Η γλυκιά καρέκλα, το λουκέτο και η Εθνική ομάδα

Λίγες ώρες μετά την άκαρπη εκλογική αναμέτρηση στην Ελληνική ομοσπονδία βόλει ο Παντελής Λώλης αναφέρεται στις επιπτώσεις που θα έχει η μη εκλογή προέδρου στο άθλημα.
0
Παντελής Λώλης
04/09/2016 • 20:40
Βόλεϊ
  • shares
Και τώρα, μετά την πρώτη άκαρπη προσπάθεια ανάδειξης προέδρου στην ελληνική ομοσπονδία, τρεχάτε ποδαράκια μου για το ελληνικό βόλει που στους επόμενους μήνες, και μέχρι να βγει πρόεδρος, θα περάσει ακόμη χειρότερες μέρες από αυτές που πέρασε τα τέσσερα τελευταία χρόνια. 

Ουσιαστικά κλειστό ήταν το μαγαζί στο κολυμβητήριο, αλλά τώρα θα μπει και τυπικά λουκέτο αφού κανένας δεν θα μπορεί να δίνει λύσεις στα τρέχοντα προβλήματα. Και όλα αυτά για την γλυκιά καρέκλα του προέδρου την οποία διεκδίκησαν άκουσον άκουσον τέσσερις παρατάξεις. Άπαντες ήξεραν ότι το σενάριο των επαναληπτικών εκλογών ήταν το πιο πιθανό αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να κάνει ένα βήμα πίσω για να πάει το βόλει ένα μπροστά. Δεν έγινε καμία συνεργασία ουσίας που θα μπορούσε να φέρει αποτέλεσμα και πλέον η ομοσπονδία μπαίνει σε νέες περιπέτειες για άγνωστο διάστημα. 

Όσο για την χθεσινή ημέρα των εκλογών; Αυτή ήταν μια μέρα γεμάτη εντάσεις, ενστάσεις και έντονων παρασκηνίων. Την πέρασαν οι 351 περίπου εκπρόσωποι σωματείων και όχι μόνο που βρέθηκαν, στην άνευ ουσιαστικού αποτελέσματος, εκλογική διαδικασία της ΕΟΠΕ. Λευκός καπνός δυστυχώς δεν βγήκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και παρά το γεγονός ότι ο Καραμπέτσος έδειξε να είναι ένα βήμα μπροστά από όλους τους υπόλοιπους οι 4 συνδυασμοί θα ξανασυστηθούν στα σωματεία μετά από δύο μήνες, όταν αποφασίσει το πρωτοδικείο. 

Οι 4 βέβαια μπορεί να γίνουν 3 αν αποσυρθεί από την διαδικασία ο συνδυασμός Στουραίτη-Ψαρουδάκη που ήταν ο μεγάλος χαμένος των εκλογών. Για αυτό το διάστημα λοιπόν η ομοσπονδία θα είναι όχι μόνο ακέφαλη, αλλά ανίκανη να λειτουργήσει και να λύσει θέματα που αφορούν τις Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών αλλά και το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών. Υπάρχει βέβαια και αυτοί που υποστηρίζουν ότι το ίδιο συνέβαινε τα τέσσερα τελευταία χρόνια αλλά αυτή είναι κουβέντα που θα πρέπει να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αν θέλουμε το άθλημα να βγει από τον πάγο.

Στην χθεσινή μέρα στην αίθουσα της ΕΟΕ έγιναν πολλά. Πάρα πολλά και θα χρειαζόμασταν δεκάδες post για να σας τα μεταφέρουμε. 

Αυτό που κρατάμε ως κεντρική ιδέα είναι ότι οι παράγοντες που νοιάζονται πραγματικά για το βόλει είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Οι υπόλοιποι νοιάζονται μόνο για την προσωπική τους ανέλιξη και το πως θα κρατηθούν στον αφρό. Με οποιοδήποτε τρόπο. "Οι προπονητές και οι διαιτητές δεν πρέπει να εμπλέκονται στα διοικητικά. Αυτοί είναι μόνο για τα γήπεδα" είπε στην ομιλία του κ. Διονάς, παράγοντας της παράταξης Μαυρομάτη, αδειάζοντας όσους εδώ και χρόνια έφαγαν τα γήπεδα με το κουτάλι (π.χ. Προσαλίκας) και είχαν την διάθεση να βοηθήσουν εκ των έσω το άθλημα που ξέρουν. 

Εντύπωση επίσης προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης έριξε τη μπάλα στην ...εξέδρα όταν ο πρώην συνεργάτης του Κώστας Ψαρουδάκης, στο λόγο του είπε ότι "άνθρωπος της παράταξης Μαυρομάτη μου είπε να χάσω αγώνα του Ρεθύμνου". Παρά το γεγονός ότι πολλοί στην αίθουσα ζήτησαν από τον Ψαρουδάκη να πει όνομα, εκείνος αρνήθηκε, όπως συνηθίζει άλλωστε, και στην απάντησή του ο Μαυρομάτης αναφέρφθηκε στον... εαυτό του και απέφυγε να ασχοληθεί με την καυτή πατάτα πιστοποιώντας την πάγια τακτική του να αποφευγεί τις "κακοτοπιές". 

Το ζητούμενο από τη  χθεσινή εκλογική διαδικασία δεν ήρθε πάντως. Αν δεν συμβεί κάποια έκπληξη η ομοσπονδία, "μαμά" του αθλήματος στην χώρα, θα απουσιάζει από τις εξελίξεις του αθλήματος. Αυτοί που θα πληρώσουν το μάρμαρο της μη εκλογής προέδρου είναι οι διεθνείς παίκτες και ο Δρίκος. 

Μόνοι τους ήταν στην προετοιμασία, μόνοι τους θα πορευτούν στον δύσκολο δρόμο πρόκρισης στην τελική φάση του ευρωπαικού πρωταθλήματος. Εκτός και αν οι διεθνείς το πάρουν απόφαση και παίξουν αποκλειστικά για το Εθνόσημο και την πάρτη τους...
Γράψτε το σχόλιο σας...
23/01/2019 • 07:04

Ματς υψηλού ανταγωνισμού σε Παρίσι, Σεβίλλη και Γλασκόβη

Με κεκτημένη ταχύτητα η Παρί περιμένει την Στρασμπούργκ σε ένα ματς που μάλλον θα είναι ανταγωνιστικό. Πολύ πιο δύσκολο το έργο για την Μπαρτσελόνα και την Ρέϊντζερς κόντρα σε αντιπάλους λιγότερο ποιοτικούς αλλά υπολογίσιμους.