Ο μάγκας με το τρίκυκλο

09/04/2012 • 15:07
Ο μάγκας με το τρίκυκλο
  • shares

Δυστυχώς, επί πολλά χρόνια καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα, χωρίς όμως ποτέ να βρεθούμε στην ευχάριστη θέση να δώσουμε μια προοπτική λύσης στο πρόβλημα. Και μιλώ σε πρώτο πληθυντικό, διότι όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, έχουμε ευθύνη για ότι συμβαίνει στο χώρο. Βεβαίως, ευθύνη η οποία καταμερίζεται αναλογικά. Σε παράγοντες, αστυνομία, ποδοσφαιριστές, προπονητές, δημοσιογράφους και φιλάθλους ή οπαδούς. Ολοι έχουν μερίδιο για καταστάσεις που οδηγούν στη διακοπή ενός αγώνα. Ασχέτως εάν η διακοπή αυτή δικαιολογούνταν από τα συμβάντα ή όχι.

Το πλαστικό μπουκάλι που προσγειώθηκε στην κοιλιακή χώρα της βοηθού, Κουρομπύλια, έπεσε από τη θύρα 2. Μια, κατά παράδοση, ήσυχη θύρα του «Βικελίδης», στην οποία συχνάζουν οικογενειάρχες με τα παιδιά τους. Και αυτό είναι ακόμη ένα ανησυχητικό σημάδι για το που βαδίζει το θέμα της βίας στα ελληνικά γήπεδα. Το γεγονός, δε, πως αυτός ο «μάγκας» που το έριξε, δεν συνελήφθη, σε αυτή την ήσυχη θύρα, αποδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Το γήπεδο αποτελεί για τον έλληνα, τόπο εκτόνωσης των συναισθημάτων του, φυγής από τα προβλήματα της καθημερινότητας (τα οποία στην εποχή μας, αυξάνονται και πληθύνονται με γεωμετρική πρόοδο), διασκέδασης, αθλητικής διαπαιδαγώγησης. Θα έπρεπε, όμως, τουλάχιστον στις λεγόμενες ήσυχες θύρες (και επιμένω σε αυτό) να αποτελεί και τόπο πάταξης κάθε είδους παρεκτροπής. Διότι, η παρουσία παιδιών, επιβάλει αυτόν τον δρόμο.

Δυστυχώς, μια ολόκληρη θύρα ανέχτηκε αυτόν τον τύπο ο οποίος συνέχισε να πετά τα μπουκάλια προς την βοηθό, ανενόχλητος, μέχρι να την πετύχει. Και τα κατάφερε. Θα μπορεί τώρα να υπερηφανεύεται στο καφενείο της γειτονιάς του, πως όλη η Ελλάδα μιλά για το δικό του μπουκάλι με νερό, για την ικανότητα που έχει στις ρίψεις από μακρινή απόσταση και για το πόσο «Αρειανός» είναι, καθώς κάτι προσπάθησε να κάνει, βλέποντας την ομάδα να χάνει με 1-0. Κατόπιν, θα πάρει το τρίκυκλο που έχει παρατημένο στη γωνία, για τον καθιερωμένο γύρο της πλατείας, την επίσκεψη στο περίπτερο και την επιστροφή στο σπίτι για βαθύ ύπνο! «Μάγκα», υπάρχει πρόβλημα και οφείλεις ΤΩΡΑ να επισκεφθείς τον πρώτο ψυχολόγο. Η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που κάποια θεραπεία θα υπάρχει και για σένα. Μόνο μην καθυστερείς….

Γράψτε το σχόλιο σας...
20/10/2019 • 08:00

Αουτσάϊντερ με θράσος σε Ρότερνταμ, Σασουόλο, Εδιμβούργο και Άκρινγκτον

Το ντέρμπι του Ολντ Τράφορντ χαρακτηρίζεται από τις σημαντικές απουσίες ανάμεσα σε Γιουνάϊτεντ και Λίβερπουλ. Πιο παραγωγικά τα ματς σε Σασουόλο, Χόφενχαϊμ, Ρότερνταμ όπως και στο ΄Άκρινγκτον όπου θα περάσει από δοκιμασία το νικηφόρο σερί της ΊπσουΙτς