Όποιος ανέβει τα σκαλοπάτια θα πάρει και την κούπα...

0
Παντελής Λώλης
14/03/2015 • 12:39
Όποιος ανέβει τα σκαλοπάτια θα πάρει και την κούπα...
  • shares
Ήταν τότε που ο Καβαλιώτης Κώστας Χριστοφιδέλης, μέλος της "ερυθρόλευκης" 12άδας που το 1996 σήκωνε την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα για τον Ολυμπιακό, υποδεχόταν στα αποδυτήρια του «Μελίνα Μερκούρη», παρουσία του Ιταλού Τζιαν Πάολο Μοντάλι και του Αμερικανού πασέρ (τι παικτούρα ήταν αυτός...) Τζεφ Στορκ, τον αμούστακο Βασίλη Κουρνέτα που ερχόταν από την Φιλία Ηλιούπολης. Από τότε, Κώστας και Βασίλης, έχουν περάσει πολλά. Πάρα πολλά.

Άλλαξαν ομάδες, έπαιξαν αντίπαλοι, ξανάγιναν συμπαίκτες και φέτος είναι και πάλι αντίπαλοι. Όσα χρόνια όμως και αν περάσουν αυτό που τους ενώνει - και δεν θα σταματήσει ποτέ να υφίσταται - είναι ο σεβασμός που εμπνέει ο ένας στον άλλο. Με φάρο λοιπόν αυτό τον σεβασμό, οι δύο κορυφαίοι παίκτες στις θέσεις τους τα τελευταία είκοσι χρόνια, ξέρουν να «παίζουν», όποτε βρίσκονται μαζί, ένα απίστευτο .παιχνίδι με θέμα την .ηλικία τους. Χθες λοιπόν για παράδειγμα, η πρώτη ερώτηση που μας έκανε ο Κουρνέτας όταν τον είδαμε να ανεβαίνει σιγά σιγά τα πολυάριθμα σκαλιά του Δημαρχείου Σύρου για να βρεθεί στη συνέντευξη τύπου, αφορούσε στον Χριστοφιδέλη. «Ο άλλος κατάφερε να τα ανέβει;».

Ο «άλλος» πάλι, ο Χριστοφιδέλης, τον περίμενε μέσα στο Δημαρχείο με το κινητό τηλέφωνο κολλημένο στο αυτί του. Μόλις τον είδε λοιπόν, του είπε με σοβαρό ύφος: «Έλα Βασίλη, τώρα σε έπαιρνα τηλέφωνο γιατί νόμιζα ότι δεν θα καταφέρεις να ανέβεις.» υπονοώντας την ηλικία του. Η διαφορά ηλικίας που χωρίζει τους δύο παίκτες σύμφωνα με ληξιαρχείο είναι κάτι λιγότερο από 12 μήνες. Ο Κουρνέτας γεννήθηκε 2 Αυγούστου του 1976 και ο Χριστοφιδέλης 26 Ιουλίου του 1977. Όσο για την διαφορά των ομάδων τους μέσα στο γήπεδο αυτή θα φανεί σήμερα το απόγευμα, σε πρώτη φάση, με τον Ολυμπιακό να παίζει με την Κηφισιά και τον ΠΑΟΚ με τον Φοίνικα. Όλα δείχνουν τελικό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού αλλά επειδή δεν μιλάμε για σειρά αγώνων όλα είναι ανοικτά.

Σε ένα παιχνίδι άλλωστε όλα μπορούν να γίνουν και δεν μπορούν να διορθωθούν σε βάθος χρόνου όπως μπορεί να γίνει στο πρωτάθλημα ή στα πλέϊ οφ. Ποιος από τους δύο θα χαμογελάσει την Κυριακή το βράδυ και θα χορέψει Φραγκοσυριανή; Μα όποιος ανέβει ποιο γρήγορα τα σκαλιά. Όποιος αντέξει στην πίεση των δύο συνεχόμενων αγώνων και όποιος δείξει ψυχικά αποθέματα. Ένα είναι το σίγουρο. Είτε ο Κουρνέτας κατακτήσει την έβδομη κούπα του, είτε ο Χριστοφιδέλης την δική του δέκατη, ο Καλαματιανός και ο Καβαλιώτης θα συνεχίσουν να μας δίνουν στιγμές που μόνο αυτοί ξέρουν. Εντός και εκτός γηπέδου.
Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
20/03/2019 • 07:26