Μιχαλήτσος, χωρίς ρίσκο

31/01/2013 • 10:09
Μιχαλήτσος, χωρίς ρίσκο
  • shares

Αυτό που χρειάζονται, τη δεδομένη χρονική στιγμή οι κίτρινοι, είναι ηρεμία, έναν άνθρωπο να γνωρίζει το έμψυχο υλικό και να μπορεί να χωρίσει δύο μπάλες από άχυρο, χωρίς να κάνει λάθος. Και αυτά τα στοιχεία τα διαθέτει ο Μιχαλήτσος. Ξέρει τους παίκτες (άλλωστε κατά ένα μέρος, αυτός έδωσε το ΟΚ για την απόκτησή τους), γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της ομάδας, ενώ έχει εικόνα από τους αντιπάλους, όντας τεχνικός διευθυντής, μέχρι σήμερα. Επιπλέον, «κόβει» το μάτι του και αυτό έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν.  Επομένως, τι άλλο να ζητήσει κανείς από έναν προπονητή ο οποίος καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά; Διότι, περί αυτού πρόκειται…. 

Ομάδες που εμπιστεύονται τέταρτο διαφορετικό τεχνικό, μέσα σε μία χρονιά, δεν έχουν καλή κατάληξη (στην περίπτωσή μας, πέφτουν). Στον Αρη το γνώριζαν αυτό και ως εκ τούτου δεν είχαν την πρόθεση να πειράξουν τον Αλκαράθ, παρά τα όσα τραγικά έβλεπαν από τον Ισπανό. Εφόσον όμως ο δρόμος άνοιξε από τον ίδιο (λόγω Γρανάδα), δεν είχαν άλλη επιλογή. Μιχαλήτσος κι ότι βγει ως το φινάλε. Τέρμα τα πειράματα.

Βεβαίως, αυτό που πρέπει να συμβεί από εδώ και πέρα, είναι να επιτευχθεί στήριξη (αμέριστη) προς το πρόσωπό του. Όχι, μετά από την πρώτη «στραβή», να  ξεκινήσουν ξανά οι γνωστές, εμετικές, διαδικασίες διαδοχής. Αρκετά πέρασε ο Αρης από την αρχή της χρονιάς με τους κάθε λογής «ινστρούχτορες» του ποδοσφαίρου, οι οποίοι είχαν από ένα πουλέν και ήθελαν να το χρίσουν προπονητή. Δεν αντέχει η ομάδα άλλη τέτοια κατάσταση.

Το ότι ο Μιχαλήτσος θα πάει μέχρι τέλους το καράβι, πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Περιθώρια εκ μέρους τους για οποιαδήποτε παρέκκλιση, δεν υπάρχουν. Εάν δεν στηρίξουν τον Μιχαλήτσο και τις επιλογές του, σημαίνει ότι δεν στηρίζουν την προσπάθεια παραμονής, ότι δεν στηρίζουν τον Αρη. Και αυτό θα είναι εγκληματικό. Συμπεριφορές τύπου Κόκε (για όσους θυμούνται), θα είναι ασυγχώρητες.

Αρχή, λοιπόν, με τον ΠΑΟΚ! Νέα αρχή για τον Μιχαλήτσο, πολλοστή για την ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα. Με καλή ψυχολογία και γεμάτο Χαριλάου, όλα μπορούν να συμβούν.  

Γράψτε το σχόλιο σας...
21/10/2019 • 12:05

Αβαντάζ λογικής για Άρσεναλ, Κόνιασπορ, ματς για γκολ σε Μπρέσια και Λανς

Η Άρσεναλ είναι μια ομάδα ποιοτική και λόγω των συνθηκών που μπορεί να πάρει τους πόντους στο Σέφιλντ. Πολύ πιο ανταγωνιστικά και με προοπτική παραγωγικότητας τα παιχνίδια στην Μπρεσια, το Μπίλεφελντ και τα Λανς.