Με μυαλό και… Νάτχο

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τον τρόπο που έφθασε ο Ολυμπιακός στη νίκη επί του Άρη και τη σημασία της κατάκτησης των τριών πόντων.

Χρειαζόταν μυαλό και αποτελεσματικότητα. Η ομάδα του Μαρτίνς είχε και από τα δύο στο ματς με υψηλό βαθμό δυσκολίας με αντίπαλο τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Όφειλε να αξιοποιήσει την ευκαιρία: την απώλεια βαθμών από τον ΠΑΟΚ, τον Ατρόμητο, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Επικράτησε με 1-0 και έτσι η 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος είχε έναν μεγάλο κερδισμένο, τον Ολυμπιακό.

Όπως είχαμε αναφέρει από το πρωί της Κυριακής στο www.novasports.gr  , ο Χασάν θα ήταν στο αρχικό σχήμα. Από τη στιγμή κατά την οποία στις τελευταίες προπονήσεις στο Ρέντη έβγαλε το πρόγραμμά τους χωρίς προβλήματα, αυτομάτως έγινε φαβορί για την ενδεκάδα. Η μόνη έκπληξη ήταν η παρουσία του Γκιλιέρμε αντί του Καμαρά, δίπλα στον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Επιλογές, οι οποίες  εκ του αποτελέσματος, δικαίωσαν τον Πορτογάλο τεχνικό.

Η ομάδα του μπήκε με το πόδι στο γκάζι. Πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, οι ποδοσφαιριστές του έψαχναν το γκολ. Αν και η σπουδαία χαμένη ευκαιρία από τον Φορτούνη στα πρώτα λεπτά του ματς, ξύπνησε τον εφιάλτη των πολλών αναξιοποίητων φάσεων. Αλλά οι παίκτες του Μαρτίνς δεν «πελάγωσαν». Ίσα – ίσα που συνέχισαν με συγκέντρωση, προσεγγίζοντας έξυπνα το ματς. Δεν έψαχναν με βεβιασμένες ενέργειες το δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά με ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης, προσέχοντας παράλληλα τα νώτα τους. Εκεί, όπου δέσποζαν ο Σισέ και ο Σα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο προπονητής του Ολυμπιακού πρόσθεσε στο σύνολό του έναν παίκτη οποίος προσφέρει πάντα ποιότητα και λύσεις: τον Μπίμπαρς Νάτχο. Για μία ακόμη φορά, ο έμπειρος Ισραηλινός μέσος μπήκε στο γήπεδο και άλλαξε τις ισορροπίες προς όφελος των «Πειραιωτών». Από τα πόδια του με μια εξαιρετική βαθιά πάσα, τροφοδότησε τον (εξαιρετικό) Κούτρη, ο οποίος ως σύγχρονος ακραίος μπακ έβγαλε με τη μία τη συρτή σέντρα – ασίστ προς τον Χασάν που άνοιξε το σκορ. 

Θα επαναλάβουμε αυτό που έχουμε αναφέρει ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος. Ο δρόμος είναι μακρύς. Ουδέποτε κρίθηκε ένας τίτλος από Νοέμβριο μήνα. Εφόσον ο Ολυμπιακός συνεχίσει να αξιοποιεί τις ευκαιρίες της σεζόν –όπως ήταν η 9η αγωνιστική μετά τα αποτελέσματα του Σαββάτου- τότε μπορεί να ελπίζει πως θα αλλάξει προς όφελός του την εικόνα στην κορυφή της βαθμολογίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.