Tα γενέθλια μιας «Κυρίας»

Λένε ότι δεν είναι ευγενικό να ρωτάς για την ηλικία μίας κυρίας. Η «Μεγάλη Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου όμως δεν έχει πρόβλημα να αποκαλύψει ότι σήμερα κλείνει τα 121, αν και μοιάζει πιο νέα από ποτέ!

Λένε ότι δεν είναι ευγενικό να ρωτάς για την ηλικία μίας κυρίας. Η «Μεγάλη Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου όμως δεν έχει πρόβλημα να αποκαλύψει ότι σήμερα κλείνει τα 121, αν και μοιάζει πιο νέα από ποτέ!

Ήταν μία μέρα σαν σήμερα το μακρινό 1897 στο Τορίνο, όταν μία παρέα μαθητών του λυκείου Massimo d’Azeglio, που μαζευόταν για παιχνίδι στην οδό Re Umberto της ιταλικής πόλης, αποφάσισε να …οργανωθεί για να αξιοποιήσει την ποδοσφαιρική μπάλα που είχε αποκτήσει πρόσφατα από την Αγγλία.

Οι νεαροί, ίδρυσαν έτσι την ποδοσφαιρική ομάδα Sport-Club Juventus («Νεότητα» στα λατινικά), που έμελλε να αποτελέσει το πιο επιτυχημένο κλαμπ της Ιταλίας, τουλάχιστον στις εγχώριες διοργανώσεις. Η πρώτη φανέλα του νεοσύστατου συλλόγου ήταν χρώματος ροζ.

Δύο χρόνια μετά, ο σύλλογος μετονομάστηκε σε Foot-Ball Club Juventus και το 1900 έκανε το ντεμπούτο του στο ιταλικό πρωτάθλημα, το οποίο έχει κατακτήσει περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στη χώρα. Το 1903, με τις ροζ εμφανίσεις να έχουν πια ξεθωριάσει, οι ιδρυτές της ομάδας απευθύνθηκαν για νέες φανέλες σε έναν Άγγλο που αποτελούσε μέλος τους ονόματι Τζον Σάβατζ. Αυτός επικοινώνησε με έναν φίλο του στο Νότιγχαμ, φίλαθλο της Νοτς Κάουντι, ο οποίος έστειλε στο Τορίνο ένα σετ εμφανίσεων με τις ασπρόμαυρες ρίγες της αγγλικής ομάδας. Οι «μπιανκονέρι» είχαν μόλις γεννηθεί…

Χρόνια πολλά Γιούβε!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.