Το βόλεϊ, η πολιτική, ο Αλέκος, ο Αχιλλέας...

0
Παντελής Λώλης
09/07/2013 • 09:10
Το βόλεϊ, η πολιτική, ο Αλέκος, ο Αχιλλέας...
  • shares

Ήταν λοιπόν κοινό μυστικό ότι ο Δρίκος θα ήταν ο αντι-Λεώνης στην περίπτωση που ο τελευταίος άφηνε για οποιοδήποτε λόγο την Εθνική. Όπερ και εγένετο λοιπόν. Δύο χρόνια και πέντε μήνες αργότερα επαληθεύτηκαν αυτοί που έλεγαν ότι ο Αχιλλέας Μαυρομάτης έχρισε συνεργάτη του Λεώνη τον Δρίκο για να μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να τον αντικαταστήσει.

Και το έκανε μόλις έναν μήνα μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής από το ευρωπαϊκό του 2013 με τον Λεώνη να πληρώνει το μάρμαρο των δικών του απαιτήσεων τις οποίες ποτέ η ομοσπονδία δεν μπόρεσε να υλοποιήσει. Ο Λεώνης όμως, για να είμαστε δίκαιοι, πληρώνει και το μάρμαρο της χειρότερης, ever, εμφάνισης της Εθνικής στην Ορεστιάδα με το Βέλγιο. Η μη αλλαγή του Τζούριτς με τον Τζιουμάκα, το κακό κουτσάρισμα και η αρρυθμία του Λεώνη στον πάγκο αλλά και οι υπερβολικές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, απαιτήσεις κατά καιρούς του Σαλονικιού κόουτς, ήταν μερικές από τις αιτίες του διαζυγίου. Γιατί η βασική αιτία δεν είναι καμία από τις παραπάνω.

Η βασική αιτία έχει να κάνει με το γεγονός ότι Αχιλλέας και Αλέκος μιλάνε διαφορετικές …γλώσσες. Το βόλεϊ δεν είναι η αγαπημένη κουβέντα για τον Αχιλλέα όπως για τον Αλέκο δεν είναι η πολιτική. Κάπου εκεί χαλούσε η συνταγή της σχέσης. Χρειαζόταν πάντα ενδιάμεσος για να μιλήσουν οι δύο τους. Απλά να θυμίσω ότι πριν καν ανακοινωθεί ο Λεώνης τον Μάρτιο του 2011, ο Μαυρομάτης είδε και έπαθε για να τον ανακοινώσει. Μέχρι να φθάσουμε στην ανακοίνωση …γεννήσαμε κύριοι. Από τότε, όλοι όσοι ήταν κοντά και στους δύο, καταλάβαιναν ότι στην πρώτη μεγάλη στραβή της Εθνικής ο Αλέκος θα έπαιρνε το καπέλό του και θα έφευγε. Και δεν το έκανε τώρα. Την απόφασή του την πήρε το βράδυ της ήττας της Εθνικής από την Ορεστιάδα. Ασχέτως τι θα γινότανε στο Βέλγιο ο Αλέκος δύσκολα θα έμενε στον πάγκο.

Εκτός και αν ο Αχιλλέας του έταζε λαγούς και πετραχήλια. Εκείνο το βράδυ λοιπόν της Ορεστιάδας είχαμε μάθει και τον αντικαταστάτη του Αλέκου. Δεν ήταν δα και μυστικό ότι ο Σωτήρης θα έκανε μια θέση παραδίπλα στον πάγκο έχοντας ήδη κάνει ένα πολύ καλό αγροτικό δίπλα στον Αλέκο. Ο Σωτήρης όντως είναι η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή για την Εθνική. Για να αποδειχθεί όμως θα πρέπει να στηριχθεί από την ομοσπονδία. Αλλιώς θα καεί όπως είχε καεί στον Ολυμπιακό στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας. Όσο για τον Αλέκο; Αυτός μέχρι τον Δεκέμβριο θα βρίσκεται σε πάγκο ομάδας...

Γράψτε το σχόλιο σας...
15/02/2019 • 08:13

Αουτσάϊντερ με "άγριες" διαθέσεις σε Λιέγη, Πάντερμπορν και Εϊμπάρ

Πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια περιμένουμε στο Βέλγιο, την Ισπανία, την Ολλανδία και την Γερμανία. Παραγωγικές αναμετρήσεις περιμένουμε σε Πάντερμπορν, Εϊμπάρ και Λιέγη ενώ τόσο στο Μόναχο όσο και στο Τορίνο πιθανόν να γίνει συντήρηση από τα φαβορί