη δικαίωση των «ερυθρολεύκων» από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.
0
Παντελής Λώλης
15/12/2017 • 10:48
Οι παίκτες του Ολυμπιακού
  • shares
Σήκωσαν γροθιές, έχυσαν μελάνι-δηλητήριο για τον Ολυμπιακό, έβγαλαν το …κόμπλεξ τους απέναντι στην χώρα μας και από χθες μπήκαν και πάλι στην μίζερη καθημερινότητά τους. Για τους φίλους μας τους Γάλλους, ο λόγος. Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ξεκαθάρισε απόλυτα το τοπίο για όλα όσα κατηγόρησαν, αδίκως, τον Ολυμπιακό. Τους επέστρεψε στην θέση τους και τώρα πλέον αυτοί είναι «κατηγορούμενοι» απέναντι στον Ολυμπιακό και την Ελλάδα.

Γιατί όταν γράφεις και όταν βάζεις τόνους λάσπη στον ανεμιστήρα πρέπει και να έχεις, κυρίως, αποδείξεις. Δεν μπορείς να σπιλώνεις το όνομα ενός συλλόγου και μιας χώρας επειδή τα αυτιά ενός αθλητή σου – και μόνο – άκουσαν ρατσιστικά συνθήματα από την εξέδρα. Εννοείται ότι είναι καταδικαστέα αλλά για να τα καταδικάσουμε πρέπει πρώτα να γίνουν και να τα ακούσουν αυτοί που πρέπει (διαιτητές σίγουρα). Ο πρώτος που θα έβγαινε να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες θα ήταν ο Ολυμπιακός. Θυμηθείτε ότι μετά τα επεισόδια, στον περσινό πέμπτο τελικό με τον ΠΑΟΚ, ο επίσημος Ολυμπιακός είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καταδίκαζε τα επεισόδια και έδινε συγχαρητήρια στον αντίπαλο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και μην βιαστείτε να πείτε «για τα μάτια του κόσμου το έκαναν».

Ας το κάνουν όλοι «για τα μάτια του κόσμου» και ίσως μια μέρα ο καθένας να μπορεί να παίρνει το παιδί του και να πηγαίνει στο γήπεδο. Εγώ πάντως περιμένω την ερχόμενη Τρίτη στις 9 το βράδυ στην σάλα «Ρομπέρτ Γκρενό» της Τουρ, οι παίκτες του Ολυμπιακού να υψώσουν τις δικές τους γροθιές κατά του ρατσισμού μπροστά στο γαλλικό κοινό. Θα είναι η καλύτερη απάντηση στην διοίκηση της Τουρ και ελπίζουμε οι Γάλλοι συνάδελφοι, υπέρμαχοι της ελευθερίας του Τύπου, να τιμήσουν τα άρθρα τους με την συγκεκριμένη φωτογραφία.
Γράψτε το σχόλιο σας...
18/07/2019 • 07:45

Ματς για γκολ σε Μπακού, Σκόπια και νησιά Φερόε

Περισσότερο αξίζει απόψε στα προκριματικά του Europa League να δούμε τα παιχνίδια όπου η πρόκριση είναι ανοιχτή και σαφώς μπορεί να μετρήσει η έδρα, η αγωνιστική ετοιμότητα και η εμπειρία. Τις μικρές εκπλήξεις ας τις ψάξουμε εκεί όπου η πρόκριση έχει κριθεί!