Το στοίχημα είναι το Βέλγιο

0
Παντελής Λώλης
26/05/2013 • 21:38
Το στοίχημα είναι το Βέλγιο
  • shares

Εντάξει αμέσως μετά ήρθε, όπως πάντα σχεδόν συμβαίνει στην Ελλάδα, η γκρίνια από τις συνεχόμενες .νίκες και η Εθνική αντί να μπει στην τετράδα έμεινε όγδοη αφήνοντας για ένα ακόμη τουρνουά ανεκπλήρωτο το όνειρο της μεγάλης διάκρισης. Από τότε λοιπόν πέρασαν τέσσερα χρόνια. Τέσσερα πολύ στείρα χρόνια με την Εθνική μας να αποκλείεται πανηγυρικά από την τελική φάση του Ευρωπαϊκού του 2011 με κάποιον Αμερικάνο προπονητή Γκόρντον Μέιφορθ που μετά την τεράστια ελληνική του .επιτυχία πήγε να την εξαργυρώσει στην .Κύπρο.

Η Εθνική τα τελευταία δύο καλοκαίρια έκανε ουσιαστικά διακοπές στο Ευρωπαϊκό Λιγκ αφού δεν κέρδισε το παραμικρό. Ούτε παίκτες ανέδειξε, ούτε πρόκριση για την τετράδα πήρε. Σήμερα λοιπόν η νέα Εθνική του Λεώνη, η πιο γεμάτη Εθνική των τελευταίων ετών, έκανε το πρώτο βήμα επιτυχίας της στη νέα εποχή που προσπαθούν να ανοίξουν ο Τζούριτς και η παρέα του.

Το ξέρουν και οι ίδιοι οι διεθνείς ότι στο Χάλμσταντ της Σουηδίας δεν «σκότωσαν» δα και τα θηρία για να περάσουν στην επόμενη προκριματική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Επειδή όμως έχουμε χάσει και από χειρότερους αντιπάλους λέμε ότι το βήμα πρόκρισης ήταν πολύ καθοριστικό. Το σημαντικότερο για τον Λεώνη και τους παίκτες του είναι ότι αυτές οι τρεις νίκες με Νορβηγία, Ισλανδία και Σουηδία ήρθαν την κατάλληλη στιγμή. Έρχονται μια μόλις εβδομάδα πριν το πρώτο παιχνίδι με τους Βέλγους στην Ορεστιάδα, παιχνίδι από το οποίο θα εξαρτηθεί κατά 50% η παρουσία της Εθνικής μας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Σεπτεμβρίου. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του καλοκαιριού για την «γαλανόλευκη».

Γιατί αν δεν νικήσει δύο φορές το Βέλγιο, εντός και εκτός, τότε αυτές οι νίκες θα ξεχαστούν στο δευτερόλεπτο. Η Εθνική με κάθε τρόπο πρέπει να βρεθεί στο Οντένσε στον όμιλο του Ευρωπαϊκού. Για να γίνει αυτό θα πρέπει σίγουρα να παίξει καλύτερα από ότι έπαιξε στο Χάλμσταντ. Το τελευταίο σχήμα που δοκίμασε ο Λεώνης με Κοκκινάκη αντί Φράγκου στην υποδοχή έδειξε να λειτουργεί καλύτερα. Αν ξεκουραστεί λίγο ο Τζούριτς και στις επόμενες τέσσερις προπονήσεις δεθεί ακόμη περισσότερο η ομάδα τότε το σενάριο είναι αισιόδοξο. Θετική σκέψη έχουμε πάντως όπως έχουν και όλοι όσοι πιστεύουν σε αυτή την ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας...
18/09/2019 • 09:34

Μεγάλα ματς σημεία "κλειδιά" σε Μαδρίτη, Παρίσι, Φάληρο και Ουκρανία

Ο Ολυμπιακός θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας και η Τόττεναμ την δυναμική μιας ομάδας που έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Η Γιουβέντους και η Ρεάλ έχουν τις συνθήκες να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από Παρίσι και Μαδρίτη, αντίστοιχα