Σιωπή με ...ήχο στο θέμα Κοκκινάκη

Μια περίεργη, ανεξήγητη σιγή με αρκετό ...ήχο, έχει καλύψει το θέμα της απομάκρυνσης του Μενέλαου Κοκκινάκη από την Εθνική ομάδα.
0
Παντελής Λώλης
17/05/2016 • 14:16
Σιωπή με ...ήχο στο θέμα Κοκκινάκη
  • shares
Μια περίεργη, ανεξήγητη σιγή με αρκετό ...ήχο, έχει καλύψει το θέμα της απομάκρυνσης του Μενέλαου Κοκκινάκη από την Εθνική ομάδα. Σιγή από όλες τις πλευρές. Και από την ομοσπονδία και από τον ίδιο τον παίκτη. Κοντεύει εβδομάδα από την μέρα, που μέσω ανακοίνωσης, η ΕΟΠΕ ενημέρωνε ότι την θέση του Μενέλαου Κοκκινάκη στην Εθνική έπαιρνε ο Δημήτρης Ζήσης χωρίς όμως κανείς να μπει στον κόπο να εξηγήσει τον λόγο. Πρώτον της αποχώρησης του δεύτερου αρχηγού της «γαλανόλευκης» και δεύτερον της αντικατάστασης ενός ακραίου από λίμπερο και όχι δηλαδή από παίκτη της ίδιας θέσης. Πολλά ερωτηματικά γεννιούνται με την απομάκρυνση του Κοκκινάκη. Και εξηγούμαστε. Είναι δικαίωμα του ομοσπονδιακού τεχνικού Σωτήρη Δρίκου να παίρνει όποιον εκείνος νομίζει ότι μπορεί να του κάνει τη δουλειά στην Εθνική. 

Εκείνος κρίνεται και εκείνος θα αποθεωθεί ή θα απολογηθεί στο τέλος της διαδρομής που ελπίζουμε και θέλουμε να είναι επιτυχημένη. Όμως θα έπρεπε η ομοσπονδία να βγει και να τοποθετηθεί επί του θέματος. Γιατί αποχώρησε ο Κοκκινάκης από την Εθνική; Μπορεί ο Δρίκος να έχει διαφορετική εκτίμηση από τους 12 προπονητές της Volleyleague που ανέδειξαν τον ακραίο του Ολυμπιακού MVP στην κανονική περίοδο. Μπορεί να μην του κάνει τη δουλειά ως ακραίος και να πιστεύει ότι ως λίμπερο θα βελτιώσει το ταλέντο του και θα βοηθήσει ταυτόχρονα την ομάδα. 

Μπορεί να θεωρεί ότι ο «Κόκκι» είναι χειρότερος ακραίος από τον Πρωτοψάλτη, τον Κουμεντάκη, τον Ρουμελιωτάκη, τον Δαλακούρα. Μπορεί να πιστεύει ότι ο "Κόκκι", από τα 16 του που παίζει στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, θα έπρεπε να έχει προσφέρει περισσότερα. Πολλά «μπορεί» …μπορεί να συμβαίνουν. Μπορεί να ισχύουν και τα τρία παραπάνω. Καλό όμως θα ήταν να τα μάθουμε αυτά τα «μπορεί». Και να τα μάθουμε από τον ίδιο τον κόουτς της Εθνικής που και επικοινωνιακός είναι και ξέρει να βγαίνει μπροστά σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις. Εκτός και αν οι επικοινωνιολόγοι της ομοσπονδίας έχουν διαμηνύσει στον Δρίκο να μην ανοίξει το στόμα του μέχρι την επίσημη συνέντευξη τύπου – παρουσίαση της Εθνικής. 

Επίσης για το 50%-50% της υπόθεσης θα ήθελα να ακούσω και την πλευρά του Κοκκινάκη κάποια στιγμή. Αρνήθηκε ο ίδιος να παίξει λίμπερο; Του προτάθηκε, είπε ναι και μετά το πήρε πίσω; Έπαιξε ρόλο στην όλη ιστορία ο Ολυμπιακός ή ο μάνατζερ του;

Και για να μην το κουράζουμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια σαν άθλημα να απομακρύνουμε παίκτες τύπου «Κοκκινάκη» από την Εθνική χωρίς εξηγήσεις. Δεν μετράει μόνο το αγωνιστικό κομμάτι στην Εθνική. Είναι και άλλα πράγματα που «φτιάχνουν» μια ομάδα και αυτά πρέπει να εκτιμώνται στην πορεία. Αν φταίει ο «Κόκκι» να τιμωρηθεί με την πιο αυστηρή ποινή. Να …λιθοβοληθεί στο Πασαλιμάνι, να το καταλάβει και αύριο το πρωί να μπει στο αεροπλάνο και να πάει στην Θεσσαλονίκη για να συνεχίσει την προετοιμασία με την Εθνική.
Γράψτε το σχόλιο σας...
24/01/2019 • 08:22

Ανοιχτά μέτωπα σε Βαρκελώνη, Λονδίνο, Αμιάν και Άμστερνταμ

Με περισσότερα κίνητρα παίζουν απόψε ο Άγιαξ και η Εσπανιόλ σε ματς κυπέλλου απέναντι σε ομάδες από τις οποίες έπαθαν ζημιές στα αντίστοιχα ματς πρωταθλήματος. Ανταγωνιστική αναμένεται και η αναμέτρηση του Γαλλικού κυπέλλου στο Αμιάν