Ορθιος στα 100 και συνεχίζει...

31/12/2013 • 10:01
Ορθιος στα 100 και συνεχίζει...
  • shares

Κυρίες και κύριοι, ο Αρης της Θεσσαλονίκης γίνεται 100! Παρά τα προβλήματα, τις εσωτερικές έριδες, τα πισώπλατα μαχαιρώματα μεταξύ των μελών του, αυτή η ομάδα, έφτασε τον έναν αιώνα.

Αν καθίσει να το καλοσκεφτεί κάποιος θα διαπιστώσει πως πρόκειται για άθλο. Χωρίς το παραμικρό ίχνος ενότητας και ομοψυχίας, χωρίς τίτλο τα τελευταία 43 χρόνια, δηλαδή διήνυσε το μισό της διαδρομής δίχως ποδοσφαιρική διάκριση, χωρίς ευοίωνη προοπτική για το μέλλον. Κι όμως, τούτη η ομάδα στάθηκε όρθια στο πέρασμα των ετών. Κατάφερε να διατηρήσει, σχεδόν αναλλοίωτη την δεξαμενή των οπαδών της (σε αυτό φέρει ευθύνη ο Αρειανός πατέρας που παρά την έλλειψη οράματος διατήρησε το παιδί του στους κόλπους της), φωνάζοντας παρών σε όλες τις αθλητικές προκλήσεις.
   
«Αρης γίνεσαι όχι για τους τίτλους, αλλά για την ιδέα», λέει ο πατέρας στο γιό και ο παππούς στον εγγονό και μ΄ αυτό το μότο πορεύεται για δεκαετίες τώρα η κιτρινόμαυρη οικογένεια. Η οικογενειακή γαλούχηση σ΄ όλο της το μεγαλείο. Ακόμη κι αυτοί που εγκαταλείπουν τη Θεσσαλονίκη για διάφορους λόγους, πέρνουν τον Αρη μαζί τους, με την αγάπη για την ομάδα να γίνεται ακόμη πιο δυνατή.
Σε αυτή την εκατονταετία η ιαχή «Αρης» ακούστηκε σ΄ όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Ακούραστοι κίτρινοι οπαδοί ταξίδεψαν με αυτοκίνητα, τρένα , αεροπλάνα, ακόμη και με τα πόδια (!), προκειμένου να σταθούν δίπλα στον Θεό του Πολέμου. Οι πίκρες ήταν περισσότερες από τις χαρές, όμως σημασία είχε το ταξίδι, όχι ο προορισμός, όχι το αποτέλεσμα.


Το 2014 ο Αρης μπαίνει στον δεύτερο αιώνα της ζωής του, έχοντας χάσει την πυξίδα και τον προσανατολισμό του. Τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα απειλούν την ίδια του την ύπαρξη. Προβλήματα που τον εμποδίζουν ακόμη και να σβήσει, έτσι όπως θα έπρεπε, έτσι όπως του αρμόζει, τα 100 κεράκια της τεράστιας κιτρινόμαυρης τούρτας του.


Ας είναι. Όλα γίνονται για κάποιον λόγο. Το έχει η μοίρα αυτής της ομάδας, σχεδόν πάντοτε να ταλαιπωρείται. Το βέβαιο είναι πως σε πείσμα των άσπονδων φίλων του, είναι αποφασισμένος να ζήσει για πολλά χρόνια, για πολλούς αιώνες ακόμα.


Χρόνια πολλά, καλή χρονιά!!!                
Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
24/06/2019 • 16:43

"Εν αρχή ην... η αυτοδυναμία"

Οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας με αποκορύφωμα τις Εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον εντός και εκτός των Ελληνικών συνόρων. Μετά τις Ευρωεκλογές και τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, άλλη μια διαδικασία μαζικής συμμετοχής των πολιτών περνά απόπ το "μικροσκόπιο"των στοιχηματικών εταιριών