Να παίζουνε χωρίς προκήρυξη...

Ο Παντελής Λώλης καταγράφει στο προσωπικό του blog τη λανθασμένη διατύπωση της προκήρυξης αλλά και την αβλεψία των παραγόντων στο "καταραμένο" όπως αποδεικνύεται, Λιγκ Καπ.
0
Παντελής Λώλης
24/10/2017 • 05:45
Προκήρυξη
  • shares
"Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου", όχι απαραίτητα Ταρνατώρου, για μια ακόμη χρονιά στο Λιγκ Καπ. 

Δεν μας έφθανε ο περσινός διασυρμός της διοργάνωσης (ξεκάθαρη ευθύνη ΕΣΑΠ-Ταρνατώρου που πίστεψαν τους ανοργάνωτους Κυπρίους) με το πήγαινε έλα στην Κύπρο που τελικά έγινε με κλήρωση Ρέντης, έρχεται φέτος νέο ηχηρότερο "χαστούκι" με μια ασαφή προκήρυξη που κανένας, προφανώς, δεν διάβασε, αλλά με την οποία, επίσης προφανώς, άπαντες συμφώνησαν. Η λανθασμένη λοιπόν διατύπωση της προκήρυξης και η αβλεψία των περισσότερων παραγόντων οδηγούν, για μια ακόμη χρονιά, το "καταραμένο", όπως αποδεικνύεται, Λιγκ Καπ στον ...κουβά.

Ας δούμε λοιπόν τα γεγονότα.

Ο Φοίνικας νίκησε 2 φορές στον ίδιο όμιλο αλλά την πρόκριση στο φάιναλ φορ λόγω σετ και ...προκήρυξης την πήρε ο Ηρακλής Χαλκίδας αν και είχε 1 νίκη και 1 ήττα στον ίδιο όμιλο. Ο Φοίνικας με επιστολή που έστειλε στην ΕΣΑΠ διαμαρτυρήθηκε για την ασάφεια στην προκήρυξη με τον πρόεδρο Παντελή Ταρνατώρο να αποφασίζει αύριο, τελικά, ποια ομάδα θα συμπληρώσει το καρέ των "4" του Λίγκ Καπ "Νίκος Σαμαράς". Ανακοίνωσαν λοιπόν στην ΕΣΑΠ ότι: "Λόγω ασάφειας αναφορικά με την περίπτωση ισοβαθμίας στην πρώτη θέση όπως είναι διατυπωμένη στην προκήρυξη της διοργάνωσης το ζήτημα θα κριθεί – όπως άλλωστε προβλέπει και η ίδια η προκήρυξη – από το Δ.Σ. κατόπιν σχετικής γνωμάτευσης του νομικού συμβούλου της διοργανώτριας. Η απόφαση θα ληφθεί δια περιφοράς και θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη 24 Οκτωβρίου".

Με άλλα λόγια η ΕΣΑΠ επιβεβαιώνει το λάθος της και ρίχνει το μπαλάκι στα 12 σωματεία να αποφασίσουν τηλεφωνικά ποια ομάδα θα προκριθεί. Στο επίμαχο άρθρο της προκήρυξης υπάρχει λανθασμένα δύο φορές η ίδια πρόταση (1,2) ενώ η ασάφεια έχει να κάνει με το κλάσμα. Αν δηλαδή είναι κερδισμένα/χαμένα (αυτό ορίζει η γενική προκήρυξη της ΕΟΠΕ) ή το ανάποδο. 

Το ποιος θα δικαιωθεί θα το μάθουμε αύριο το μεσημέρι. Ηθικά και αγωνιστικά το δίκιο "πνίγει" τη Σύρο. Σύμφωνα με την ασαφή προκήρυξη ο Ηρακλής Χαλκίδας δικαιούται να πανηγυρίζει. Ότι και αν γίνει πάντως η κεντρική ιδέα δεν αλλάζει δυστυχώς. Ποια είναι αυτή; Την προκήρυξη την διαβάζουν άπαντες μετά την ...απομάκρυνση από το ταμείο. Γιατί αν κάποιοι την διάβαζαν, τώρα, λογικά, θα είχε αλλάξει. Το αν θα ισχύσει το "μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται" θα το μάθουμε σε λίγες ώρες. Μια καλή πρόταση πάντως είναι οι διοργανώσεις να γίνονται άνευ προκηρύξεων. Αφού κανένας δεν τις διαβάζει, ασχέτως αν τις υπογράφει, αφού μπορεί και να ανατραπούν τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης τους;
Γράψτε το σχόλιο σας...
23/02/2019 • 07:20

Δοκιμασίες για θεωρητικά φαβορί σε Τορίνο, Γλασκόβη και Νόριτς

Η Ρόμα. η Γκλάντμπαχ η Λιντς και η Νόριτς φαντάζουν ως τα μεγάλα φαβορί σήμερα σε αναμετρήσεις όπου οι αντίπαλοί τους κάθε άλλο παρά το ρόλο του κομπάρσου θέλουν να παίξουν! Στην διαχερίση της κούρασης πιθανόν να έχουμε ανατροπές δεδομένων σε Τορίνο, Γλασκόβη